Bedrijfsschadeverzekering

  • Vergoeding van misgelopen brutowinst door schade
  • Afgestemd op uw bedrijfstype
  • Vergoeding van extra kosten om bedrijfsschade te beperken

Bedrijfsschadeverzekering in het kort

Heeft uw bedrijf tijdelijke huisvesting nodig na een brand? Of kunt u als slager niet meer werken door een kapotte koeling? Dan loopt u omzet mis, terwijl uw vaste kosten doorlopen. De Bedrijfsschadeverzekering verzekert u voor de misgelopen brutowinst door schade. 

Bedrijfsschade kan ontstaan door schade aan uw bedrijfspand, uw inventaris of andere bedrijfsmiddelen. Deze schade kan grote gevolgen hebben voor een bedrijf. Met de Bedrijfsschadeverzekering vangt u de financiële gevolgen op bij vermindering van uw omzet. De verzekering is zeer geschikt voor het mkb.

Wat is verzekerd?

Bij bedrijfsschade door brand of een andere gedekte oorzaak vergoedt de verzekering misgelopen brutowinst.

Maakt u extra kosten, omdat u bijvoorbeeld tijdelijke bedrijfsruimte moet huren? Dan hebt u ook daarvoor recht op een vergoeding. Zo helpen we uw bedrijf weer snel draaiende te krijgen.

Soms loopt u omzet mis, zonder dat uw bedrijf directe schade heeft opgelopen. Bent u voor uw klandizie afhankelijk van een grote winkelketen naast u? Dan heeft het gevolgen voor u als de winkel sluit na een brand. Ook deze bedrijfsschade is gedekt met de Bedrijfsschadeverzekering.

Garantie tegen onderverzekering

Krijgt u te maken met bedrijfsschade? Dan bieden wij met onze unieke garantie tegen onderverzekering een extra uitkeringstermijn van maximaal 26 weken. Bijvoorbeeld: uit waardebepaling blijkt dat in geval van schade u 52 weken nodig heeft om er weer boven op te komen. Uiteindelijk blijkt u toch langer nodig te hebben om alles op orde te krijgen. In dat geval zal Delta Lloyd tot maximaal 78 weken uitkeren.

Hoe werkt het?

  • U vraagt de Bedrijfsschadeverzekering binnen Het Ondernemerspakket aan via uw verzekeringsadviseur. Hebt u al een Bedrijfsschadeverzekering binnen Het Ondernemerspakket? Dan kunt u de Garantie tegen onderverzekering ook aanvragen via uw verzekeringsadviseur.
  • Vervolgens laten wij door Troostwijk Taxaties & Expertises de brutowinst en uitkeringstermijn bepalen. U en uw verzekeringsadviseur worden geïnformeerd over dit proces. Troostwijk zal met u contact opnemen. De uitkomsten nemen wij over als brutowinstbedrag en uitkeringstermijn waarbij we een onbeperkte garantie bieden op het brutowinstbedrag en maximaal 26 weken extra uitkeren indien nodig.

Wat kost de verzekering?

De kosten van de verzekering hangen af van de verzekerde bedragen. Uw verzekeringsadviseur kan een offerte voor u maken.

Meerdere verzekeringen afsluiten

De Bedrijfsschadeverzekering kan ook afgesloten worden als onderdeel van Het Ondernemerspakket of Het Agrarisch Ondernemerspakket. Met een verzekeringspakket verzekert u in een keer al uw belangrijke bedrijfsrisico’s. De voordelen? Geen overlap in dekkingen, één polis en een aantrekkelijke pakketkorting.

Aantal verzekeringen Pakketkorting
3 3%
4 4%
5 5%
6 6%
7 7%
8 8%
9 9%
10 10%
10+ 12,5%

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur. In een vrijblijvend gesprek stelt u samen een pakket samen dat aansluit bij uw situatie.

Belangrijke documenten

Schade voorkomen

Bespaar met preventiemaatregelen. Voorkom brand, diefstal en andere schade.