Einde spaarloonregeling

De spaarloonregeling loopt op 1 januari 2016 af. Dat betekent dat er een einde komt aan de extra belastingvrijstelling voor spaarloon. En aan de spaarloonregeling bij Delta Lloyd Bank.

Bedrijfssparen Spaarloon

Veelgestelde vragen

Hebt u een spaarloonrekening bij Delta Lloyd Bank?

Begin januari maken wij het geld op uw spaarrekening samen met de opgebouwde rente over naar de rekening die aan uw spaarloonregeling is gekoppeld. Daarna heffen wij uw spaarloonrekening op.

Belegt u op uw spaarloonrekening?

Begin januari hevelen wij uw beleggingen over naar uw Delta Lloyd BeleggingsPlus Rekening.

Hebt u geen Delta Lloyd BeleggingsPlus Rekening?

Wilt u uw beleggingen houden? Open dan een Delta Lloyd BeleggingsPlus Rekening. Zorg ervoor dat uw openingsformulier uiterlijk 15 december 2015 bij ons binnen is. Alleen dan hebben wij voldoende tijd om de rekening voor u te openen.

Opent u geen Delta Lloyd BeleggingsPlus Rekening?

Hebben wij op 15 december 2015 geen openingsformulier van u ontvangen? Dan verkopen wij in de tweede week van januari uw beleggingen en maken de opbrengst over naar uw Delta Lloyd Internet Spaarrekening.

Wanneer krijg ik het geld dat op mijn spaarloonrekening staat?

In de eerste week van januari maken wij het geld inclusief de opgebouwde rente over naar de rekening die aan uw spaarloonrekening is gekoppeld. Daarna heffen wij uw spaarloonrekening op.

Moet ik het geld van mijn spaarloonrekening nu meetellen bij mijn vermogen als ik belastingaangifte doe?

Het geld van uw spaarloonrekening hoeft bij uw belastingaangifte over het jaar 2016 nog niet mee te tellen bij uw vermogen. Vanaf 2017 telt het wel mee bij uw vermogen.

Ik wil mijn spaarloonregeling graag houden. Kan dat?

Nee, dat is niet mogelijk. De spaarloonregeling houdt op te bestaan. Hetzelfde geldt voor uw spaarloonrekening.

De premie voor mijn levensverzekering wordt van mijn spaarloonrekening geïncasseerd. Wat moet ik doen?

U moet de premie voortaan op een andere manier betalen. Neem daarvoor contact op met de maatschappij waar uw verzekering loopt. U kunt de premie niet laten incasseren van de rekening bij Delta Lloyd Bank die aan uw spaarloonrekening is gekoppeld.

Over geldzaken en sparen

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en sparen: