Banksparen met uw ontslagvergoeding: kenmerken

Kenmerken Gouden Handdruk Spaarrekening

  • U betaalt geen kosten om een Gouden Handdruk Spaarrekening te openen. U betaalt alleen advies- en/of bemiddelingskosten die uw financieel adviseur in rekening brengt.
  • Spaart u in een deposito en wilt u het deposito eerder stoppen dan u met de bank hebt afgesproken? Dan betaalt u kosten. De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van de actuele rentestanden op dat moment en de resterende looptijd. U betaalt altijd een minimum bedrag. Bekijk het voorbeeld. Afkoop van uw volledig ontvangen ontslagvergoeding is mogelijk. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn.
  • Als u verhuist naar het buitenland, kan de bank de rekening opzeggen (afhankelijk waar u naar toe verhuist). Hieraan kunnen kosten verbonden zijn.
    (Gedeeltelijk) overstappen naar een andere aanbieder is mogelijk. Aan het (gedeeltelijk) overstappen stelt de bank een minimum aan het over te dragen saldo. Aan het (gedeeltelijk) overstappen naar een andere aanbieder kunnen kosten verbonden zijn.
  • U kunt de rekening op ieder moment opzeggen. Het gespaarde geld moet dan wel omgezet worden in een gouden handdruk uitkering. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn.
  • Door onvoorziene omstandigheden hebt u uw geld toch direct nodig en wilt u afkopen. Afkopen heeft fiscale gevolgen. Ook kunnen hier extra kosten aan zitten. Bijvoorbeeld als u uw geld in een deposito hebt vastgezet.