Uw Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd

Uw werkgever heeft voor uw pensioen gekozen voor het Persoonlijk Pensioen Plan van Delta Lloyd. Wat is het Persoonlijk Pensioen Plan, welke keuzes en mogelijkheden hebt u? En wat is er voor u geregeld?

Wat is het Persoonlijk Pensioen Plan?

Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling waarbij u standaard belegt en eventueel (voor een deel) gegarandeerd pensioen kunt inkopen. Wat er voor u mogelijk is, is afhankelijk van de keuzes die uw werkgever heeft gemaakt. In uw Pensioenstartbrief of via Pensioen Services Online kunt u zien welke mogelijkheden u binnen uw pensioenregeling hebt.

Meer over uw Persoonlijk Pensioen Plan

Beleggen of een gegarandeerd pensioen?

Als u begint met het Persoonlijk Pensioen Plan, bouwt u pensioen op door te beleggen. Wij noemen dit beleggingspensioen. Wanneer uw werkgever heeft gekozen om ook gegarandeerd pensioen mogelijk te maken, kunt u (een deel van) uw ingelegde premie gebruiken voor gegarandeerd pensioen.

Meer over beleggen of een gegarandeerd pensioen

Wat is er voor u geregeld?

Standaard is binnen het Persoonlijk Pensioen Plan het volgende voor u geregeld:

1. Ouderdomspensioen voor uzelf
2. Partnerpensioen voor uw eventuele partner
3. Wezenpensioen
4. Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Afhankelijk van de keuzes die uw werkgever maakt, is ook het volgende binnen Persoonlijk Pensioen Plan voor u geregeld:

5. Arbeidsongeschiktheidspensioen
6. Anw-hiaatpensioen

Lees verder wat er voor u geregeld is

Risico's en uw pensioen

De hoogte van uw pensioen staat niet vast en kan veranderen. Naast veranderingen in uw privé- of werksituatie, zijn er ook ontwikkelingen waar u zelf geen invloed op hebt. Deze ontwikkelingen kunnen wel invloed hebben op de hoogte van uw pensioen.

Welke risico's hebben invloed op uw pensioen?

Wanneer moet u in actie komen?

Het is verstandig om stil te staan bij uw pensioen. Een wijziging in uw situatie kan namelijk gevolgen hebben voor de hoogte van uw pensioen. Veranderingen in uw werksituatie geeft uw werkgever aan Delta Lloyd door. Veranderingen in uw privésituatie moet u in sommige gevallen zelf doorgeven aan uw werkgever. Uw werkgever geeft deze wijziging vervolgens aan Delta Lloyd door.

Momenten dat u zelf in actie moet komen

Online inzicht met uw Pensioen Services Online

Pensioen Services Online biedt u de mogelijkheid om uw opgebouwde pensioen online in te zien. En u kunt gebruikmaken van de pensioenplanner. Dit is een handig middel waarmee u duidelijk inzicht krijgt in uw pensioen. U ziet direct waar u later uitkomt. Ook u ziet eenvoudig wat de gevolgen zijn als u uw pensioen aanpast.

Meer over Pensioen Services Online

Pensioen ABC

Veel mensen vinden hun pensioen best ingewikkeld. Dit komt vooral door de moeilijke woorden en begrippen. Delta Lloyd begrijpt dat en heeft daarom de belangrijkste begrippen voor u op een rij gezet.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Vind hier het antwoord op veelgestelde pensioenvragen.