Banksparen: Lijfrente Groeirekening

Lijfrente Groeirekening
 • Sparen en/of beleggen om uw pensioen aan te vullen.
 • Beleggen in beleggingsfondsen van meerdere aanbieders.
 • Banksparen tegen een vaste of variabele rente.
 • Afhankelijk van uw jaarruimte hebt u belastingvoordeel.
 • Als u overlijdt krijgen uw nabestaanden de uitkering.
 • U kunt uw rekening online bekijken en beheren.
 • Mobiel uw bankzaken regelen met de Delta Lloyd Bank App

De bancaire lijfrente van Delta Lloyd scoort 5 sterren op prijs en voorwaarden

Met een Bancaire Lijfrente Groeirekening van Delta Lloyd spaart en/of belegt u voor een aanvullend pensioen. Sterker nog: volgens onafhankelijk onderzoek van MoneyView heeft onze Bancaire Lijfrente Groeirekening voor het vierde jaar op rij 5 sterren gekregen op de voorwaarden. De producten van Delta Lloyd onderscheiden zich, volgens MoneyView, met name op de mogelijkheid van switchen naar beleggen, het aanpassen van de looptijd, de geldigheidsduur van de offerte en de betalingsmogelijkheden. Daarnaast kunt u de rekening 24 uur per dag via een app op uw smartphone of tablet bekijken en beheren.

Moneyview

Banksparen: Pensioen aanvullen met de Lijfrente Groeirekening

Met de Lijfrente Groeirekening kunt u beleggen en/of sparen om uw pensioen aan te vullen. Na een bepaalde tijd komt het geld vrij. Dat is uiterlijk aan het einde van het jaar, vijf jaar nadat u uw AOW leeftijd hebt bereikt. U bent dan wettelijk verplicht het geld dat u hebt opgebouwd als aanvulling op uw pensioen uit te laten keren via een bankrekening of verzekering. De Lijfrente Groeirekening kunt u gemakkelijk online bekijken en beheren via E-bankieren en de Delta Lloyd Bank App. U kunt hier een voorbeeldberekening maken.

Belastingvoordeel met banksparen voor pensioenaanvulling

De inleg op de Lijfrente Groeirekening kunt u aftrekken van de belasting in box 1. Dit kan alleen als u aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als u te weinig pensioen hebt opgebouwd. Bereken met de jaarruimtetool wat dit betekent voor uw persoonlijke situatie.

Als u in de toekomst een uitkering krijgt, betaalt u daarover wel belasting. U stelt dus het betalen van belasting uit. Dat kan voordelig zijn voor u, als u vanaf uw AOW leeftijd minder belasting hoeft te betalen.

Voor wie is de Lijfrente Groeirekening?

Banksparen voor pensioenaanvulling kan voor u een oplossing zijn:

 • Als u te weinig pensioen hebt opgebouwd.
 • Als u extra geld voor later wilt hebben.
 • Als u jaarruimte hebt.
 • Als u mogelijk belastingvoordeel wilt hebben.
 • Als u wilt dat uw pensioenaanvulling naar uw nabestaanden gaat als u overlijdt.
 • Als u ouder dan 18 jaar bent en niet ouder dan uw AOW leeftijd + 4 jaar.
 • Als u de rekening via een financieel adviseur wilt aanvragen.
 • Als u vermogen wilt opbouwen met een variabele rentevergoeding of een vaste rentevergoeding (deposito).
 • Als u uw vermogen wilt laten groeien met behulp van fondsbeleggen en bereid bent risico te lopen op een positief of negatief rendement.
 • Als u ergens anders lijfrente kapitaal hebt opgebouwd en nog een aantal jaren wilt doorsparen voordat u een uitkering wilt ontvangen.
 • Als u stakingswinst hebt, maar aankoop van uitkeringen nog wilt uitstellen.

Inzicht in uw inkomen voor later

We willen nu nog liever niet met ons inkomen voor later bezig zijn, maar verwachten wel dat het goed geregeld is. Weet u dat per 1 januari 2015 een aantal belangrijke spelregels voor pensioen veranderen? Hierdoor bouwen veel mensen minder pensioen op. Hebt u later genoeg inkomen? Wij helpen u graag uw koers te bepalen.

Vul het Inkomenskompas in en binnen 3 stappen weet u waar u nu staat met uw inkomen voor later. En wat u kunt doen om op koers te blijven!

Financieel advies

Wilt u ook meer advies over de Lijfrente Groeirekening of de mogelijkheden van banksparen? Delta Lloyd Bank geeft geen advies, maar werkt samen met onafhankelijke adviseurs. Bepaal samen met een financieel adviseur de beste oplossing voor uw situatie. Neem contact op met een financieel adviseur bij u in de buurt. Deze geeft u graag persoonlijk advies. Bespreek vooraf met de adviseur welke kosten aan zijn diensten zijn verbonden.

Let op:

Risicometer (vrij groot)

Risico

Bij alleen sparen is het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt zeer klein. Kiest u (ook) voor beleggen dan neemt dit risico toe. Bekijk alle risico's van de Lijfrente Groeirekening en bespreek de risico's met uw financieel adviseur. Zie ook de website van de AFM.

Financiële bijsluiter

Bekijk de financiële bijsluiter van de Lijfrente Groeirekening [PDF] .

Over geldzaken en sparen

Voor onafhankelijke informatie over sparen:

E-bankieren

De Lijfrente Groeirekening kunt u gemakkelijk online beheren.