Aansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor zorginstellingen

  • WEGAM standaard meeverzekerd
  • Opzichtdekking voor schade aan eigendommen van zorgcliënten
  • Vermogensschade meeverzekerd

Aansprakelijkheidsverzekering zorginstellingen in het kort

In uw zorginstelling kan iemand gewond raken. Of een medewerker beschadigt per ongeluk een stoel of tafel van een cliënt. Het kan gebeuren dat u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Ook kan een van uw cliënten schade veroorzaken met zijn invalidenwagen of rolstoel. Met de Aansprakelijkheidsverzekering voor zorginstellingen verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van de schade die anderen op u willen verhalen.

Voor wie is de verzekering

Deze verzekering is voor zorginstellingen zoals een verzorgingstehuis, verpleegtehuis, bejaardentehuis of een thuiszorginstelling.

Wat is verzekerd

Deze verzekering biedt dezelfde dekking als de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Daarnaast verzekert de Aansprakelijkheidsverzekering voor zorginstellingen de schade veroorzaakt door verpleegkundigen die een behandelovereenkomst met de verzekerde zorginstelling hebben. Verder zijn de volgende extra’s verzekerd:

  • vermogensschade (tot € 500.000,- per aanspraak);
  • schade die uw medewerkers veroorzaken aan spullen van zorgcliënten (tot € 25.000,- per aanspraak);
  • schade die uw zorgcliënten veroorzaken aan uw bedrijfspand is tot een bedrag van € 12.500,- per aanspraak meeverzekerd;
  • particuliere aansprakelijkheid van uw zorgcliënten;
  • schade veroorzaakt met of door gemotoriseerde rolstoelen en invalidenwagens;
  • WEGAM (werkgeversaansprakelijkheid voor het besturen van motorrijtuigen).

Wanneer u deze verzekering afsluit in combinatie met de uitgebreide Zakelijke Brandverzekering, ontvangt u een premiekorting van 10%.

Wat kost de verzekering

Hoeveel de verzekering kost hangt af van het soort zorginstelling. U krijgt altijd een scherpe premie. Een onafhankelijke verzekeringsadviseur kan de kosten voor u berekenen.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie? Bespreek dan de mogelijkheden met een onafhankelijke adviseur. In een vrijblijvend gesprek stelt u samen de verzekering samen die past bij uw bedrijf.

Belangrijke documenten

Welke risico’s loopt uw bedrijf?

Ontdek in enkele minuten uw belangrijkste bedrijfsrisico’s.