Print pagina

Banksparen: Lijfrente Oogstrekening

Lijfrente oogstrekening
  • U bepaalt zelf hoe lang de uitkering duurt
  • U bepaalt zelf wanneer u de uitkering krijgt: per maand, per kwartaal of per (half) jaar
  • Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden het geld op de Lijfrente Oogstrekening uitbetaald
  • U betaalt €1,- per uitkering

Banksparen: wat is de Lijfrente Oogstrekening?

Hebt u op een lijfrenterekening geld gespaard? Of krijgt u geld uit een lijfrenteverzekering? Dan kunt u dit geld laten uitbetalen via de Lijfrente Oogstrekening als aanvulling op uw pensioen. Uw lijfrentekapitaal wordt in gelijke bruto termijnen voor een vooraf vastgestelde periode aan u uitbetaald. U bepaalt hoe lang uw uitkering duurt en hoe vaak u een uitkering wilt ontvangen. Bijvoorbeeld 10 jaar lang elke maand een vaste uitkering. Hierbij moet u rekening houden met de fiscale grenzen. Omdat u de bedragen in het verleden hebt afgetrokken van de belasting, betaalt u over de uitgekeerde bedragen belasting. Ook houden wij heffingen en kosten in. U krijgt de uitkeringen tot de datum die u met ons afspreekt of totdat u overlijdt. Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden de uitkering.

Voor wie is de Lijfrente Oogstrekening?

De Lijfrente Oogstrekening is iets voor u als u via een bank of verzekeraar met een lijfrente een bedrag hebt gespaard en als u hiervan nu een uitkering wilt krijgen. De bank of verzekeraar stort het geld op de Lijfrente Oogstrekening. Het maakt niet uit bij welke bank of verzekeraar u het bedrag hebt gespaard. U kunt ook bedragen van verschillende lijfrenterekeningen of lijfrenteverzekeringen op de Lijfrente Oogstrekening storten.

Financieel advies

Bepaal samen met een financieel adviseur de beste oplossing voor uw situatie. Neem contact op met een financieel adviseur bij u in de buurt. Deze geeft u graag persoonlijk advies.

Let op:

afb - risicometer - zeer klein

Risico

Het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de financiële bijsluiter is zeer klein. Bekijk alle risico’s van de Lijfrente Oogstrekening en bespreek de risico’s met uw financieel adviseur. Zie ook de website van de AFM.

Financiële bijsluiter

Bekijk de financiële bijsluiter van de Lijfrente Oogstrekening [PDF] .

Over geldzaken en sparen

Voor onafhankelijke informatie over sparen:

E-bankieren

De Lijfrente Oogstrekening kunt u gemakkelijk online beheren.