Individuele WIA Werknemersverzekering

Wilt u deze verzekering?

Hebt u interesse in de Individuele WIA werknemersverzekering?  Delta Lloyd werkt samen met deskundige verzekeringsadviseurs. Zij geven u graag een passend persoonlijk advies op basis van uw wensen en situatie.

Zoek een deskundige verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Hoe beoordelen wij uw verzekeringsaanvraag?

Wilt u de Delta Lloyd Individuele WIA werknemersverzekering afsluiten? Dan beoordelen wij op basis van de informatie uit uw aanvraagformulier of Delta Lloyd u kan verzekeren. Het aanvraagformulier vult u samen met uw verzekeringsadviseur in.

Gezondheidsverklaring
Ook vragen wij van u een gezondheidsverklaring [PDF] . Een medisch medewerker beoordeelt de ingevulde gezondheidsverklaring. Hij heeft relevante kennis van medische zaken, maar is zelf geen arts. De medisch medewerker werkt onder verantwoordelijkheid van de medisch adviseur. Het is mogelijk dat er daarna aanvullende informatie nodig is. Dit kan gaan om informatie die direct bij u wordt opgevraagd of om informatie die met uw toestemming bij uw (huis)arts, behandelend specialist of therapeut wordt opgevraagd. Onze medische adviseur vraagt na ontvangst van de door u getekende machtiging de medische informatie bij uw arts(en) op. Na ontvangst van alle opgevraagde informatie geeft de medisch adviseur advies aan de afdeling acceptatie.

Medische keuring
Daarnaast kunnen wij u vragen om een (gerichte) keuring te ondergaan. Dit doen wij alleen als de gezondheidsverklaring daar aanleiding toe geeft. Op basis van een medische keuring kan Delta Lloyd beter de risico’s inschatten. Daarna accepteert Delta Lloyd de risico’s, of niet. U bent niet verplicht om een medische keuring te ondergaan. Wanneer u geen keuring wilt ondergaan heeft Delta Lloyd het recht uw aanvraag af te wijzen. De kosten van de medische keuring zijn altijd voor rekening van Delta Lloyd. Meer informatie over keuren kunt u teruglezen in de brochure Keuringen januari 2013 [PDF] .

Leeftijdsgrens

De leeftijdsgrens voor het aanvragen van deze verzekering is 50 jaar. Bent u ouder dan 49 jaar? Dan is Delta Lloyd bereid om te bekijken of er een aanbod kan worden gedaan.

Eindleeftijd

U kiest tot welke leeftijd u een uitkering ontvangt bij arbeidsongeschiktheid. De standaard eindleeftijd is 67. U kunt ook kiezen voor 60, 62 en 65 jaar. Bij een lagere eindleeftijd betaalt u een lagere premie. De uitkering stopt altijd op de dag dat u de eindleeftijd bereikt.

Looptijd

De eerste periode van deze verzekering is standaard één jaar. U kunt de verzekering twee maanden voor het einde van deze periode opzeggen. Zegt u niet op? Dan verlengen wij uw verzekering na de eerste periode steeds voor een periode van een jaar. U kunt dan wel de verzekering op ieder moment opzeggen. U hebt dan een opzegtermijn van een maand.

Betalingstermijn premie

De normale betalingstermijn is twaalf maanden. Bij andere betalingstermijnen betaalt u een hogere premie:

  • 3 procent bij 6 maanden
  • 5 procent bij 3 maanden
  • 7 procent bij 1 maand