Rechtsbijstandverzekering

Stel zelf uw rechtsbijstandverzekering samen

Natuurlijk wilt u goed verzekerd zijn. Maar u betaalt ook graag een scherpe premie. Daarom kunt u bij Delta Lloyd kiezen uit verschillende onderdelen, oftewel modules. U bepaalt zelf welke modules u belangrijk vindt, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Uit welke modules kunt u kiezen?

 • Module Consument en Wonen:
  Hiermee bent u verzekerd voor rechtsbijstand bij conflicten over iets wat u hebt gekocht, een erfenis, verbouwingen, huurkwesties of ruzie met uw buren. Hulp bij conflicten met uitkerings- of pensioeninstanties zijn ook standaard meeverzekerd.
 • Module Inkomen:
  Deze module is de laatste jaren steeds relevanter geworden. Reorganisaties zijn immers aan de orde van de dag. Met deze module weet u zeker dat u goed verzekerd bent als er bijvoorbeeld conflicten ontstaan door ontslag of een zwangerschapsverlof. Deze module kunt u alleen afsluiten als u ook kiest voor de module Consument en Wonen.
 • Module Fiscaal en Vermogen:
  Met deze module verzekert u zich bij conflicten die te maken hebben met belasting- en geldzaken. Bijvoorbeeld wanneer u problemen hebt met de Belastingdienst of conflicten met een aannemer in het buitenland wanneer u uw vakantiewoning wilt verbouwen.  Of wanneer er een conflict ontstaat bij de aan- en verkoop van aandelen. Bemiddeling (mediation) bij het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt ook vergoed. Deze module kunt u alleen afsluiten als u ook kiest voor de module Consument en Wonen.
 • Module Verkeer:
  Als u deze module wilt afsluiten is het goed om bij uw autoverzekering even te controleren of u al een dekking hebt voor rechtsbijstand. Maar deze module is niet alleen van toepassing als u een auto bezit. Als voetganger, fietser, motorrijder bent u natuurlijk ook verkeersdeelnemer. Stel dat u betrokken bent bij een aanrijding en u komt er niet uit wie schuldig is. Zo’n conflict is vaak complex en kan veel tijd en geld kosten. Het is dan fijn als een ervaren jurist u werk uit handen neemt.

Wilt u precies weten wat we per module verzekeren?

Hulp en advies van professionals

U krijgt hulp van juristen van DAS Rechtsbijstand. Ze kunnen u advies geven over wat u het beste kunt doen bij een conflict, ze helpen u als u een rechtszaak gaat voeren en kunnen externe deskundigen voor u inschakelen.

Welke kosten vergoeden we?

De kosten van DAS juristen worden onbeperkt vergoed. Het kan voorkomen dat DAS externe deskundigen wil inschakelen, of dat er andere kosten vergoed moeten worden. Bijvoorbeeld kosten van advocaten, gerechtsdeurwaarders, reis en verblijfkosten of griffierechten. Deze kosten worden meestal tot € 50.000,- vergoed binnen Europa. U betaalt geen eigen risico.

Wilt u in een procedure een advocaat inschakelen, terwijl het volgens de wet niet verplicht is? Dan betaalt DAS de noodzakelijke en redelijke behandelkosten van de advocaat tot maximaal € 7.500, - inclusief btw per procedure. Ook moet u dan een eigen risico van € 250, - betalen aan DAS.

Wilt u meer weten over de vergoeding van externe kosten? Bekijk voor details en mogelijke uitzonderingen de bijzondere voorwaarden in de polisvoorwaarden [PDF] vanaf pagina 12.

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en verzekeren: