Print pagina

Gouden Handdruk Groeirekening

Gouden Handdruk Sparen
 • Mogelijk belastingvoordeel met banksparen.
 • Geen minimale inleg: u kunt elk bedrag storten.
 • Aantrekkelijke rente.
 • Sparen en/of beleggen.
 • 24 uur per dag weten wat er op uw Gouden Handdruk Groeirekening staat.

Wat is de Gouden Handdruk Groeirekening?

Hebt u voor 1 januari 2014 een ontslagvergoeding toegezegd gekregen of ontvangen? Dan kunt u die storten op de Delta Lloyd Gouden Handdruk Groeirekening. Het bedrag op de groeirekening wordt hoger door rente, winst op uw beleggingen, of allebei. Het bedrag kan lager worden door verlies op uw beleggingen en verrekening van kosten. Uw geld staat vast op deze rekening. U kunt op elk moment het saldo of een deel van het saldo om laten zetten in een uitkeerrekening.

Per 1 januari 2014 is het ook mogelijk om het bedrag in één keer volledig op te nemen. U betaalt dan ineens de inkomstenbelasting, heffingen, bijdrage zorgverzekerswet en kosten. U kunt hier een voorbeeldberekening maken.

Hebt u uw ontslagvergoeding al ondergebracht bij een ander partij of aanbieder? Ook dan kunt u door middel van waardeoverdracht uw ontslagvergoeding storten bij Delta Lloyd.

Uw Gouden Handdruk: beleggen of sparen?

U kunt het bedrag van uw ontslagvergoeding gebruiken om te sparen op de Delta Lloyd Gouden Handdruk Groeirekening. U kunt het bedrag op deze rekening ook beleggen. Of u kiest voor een combinatie van beide. Het maakt niet uit hoe groot uw ontslagvergoeding is. Sparen of beleggen kan met elk bedrag.

Wanneer keren wij uw spaargeld uit?

Het bedrag op uw Gouden Handdruk Groeirekening moet u in termijnen laten uitkeren als u een aanvulling op uw inkomen wilt. Dat gaat via een rekening of verzekering die u bij een bank of verzekeraar van u keuze opent. De uitkering van uw spaargeld op de Gouden Handdruk Groeirekening moet uiterlijk ingaan in het jaar dat u uw AOW leeftijd bereikt. Vanaf dan betaalt u wel belasting over uw uitkeringen.

Voor wie is de Gouden Handdruk Groeirekening?

Banksparen met een Gouden Handdruk Groeirekening kan voor u een oplossing zijn:

 • Als u een ontslagvergoeding hebt gehad in 2013 of eerder.
 • Als u een waardeoverdracht van een andere gouden handdruk verzekering of –rekening wilt doen.
 • Als u een waardeoverdracht vanuit een stamrecht BV wilt doen.
 • Als u wilt dat de waarde van uw Gouden Handdrukrekening naar uw nabestaanden gaat als u overlijdt.
 • Als u ouder dan 18 jaar bent en niet ouder dan uw AOW leeftijd -1 jaar.
 • Als u de rekening via een financieel adviseur wilt aanvragen.
 • Als u vermogen wilt opbouwen met een variabele rentevergoeding of een vaste rentevergoeding (deposito).
 • Als u uw Gouden Handdruk vermogen wilt laten groeien met behulp van fondsbeleggen en bereid bent risico te lopen op een positief of negatief rendement.

Bijzondere regeling per 1 januari 2014

Per 1 januari 2014 is het ook mogelijk om het totale saldo in één keer uit te laten betalen. Voor 2014 geldt in bepaalde situaties een bijzondere regeling. Als u aan alle voorwaarden voldoet, hoeft u maar over 80% van het geld belasting te betalen i.p.v. over 100% van het saldo. Voorwaarden zijn dat de ontslagvergoeding al voor 15 november 2013 gestort is in een stamrechtproduct. En dat u uw volledige ontslagvergoeding in één keer opneemt in 2014. Als u uw oorspronkelijke ontslagvergoeding over meerdere rekeningen hebt gespreid, kunnen aanvullende voorwaarden gelden.

Financieel advies

Wilt u ook een Gouden Handdruk Groeirekening en meer advies over de mogelijkheden van banksparen? Neem dan contact op met een financieel adviseur bij u in de buurt.

Over geldzaken, sparen en beleggen

Voor onafhankelijke informatie over sparen en beleggen.

E-bankieren

De Gouden Handdruk Groeirekening kunt u gemakkelijk online beheren.