Informatie over pensioenbeleggen

Het Delta Lloyd Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling op basis van beleggingen. Uw werkgever bepaalt de beleggingsmogelijkheden die u heeft. Op deze pagina's vindt u meer informatie over beleggingsvormen, fondsen en koersen. Ook vindt u hier de formulieren om te bepalen welk beleggingsprofiel het beste bij u past.

Verantwoord beleggen

Verantwoord beleggen is structureel ingebed in ons beleggingsbeleid. Delta Lloyd Asset Management is de vermogensbeheerder van de beleggingsfondsen die in de Lifecycles van het Persoonlijk Pensioen Plan worden aangeboden. Het Beleid verantwoord beleggen is van toepassing op alle beleggingscategorieën en alle fondsen onder beheer van Delta Lloyd Asset Management. 

Verantwoord beleggen

Lifecycles

Beleggen voor uw pensioen is noodzakelijk. Hiervoor is een goed uitgedachte financiële strategie nodig. Het is belangrijk om op de juiste momenten risico te nemen om kans te hebben op een hoger rendement. Ook is het van groot belang om op een bepaald moment de risico's zoveel mogelijk te beperken. Delta Lloyd heeft hiervoor Lifecycles ontwikkeld. 

Zelf Beleggen

Beleggingskeuze wijzigen

Standaard beleggen wij voor u in de Neutrale Lifecycle. Wilt u niet beleggen in de Neutrale Lifecycle, maar liever in een andere Lifecycle of Zelf Beleggen? De keuze hangt af van de mogelijkheden die uw werkgever biedt. In de startbrief van uw pensioenregeling kunt u terugvinden welke beleggingsmogelijkheden uw werkgever heeft gekozen.

Fondsen en Koersen

Voor pensioencontracten gesloten vanaf 1 augustus 2015 bieden wij de Passieve, Ambitieuze en Dynamische Lifecycle aan. Voor pensioencontracten gesloten voor 1 augustus 2015 bieden wij de Index Lifecycle aan. Kijk in de Startbrief welke Lifecycle in uw pensioenregeling is opgenomen.

Let op! Per 1 april 2016 zijn de Actieve Lifecycles omgezet naar de Dynamische Lifecycles