Erasmus Leven Garantie Plan met koopsom

Let op! Dit product kon u in het verleden afsluiten bij Erasmus Leven, onderdeel van Delta Lloyd. Op dit moment is dit niet meer mogelijk. Hebt u een Garantieplan met koopsom? Op deze pagina vindt u meer informatie over uw verzekering.

Het kapitaal dat u in een eerdere verzekering heeft opgebouwd, wilde u nog niet direct uit laten keren of er een periodieke uitkering voor aankopen. Daarom heeft u de koopsom doorgestort in het Garantie Plan. U bepaalt zelf het moment waarop u de uitkering nodig heeft. 

Voorwaarden en documenten

Hieronder vindt u een overzicht van de voorwaarden en documenten die bij het Garantie Plan horen. Welke voorwaarden voor u van toepassing zijn, ziet u op uw polisblad.

Vragen over het Garantie Plan met koopsom

Vind uw antwoord bij de veelgestelde vragen

 • Betaal ik premie bij een Garantie Plan - koopsom?

  Nee, bij het Garantie Plan koopsom is er geen sprake van premiebetaling tijdens de duur van de verzekering. Deze verzekering sluit u af tegen een eenmalige koopsom.

 • Kan ik een ander aanwijzen als begunstigde op de polis?

  Ja, dat kan. Het moet belastingtechnisch wel toegestaan zijn. Graag ontvangen wij dan de gegevens van deze persoon (naam, geboortedatum, Burger Service Nummer (BSN)) en een getekend verzoek van u.

 • Kan ik een deel van de koopsom eerder opnemen (deelafkoop)?

  Ja, dat kan wel, maar hier zitten kosten aan verbonden. Bovendien is het de vraag of het van de Belastingdienst mag. Vraag uw adviseur om advies.

 • Ik wil mijn opgebouwde kapitaal onderbrengen bij een andere maatschappij. Kan dat?

  Jammer dat u uw kapitaal onder wilt brengen bij een andere maatschappij. Wist u dat u bij Erasmus ook uitstekend terecht kunt als u uw kapitaal verder wilt laten groeien of wilt laten uitkeren?
  U leest hier meer over op de pagina Lijfrente laten uitbetalen.

  Maar u mag uw kapitaal natuurlijk ook ergens anders onderbrengen. 

 • Mijn Garantie Plan koopsom bereikt de einddatum. Wat nu?

  Bereikt uw Garantie Plan binnenkort de einddatum, dan kunt u een aantal dingen doen.
  U leest hier meer over op de pagina Uw vrijkomende lijfrentekapitaal.


Vind een financieel adviseur

bij u in de buurt

Vind een adviseur

Direct regelen

Uw verzekering

Naar boven