Vernieuwde Personenautoverzekering

Als ondernemer wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Net als u vinden wij dat uw zakelijke personenauto goed verzekerd moet zijn. Daarom is de cascodekking van uw zakelijke autoverzekering verbeterd. Hieronder vindt u meer informatie over deze verbeteringen.

De nieuwwaarderegeling van 1 naar 3 jaar

Was uw zakelijke personenauto maximaal 12 maanden oud bij het aangaan van de verzekering? En was de auto nieuw op het moment dat het Nederlandse kentekenbewijs werd afgegeven? Dan hebt u bij diefstal of bij een total loss schade gedurende de eerste 36 maanden na afgifte van het kenteken recht op de nieuwwaarde. U kunt dan zelfs na 2 of 3 jaar een nieuwe, gelijkwaardige auto kopen!

Als de auto ouder is dan 3 jaar, betalen wij bij diefstal of total loss de dagwaarde. Een expert bepaalt dan wat de auto waard was vlak voordat u schade kreeg. Of vlak voordat uw auto werd gestolen.

Introductie aanschafwaarderegeling

Hebt u een zakelijke personenauto gekocht die bij aanschaf niet ouder was dan 3 jaar? En was de auto nieuw op het moment dat het Nederlandse kentekenbewijs werd afgegeven? Dan ontvangt u nu, gedurende 3 jaar na het moment van aankoop, de aanschafwaarderegeling. Mocht uw auto onverhoopt gestolen worden of een total loss schade krijgen. Dan keren wij de door u betaalde aanschafwaarde uit. Hiermee kunt u weer een gelijkwaardige auto kopen. Zo voorkomt u ongewenste verrassingen.

Indien de aanschafwaarderegeling niet meer van kracht is, betalen wij bij diefstal of total loss de dagwaarde. Een expert bepaalt dan wat de auto waard was vlak voordat u schade kreeg. Of vlak voordat uw auto werd gestolen.

Standaard accessoiredekking van € 5.000

Accessoires die vanaf de fabriek in uw auto zitten, vallen onder uw basisverzekering (Beperkt Casco of Volledig Casco). Voortaan zijn accessoires die later zijn gemonteerd standaard tegen € 5.000 meeverzekerd. Enkele voorbeelden van later gemonteerde accessoires zijn: alarminstallatie, lichtmetalen velgen, een ingebouwde autoradio en trekhaak.

Hebt u op dit moment een optionele accessoiredekkingen van € 1.500, € 3.500 of € 5.000? Dan ontvangt ook u per 1 november de standaard accessoiredekking van € 5.000. En bij de eerst volgende verlenging van uw verzekering betaalt u geen extra premie meer voor de accessoiredekking.

Tariefswijzigingen

Aansluitend op de hiervoor genoemde verbeteringen, passen we de tarieven en de kortingspercentages van de bonus-malusregeling aan. De nieuwe kortingspercentages kunt u vinden in de polisvoorwaarden. Bij de eerst volgende verlenging van uw verzekering wordt uw nieuwe premie berekend. Deze nieuwe premie versturen wij aan u per brief.