Banksparen: Lijfrente Groeirekening

Hoeveel rente krijgt u op uw Lijfrente Groeirekening?

U kunt kiezen voor een variabele of voor een vaste rente.

Variabele rente

Als u kiest voor een variabele rentevergoeding dan betekent dit dat de rente op elk moment kan veranderen, omhoog maar ook omlaag. Eén keer per jaar maken wij de opgebouwde rente (over het voorgaande jaar) over naar uw Lijfrente Groeirekening. Bekijk de actuele rentetarieven van de Lijfrente Groeirekening [PDF] .

Vaste rente

Kiest u ervoor om uw geld op de Lijfrente Groeirekening voor een bepaalde periode tegen een vaste rente vast te zetten? Dat kan met een deposito. U ontvangt dan een vaste rente voor een bepaalde looptijd. Zo weet u precies welk kapitaal u opbouwt. Is de looptijd van het deposito langer dan 1 jaar? Dan ontvangt u over de rente van het depositobedrag, ook de vaste rente.

Kenmerken van een deposito

 • U krijgt een vaste rente en een gegarandeerde opbrengst
 • U kunt kiezen om uw geld vast te zetten met keuze uit looptijen vanaf 1 tot en met 30 jaar.
 • U kunt vanaf € 1.000,- uw geld al vastzetten
 • U kunt meerdere bedragen vastzetten in aparte deposito’s met verschillende looptijden
 • U ontvangt ook rente over de rente op het deposito
 • U hebt twee maanden rentegarantie op deposito’s na het openen van de rekening. 
 • U kunt uw spaargeld online inzien en beheren via E-bankieren

Zodra de Lijfrente Groeirekening geopend is, kunt u zelf eenvoudig via E-bankieren een deposito openen.

Rentegarantie op deposito’s

Opent u – via Delta Lloyd E-bankieren - binnen twee maanden, gerekend vanaf de dag dat de bank het openingsformulier voor de Lijfrente Groeirekening heeft toegestuurd, een deposito? En is de rente op het moment dat de bank u het openingsformulier toestuurde hoger dan de rente die geldt op het moment  dat u het deposito opent? Dan ontvangt u automatisch die hogere rente. U hoeft hiervoor niets te doen. Is de rente op het moment dat de bank u het openingsformulier toestuurde lager dan de rente die geldt op het moment dat u het deposito hebt geopend? Of opent u een deposito na de rentegarantie? Dan krijgt u de rente die geldt op het moment dat u het deposito opent. Zo bent u altijd verzekerd van de beste rente.

Hebt u vragen over de rentegarantie of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw financieel adviseur of met onze Cliëntenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar via (026) 400 44 22. U kunt ons ook een e-mail sturen.

Bekijk de actuele rentetarieven van de Lijfrente Groeirekening en de Voorwaarden Lijfrente Groeirekening [PDF] [PDF] .

Wilt u uw spaargeld niet meer vastzetten?

Als u uw deposito tijdens de looptijd wilt stoppen, betaalt u mogelijk een boete. Dit is afhankelijk van wanneer u uw deposito geopend hebt en van de ontwikkeling van het rentepercentage. Op het moment dat u opdracht geeft het deposito te stoppen, kijken wij hoe lang het deposito nog zou moeten lopen (de resterende looptijd). Vervolgens kijken wij wat de rente is op een deposito met dezelfde looptijd of (als die er niet is) de dichtstbijzijnde langere looptijd. Dit noemen wij de vergelijkingsrente. Deze rente kan hoger of lager zijn dan de rente die op uw deposito ontvangt.

Rentepercentage op uw deposito lager dan de vergelijkingsrente

Is het rentepercentage op uw deposito lager dan de vergelijkingsrente? Dan betaalt u een boete. De boete wordt berekend aan de hand van het verschil in rente. Naast de boete betaalt u ook €50,- administratiekosten.

Rentepercentage op uw deposito hoger dan de vergelijkingsrente

Is de rente die u ontvangt op het deposito hoger dan de vergelijkingsrente? Dan betaalt u alleen €50,- administratiekosten.

Deposito geopend vóór 17 september 2012

Hebt u uw deposito geopend voor 17 september 2012? Dan valt uw deposito nog onder de oude boeteregeling. U betaalt dan 1 procent boete over het geld in het deposito, met een maximum van 4,5 procent. Wij berekenen de boete per jaar dat u uw geld eerder terug wilt storten. Een deel van een jaar tellen wij als een heel jaar.

Tussentijds beëindigen door overlijden rekeninghouder

Wordt het deposito beëindigt door het overlijden van de rekeninghouder? Dan betalen de nabestaanden geen kosten. Voor een voorbeeld van de wijze waarop de boete wordt berekend, kijkt u in de voorwaarden [PDF] .

Wilt u beleggen met uw Lijfrente Groeirekening?

Bij Delta Lloyd Bank kunt u beleggen in beleggingsfondsen. maar alleen als wij aan de hand van de passendheidstoets vaststellen dat beleggen bij u past. Als u onvoldoende kennis en ervaring hebt, dan kunt u bij Delta Lloyd Bank niet beleggen op een Lijfrente Groeirekening. U kunt dan wel een Lijfrente Spaarrekening openen.
Lees meer over fondsbeleggen, zelfstandig beleggen en hulp bij beleggen:
 1. Wat is fondsbeleggen
 2. Kenmerken van fondsbeleggen
 3. Risico's (fonds)beleggen
 4. Soorten beleggingsfondsen
 5. Koersinformatie beleggingsfondsen
 6. Kritische vragen beleggen
 7. Hulp bij beleggen
 8. Zelfstandig beleggen

Banksparen voor pensioenaanvulling: online berekenen

U kunt hier een voorbeeldberekening maken om een indruk te krijgen van dit product.

Over geldzaken en sparen

Voor onafhankelijke informatie over sparen:

E-bankieren

De Lijfrente Groeirekening kunt u gemakkelijk online beheren.