Banksparen met uw ontslagvergoeding

Hebt u voor 1 januari 2014 een ontslagvergoeding (Gouden Handdruk) gekregen? En hebt u (een deel van) dit geld nu niet nodig, maar wilt u dat gebruiken als extra inkomen voor later? Dan is banksparen iets voor u. U kunt het geld dan apart zetten, zonder dat u er inkomensbelasting over hoeft te betalen. U betaalt pas belasting als u het geld in termijnen laat uitkeren. In veel gevallen is dat voordeliger. Bovendien betaalt u over het geld op uw gouden handdrukrekening geen vermogensbelasting.

Hebt u uw ontslagvergoeding al ondergebracht bij een ander partij of aanbieder? Ook dan kunt u door middel van waardeoverdracht uw ontslagvergoeding storten bij Delta Lloyd.

Afkoop mogelijk

Per 1 januari 2014 is het mogelijk om het geld op uw gouden handdruk in één keer op te nemen. Lees meer in de meest gestelde vragen & antwoorden.

Sparen en beleggen of 100 procent sparen?

Delta Lloyd biedt u twee mogelijkheden. U kunt kiezen uit de Gouden Handdruk Spaarrekening en de Gouden Handdruk Groeirekening. Het bedrag op de Gouden Handdruk Spaarrekening wordt jaarlijks hoger door rente. Het bedrag op de Gouden Handdruk Groeirekening wordt hoger door rente en kan hoger of lager worden door winst of verlies op uw beleggingen.

Maak een voorbeeldberekening van de Gouden Handdruk Spaarrekening of de Gouden Handdruk Groeirekening.

De beste oplossing voor uw situatie

Bent u geïnteresseerd in de Gouden Handdruk Spaarrekening of Gouden Handdruk Groeirekening? Bepaal samen met een financieel adviseur de beste oplossing voor uw situatie. Hebt u nog geen financieel adviseur? Wij helpen u met het vinden van een financieel adviseur bij u in de buurt.