Erasmus Leven SpaarBeter Hypotheek

Let op! Dit product kon u in het verleden afsluiten bij Erasmus Leven, onderdeel van Delta Lloyd. Op dit moment is dit niet meer mogelijk. Hebt u een SpaarBeter Hypotheek? Op deze pagina vindt u meer informatie over uw verzekering.

Voorwaarden en documenten

Hieronder vindt u een overzicht van de voorwaarden en documenten die bij de Spaar Beter Hypotheek horen. Welke voorwaarden voor u van toepassing zijn, ziet u op uw polisblad.

Vragen over de Spaar Beter Hypotheek

Vind uw antwoord bij de veelgestelde vragen

 • Waarom heb ik van mijn SpaarBeter Hypotheekverzekering geen jaaropgave ontvangen?

  Omdat deze verzekering in Box 1 valt (Kapitaal Verzekering Eigen Woning). Dit betekent dat de verzekering gedurende de looptijd niet opgegeven hoeft te worden aan de Belastingdienst.

 • Wat wordt er uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum?

  • Als de kapitalen gelijk zijn keren we het verzekerde kapitaal uit.
  • Zijn de kapitalen ongelijk en komt de verzekerde met het laagst verzekerde kapitaal te overlijden, dan keren wij tenminste het verzekerde kapitaal uit.
  • Is de opgebouwde waarde hoger dan het verzekerde kapitaal dan keren wij tenminste 110% van de opgebouwde waarde uit.

 • Ik heb een aflossing gedaan op mijn hypotheek, wat gebeurt er nu met mijn verzekering?

  U heeft 2 opties.

  Optie 1:  U verlaagt het verzekerd kapitaal op uw verzekering niet
  Ondanks dat u een deel aflost, wilt u misschien het verzekerd kapitaal op uw verzekering gelijk houden. Deze wijziging is volgens de polisvoorwaarden niet mogelijk, maar wij zijn bereid het verzekerd kapitaal ongewijzigd te laten.

  Gevolgen voor uw maandelijkse premie
  Omdat de verhouding tussen het spaargedeelte en aflossingsvrije gedeelte wordt aangepast heeft dit effect op de rentevergoeding. Dit effect is nadelig waardoor de spaarpremie licht zal stijgen. Hierdoor stijgt de totale premie licht.

  Optie 2: U verlaagt het verzekerd kapitaal op uw verzekering wel
  U gebruikt de aflossing om het verzekerd kapitaal op uw SpaarBeter Hypotheekverzekering te verlagen, zoals beschreven is in de polisvoorwaarden. Hierdoor wordt de maandelijkse premie lager.

Vind een financieel adviseur

bij u in de buurt

Vind een adviseur

Direct regelen

Uw verzekering

Naar boven