Dekking en kosten

Het Agrarisch Ondernemerspakket bevat zowel zakelijke als privé-verzekeringen. U bepaalt zelf welke verzekeringen u in het pakket wilt. Ook kiest u de dekking die past bij uw bedrijf. De kosten zijn afhankelijk van de verzekeringen die u afsluit. Bij de verzekeringen krijgt u een aantrekkelijke no-claimregeling.

Dekking verzekeringen in Het Agrarisch Ondernemerspakket

Hieronder vindt u de verzekeringen in dit verzekeringspakket en hun dekking. Samen met uw verzekeringsadviseur kiest u welke verzekeringen u afsluit.

Voorwaarden binnen onze agrarische pakketten

De voorwaarden van de verzekeringen binnen onze agrarische pakketten zijn niet volledig gelijk aan elkaar. Om misverstanden over de dekking van uw verzekering te voorkomen is het belangrijk om te weten welke voorwaarden voor uw verzekering gelden. Dit leest u in uw polisblad. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijfsmiddelen en inventaris

Verzekering Dekking
Brandverzekering (Brand)schade aan uw agrarische (bedrijfs)gebouwen. Het is mogelijk om uw inventaris, dieren, oogstproducten en uw woonhuis mee te verzekeren.
Milieuschadeverzekering (Nieuwe) vervuiling en andere milieuschade aan uw eigen grond of die van anderen.
Verzekering technische apparatuur Verzekering technische apparatuur Schade en diefstal van uw technische apparatuur.
Bedrijfsschadeverzekering Vergoeding van de brutowinst die u misloopt door schade. Daarnaast extra kosten en reconstructiekosten die u maakt om schade door bedrijfsstilstand te voorkomen of verminderen.
Glasbouwverzekering van Hortisecur Schade aan gewassen en tuinbouwkassen, installaties en apparatuur, inventaris, bedrijfsvoorraden en bedrijfsgebouwen.

Aansprakelijkheid en rechtsbijstand

Verzekering Dekking
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Aansprakelijkheid voor materiële schade en schade aan personen. Naast aansprakelijkheid valt hieronder ook productaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen (WEGAM-dekking).
Rechtsbijstandverzekering Zakelijke rechtsbijstand en juridisch advies bij conflicten. Onderdeel van deze verzekering is de Incassoservice. Hiermee krijgt u ondersteuning als afnemers rekeningen niet betalen.

Vervoer en transport

Verzekering Dekking
Landbouwwerktuigenverzekering Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA casco inclusief eigen gebrek en WA casco voor landbouwvoertuigen.
Bestelautoverzekering Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA beperkt casco en WA volledig casco voor bestelwagens. Bij de casco dekkingen profiteert u van een aanschafwaarderegeling van drie jaar. En zijn de achteraf gemonteerde accessoires standaard tot € 5.000 meeverzekerd.
Vrachtautoverzekering Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA beperkt casco en WA volledig casco voor vrachtauto’s. Extra dekkingen mogelijk voor werkrisico, eigendommen chauffeur, casco laad-losmaterieel, boekwaardeclausule, ongevallen, schade inzittenden en rechtsbijstand.
Zakelijke personenautoverzekering Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA beperkt casco en WA volledig casco voor zakelijke personenauto’s. Bij de casco dekkingen profiteert u van een nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling van drie jaar. En zijn de achteraf gemonteerde accessoires (standaard tot € 5.000 meeverzekerd.
Goederentransportverzekering Schade, verlies en diefstal van bedrijfsuitrusting en goederen tijdens vervoer.

Particulier*

Verzekering Dekking
Inboedelverzekering Schade aan uw inboedel door bijvoorbeeld water, brand, inbraak en vandalisme.
Woonhuisverzekering Schade aan uw woonhuis door bijvoorbeeld brand, ontploffing, blikseminslag, vandalisme, water, schade aan huisraad door neerslag, inbraak en poging daartoe.
Personenautoverzekering (particulier) Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA casco en WA volledig casco voor personenauto’s. Extra dekkingen zijn mogelijk voor accessoires, ongevallen, schade inzittenden en rechtsbijstand.

*Deze verzekeringen kunt u alleen afsluiten als onderdeel van het Agrarisch Ondernemerspakket.

Extra korting

Het Agrarisch Ondernemerspakket kent een uitgebreide no-claimregeling voor alle producten. U ontvangt een no-claimkorting tot 10% per product. Betaalt u per jaar? Dan ontvangt u nog eens 4% korting.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie? Vraag een adviesgesprek aan met een onafhankelijke verzekeringsadviseur in uw regio.