Ontvangen pensioenuitkering of lijfrenteuitkering

Als er geld vrijkomt uit uw pensioenverzekering of lijfrenteverzekering, dan kunt u daarvoor een direct ingaande rente kopen. Komt uw geld vrij uit een pensioenverzekering? Dan heeft Delta Lloyd het Direct Ingaand Pensioen. Komt uw geld vrij uit een lijfrenteverzekering? Dan is de Direct Ingaande Lijfrente misschien iets voor u. Beide producten keren per maand, kwartaal, halfjaar of jaar een bedrag uit. Met het Direct Ingaand Pensioen en met de Direct Ingaande Lijfrente hebt u een gegarandeerde uitkering. Dit betekent dat u zeker bent van de hoogte van de bedragen die u krijgt.

Direct Ingaand Pensioen

Uw werkgever heeft in het verleden voor u een pensioenverzekering afgesloten. Hebt u een spaarbedrag opgebouwd met deze pensioenverzekering? En komt dit binnenkort vrij? Dan komt u voor de verplichte keuze te staan hoe u de uitkering wilt ontvangen. Wij hebben hiervoor het Direct Ingaand Pensioen. U krijgt dan bijvoorbeeld elke maand een uitkering totdat u overlijdt. U kunt het Direct Ingaand Pensioen ook afsluiten voor u en uw partner samen. Als u overlijdt dan krijgt uw partner elke maand een uitkering totdat uw partner overlijdt.

Direct Ingaand Pensioen

Direct Ingaande Lijfrente

U hebt jaren geleden een lijfrenteverzekering afgesloten. Waarschijnlijk om uw pensioen aan te vullen. U hebt een spaarbedrag opgebouwd met deze lijfrenteverzekering. En komt dit binnenkort vrij? Dan komt u voor de verplichte keuze te staan hoe u de uitkering wilt ontvangen. Wij hebben hiervoor bijvoorbeeld de Direct Ingaande Lijfrente. U krijgt dan bijvoorbeeld elke maand een uitkering totdat u overlijdt. U kunt de Direct Ingaande Lijfrente ook afsluiten voor u en uw partner samen. Als u overlijdt dan krijgt uw partner bijvoorbeeld elke maand een uitkering totdat uw partner overlijdt.

Direct Ingaande Lijfrente

Wat kan ik doen met mijn vrijkomende lijfrentekapitaal?

De einddatum van uw lijfrenteverzekering is in zicht en de vraag is wat u gaat doen als het geld vrijkomt.

Delta Lloyd informeert u graag zo duidelijk mogelijk over de mogelijkheden. In de brochure leest u de algemene informatie. Ook leest u hoe u het vrijkomende kapitaal kunt besteden. In de brochure geven wij u hierover geen advies, maar benoemen alleen uw mogelijkheden. Wij kunnen ons voorstellen dat u hierover wel advies wilt hebben. Uw financieeladviseur helpt u hier graag bij.

Online pensioen

Bekijk direct uw pensioensituatie met de pensioenplanner E-pensioen.

Meer weten over pensioen?

Pensioen opbouwen of uitkeren. Het is een ingewikkeld verhaal. Wij leggen het u uit.