De toekomst voorspellen kan niemand. Maar u kunt zich er wel op voorbereiden door goede financiële keuzes te maken. Daarom is het belangrijk dat u weet hoeveel pensioen u krijgt. Ook omdat dit minder kan zijn dan u verwacht.

In uw UPO ziet u hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. En ook hoeveel dat kan worden. Alle pensioenfondsen en pensioenverzekeraars gebruiken hetzelfde overzicht, zodat u makkelijk kunt vergelijken. Bent u niet meer in dienst, dan ontvangt u eens in de vijf jaar een UPO. Oud-werknemers met een pensioenregeling waarbij de hoogte van de uitkering nog niet vaststaat ontvangen vanaf 60 jaar jaarlijks een UPO.

Op het UPO ziet u de hoogte van uw verwachte pensioenuitkering of het kapitaal bij pensionering. Daarnaast vermeldt het UPO uitkeringen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Het doel van het UPO is dus om u meer informatie te geven over uw pensioen.

UPO: inzicht in uw inkomen voor later

Met de informatie van uw UPO en de vernieuwde Inkomensplanner binnen Mijn Delta Lloyd krijgt u nog beter inzicht in uw inkomen voor later.

Mijn Delta Lloyd

Heb ik later genoeg pensioen?

Op uw Uniform Pensioenoverzicht ziet u hoeveel pensioen u opbouwt. Maar het gaat er natuurlijk om hoeveel u later in totaal te besteden hebt. En of dat genoeg is.

Pensioenoverzichten van andere werkgevers

Hebt u ook pensioen opgebouwd bij andere werkgevers? Dan ontvangt u hiervoor een keer in de vijf jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). U ontvangt dit overzicht van uw pensioenverzekeraar of pensioenfonds. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vindt u een totaaloverzicht van al uw bruto pensioenaanspraken. U hebt uw DigiD nodig om in te loggen.

Vind uw antwoord in de veelgestelde vragen

  • Waarom heb ik nog geen UPO ontvangen?

    Elke actieve deelnemer krijgt jaarlijks een UPO over het pensioen bij zijn huidige werkgever. Over de pensioenen bij eerdere werkgevers krijgt men eens in de vijf jaar een pensioenoverzicht (gewezen deelnemers). Ook als het pensioen van uw ex-partner is ondergebracht bij Delta Lloyd ontvangt u eens in de vijf jaar een UPO voor het voor u verzekerde pensioen bij overlijden van uw ex-partner. Het Uniform Pensioenoverzicht komt op verschillende momenten beschikbaar.

  • Overige vragen
Naar boven