Aanvullende verzekeringen bestelauto

Uw bestelauto op maat verzekeren

Met de basisdekking (WA, beperkt casco of volledig casco) is uw bestelauto goed verzekerd. Maar schade aan lading, accessoires en inzittenden is niet volledig gedekt. Deze risico’s kunt  u verzekeren met aanvullende verzekeringen.

Ladingschadeverzekering

Bezorgt u met uw zakelijke bestelbus producten of vervoert u gereedschap en andere uitrusting? Dan is het verstandig deze lading te verzekeren met een ladingschadeverzekering. Zo zijn deze spullen bij ongelukken of diefstal gedekt. Let wel op: heeft de bestelauto geen geschikt autoalarm (SCM klasse 3)? Dan geldt bij diefstal een verhoogd eigen risico.

Accessoiresverzekering

Standaard meegeleverde accessoires in uw bestelauto vallen onder de basisdekking (Beperkt Casco of Volledig Casco). Maar hebt u zelf een trekhaak of een navigatiesysteem toegevoegd? Dan zijn deze standaard tot een bedrag van € 5.000 meeverzekerd. Met de accessoiresverzekering kunt u de later toegevoegde accessoires  naar keuze verhogen naar € 7.500 of € 10.000. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Ongevallenverzekering of schadeverzekering inzittenden

Voor inzittenden van uw busje kunt u twee soorten aanvullende verzekeringen afsluiten. 
  • De ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag ineens uit als inzittenden invalide raken of overlijden. Het maakt hiervoor niet uit wie er schuld heeft aan het ongeluk. 
  • De schadeverzekering voor inzittenden keert ook uit bij schade aan inzittenden, maar doet dat op basis van de werkelijke schade. Deze kan lager zijn, maar bij letsel ook veel hoger. Naast overlijden en invaliditeit is ook schade aan spullen zoals bagage en kleding gedekt.

Rechtsbijstandverzekering

Een auto-ongeluk kan tot een meningsverschil over de schuldvraag leiden. De rechtsbijstandverzekering zorgt in dit geval voor rechtshulp. Is uw bestelauto beschadigd bij een ongeval, maar bent u niet verzekerd? Dan biedt de rechtsbijstandsverzekering hulp om de schade vergoed te krijgen.

Vrijblijvend advies

Hebt u behoefte aan advies om een goede keuze te maken? Een onafhankelijke verzekeringsadviseur adviseert u graag over een passende bestelautoverzekering.

Profiteer van pakketkorting

Breng uw zakelijke verzekeringen onder in één overzichtelijk pakket.