Direct Ingaande Rente – Lijfrente

Hier vindt u alle antwoorden op uw vragen over Direct Ingaande Rente – Lijfrente.

Direct Ingaande Rente- Lijfrente

Heb ik bedenktijd nadat de verzekering is ingegaan?

Ja, na ontvangst van het polisblad of eerder bericht van acceptatie hebt u nog dertig dagen bedenktijd. Licht ons binnen deze 30 dagen in dat u de verzekering niet door wil laten gaan. Hebt u het polisblad al ontvangen? Stuurt u deze dan terug naar Delta Lloyd met een toelichting dat u de verzekering niet door wilt laten gaan. De koopsom wordt dan teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer waar u het kapitaal hebt opgebouwd.

Kan ik mijn Direct Ingaande Rente - Lijfrente stoppen en mijn geld terugkrijgen?

Zodra de bedenktijd verstreken is of als u een eerste uitkering hebt ontvangen is het niet meer mogelijk om de verzekering te stoppen.

Wat moet ik doen om een overlijden te melden?

Neem in geval van overlijden van een Delta Lloyd verzekerde contact op met ons of met uw adviseur. U kunt contact opnemen met de Delta Lloyd Client Service Desk via telefoonnummer 020) 594 8100. De Client Service Desk is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 17:30 uur.

Wat is een contraverzekering?

De contraverzekering voorziet in een uitkering aan de nabestaanden. De uitkering volgt direct na het overlijden van de langstlevende verzekerde vóór de einddatum van de Direct Ingaande Rente- Lijfrente. De contraverzekering kan alleen in combinatie met de Direct Ingaande Rente- Lijfrente worden afgesloten door uw nabestaande(n), tegen betaling van een eenmalig bedrag (koopsom).

Kenmerken:

  • Bepaal zelf het verzekerde kapitaal van de Delta Lloyd Contraverzekering. Dit is een percentage (maximaal 90 procent) van de koopsom van de Direct Ingaand Rente- Lijfrente.
  • De hoogte van het verzekerde kapitaal wordt jaarlijks in gelijke stappen afgebouwd. De verzekering vervalt als het verzekerde kapitaal tot € 0,- is gedaald.
  • Als tenminste één van beide verzekerden op de einddatum nog in leven is, vervalt de contraverzekering zonder uitkering.
  • De uitkering is niet belast met successierechten als de koopsom van de contraverzekering door de nabestaande(n) is betaald of door de verzekerde aan hen is geschonken.