Zet uw kennis in en help een ander financieel op de rit

Bent u financieel onderlegd en wilt u anderen daarmee helpen? Dan nodigen wij u van harte uit als vrijwilliger uw financiële expertise in te zetten bij de partners van Delta Lloyd Foundation.

Sinds 2010 stijgt het aantal Nederlanders dat in armoede leeft. Het aantal aanmeldingen voor de schuldhulpverlening is verdubbeld in vijf jaar tijd. Delta Lloyd Foundation wil hier iets aan doen. Met als doel dat over vijf jaar ruim 11.000 huishoudens, die nu in armoede leven door schulden, weer grip hebben op hun financiën. Om dit te bereiken, ondersteunt Delta Lloyd Foundation tientallen partners die zich hiermee bezig houden in Amsterdam, Arnhem, Helmond, Rotterdam en Zwolle.

Financieel op de rit

Doet u mee?

Bent u financieel onderlegd en wilt u ook aan de slag bij een van onze partners? Ons aanbod wisselt maar naar deze vrijwilligers zijn wij altijd op zoek: 

  • Vrijwilliger thuisadministratie 
U helpt de klant zijn/haar financiële administratie op orde te brengen en te houden. Dit gebeurt bij de klant thuis. U wordt één tot twee jaar gekoppeld aan een klant. Hoeveel tijd het u kost  is afhankelijk van de problematiek en de fase. In het begin gaat u één keer per week op bezoek. Gedurende het jaar bouwt u het aantal huisbezoeken af. De klant is en blijft zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigen administratie. Uiteindelijk gaat de klant weer zelfstandig met de financiën aan de slag. 

  • Vrijwilliger post sorteren (alleen regio Amsterdam)
Het klinkt simpel: openen van post, sorteren op afzender en achter het juiste tabje in je map bewaren. Ouderen en mensen die het financieel (en vaak ook psychisch) zwaar hebben, kunnen dit echter niet zo gemakkelijk. Zij hebben iemand nodig die het overzicht heeft en de orde kan terugbrengen. Helpt u deze mensen aan die orde en dat overzicht? Er wordt niet van u verwacht dat u een expert bent. Er zal altijd iemand van de organisatie aanwezig zijn om u te helpen en moeilijke vragen te beantwoorden. U investeert een dagdeel (ochtend).

Aanmelden of meer informatie

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de partners of het aanbod? Neem dan contact op door een mail te sturen aan foundation@deltalloyd.nl.

Het verhaal van Hannah

Hannahs verhaal is illustratief voor veel meer mensen met probleemschulden: “gewone mensen” zoals u en ik, die door tegenslag en een paar stomme beslissingen zo diep in de financiële problemen komen dat het hun hele leven overschaduwt. 

Lees hoe hulp het leven van Hanna heeft veranderd [PDF] .