Vind uw antwoord in de veelgestelde vragen

Top 5 vragen van onze klanten

 • Kan ik mijn levensverzekering stopzetten (afkopen)?

  Wilt u uw lopende levensverzekering beëindigen en het geld op uw rekening ontvangen? Alle informatie over de procedure voor het afkopen van uw levensverzekering vindt u op deze pagina.

  U kunt uw keuze via Mijn Delta Lloyd doorgeven.

 • Hoe kan ik mijn keuze voor vrijkomend lijfrentekapitaal doorgeven?

  Wilt u uw keuze doorgeven voor uw vrijkomende lijfrentekapitaal? Alles wat u moet weten over uw lijfrentekapitaal vindt u op deze pagina.

  U kunt uw keuze via Mijn Delta Lloyd doorgeven.

 • Wat gebeurt er als ik de premie aanpas of stopzet?

  U kunt uw inleg in bepaalde situaties aanpassen. Ook kunt u een bedrag in uw beleggingsverzekering bijstorten. Het stopzetten van uw inleg noemen wij ook wel premievrij maken. Het premievrij maken van een beleggingsverzekering is veelal ongunstig voor de opbouw van uw vermogen. De beleggingsverzekering blijft dan doorlopen en er worden nog steeds kosten in rekening gebracht voor het beheer van uw beleggingsverzekering.

 • Wat gebeurt er als ik tussentijds de risicoverzekering aanpas?

  U kunt ervoor kiezen om de risicoverzekering stop te zetten, te verlagen of uit de beleggingsverzekering te halen en een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. U gebruikt dan een groter deel van de inleg voor het opbouwen van waarde. Het omgekeerde geldt ook. Als u een risicoverzekering toevoegt en uw inleg gelijk blijft, dan wordt een kleiner deel van de inleg voor het opbouwen van vermogen gebruikt.

 • Wat gebeurt er als ik de beleggingsfondsen aanpas?

  De inleg voor uw beleggingsverzekering beleggen wij in één of meer beleggingsfondsen. Ieder fonds heeft een eigen beleggingsrisico. Dat varieert van een zeer klein risico tot een zeer groot risico. U kunt zelf invloed uitoefenen op het beleggingsrisico van uw verzekering door te kiezen voor bepaalde fondsen. Wilt u wisselen tussen beleggingsfondsen? Dan brengen wij aan- en verkoopkosten in rekening.

Bel Delta Lloyd Leven

Direct contact

020 594 81 00

Liever persoonlijk advies

Vind een adviseur bij u in de buurt
Naar boven