Wijzigingen voor uw Xclusief Verzekering

Wij hebben de polisvoorwaarden voor uw Xclusief Verzekeringen overzichtelijker gemaakt. Op deze pagina leest u meer over alle wijzigingen.

Verbeterde polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden van verschillende Delta Lloyd Xclusief Verzekeringen zijn overzichtelijker en begrijpelijker gemaakt. Zo ziet u in één oogopslag wat u bij schade van ons kunt verwachten.

U vindt de voorwaardennummers op de eerste pagina van de voorwaarden, onder de titel. Op uw polisblad vindt u het voorwaardennummer dat voor u van toepassing is.

Modelnummer verbeterde voorwaarden Xclusief Autoverzekering 
M 03.5.05 G     Vanaf 15.000 km variabele premie [PDF]
M 03.5.14 B     Bonus Malus variant [PDF]
M 03.5.15 A     Vaste premie variant [PDF]
M 03.2.34 D     Tot 15.000 km vaste premie [PDF]
M 03.2.28 C     Belgisch Casco [PDF]
M 03.2.37 A     Elektrische Auto [PDF]  

Modelnummer verbeterde voorwaarden Xclusief Woonverzekering

Gewijzigde dekking rechtsbijstand voor uw Xclusief Autoverzekering

Door een uitspraak van het Europese Hof hebben klanten die verzekerd zijn voor rechtsbijstand het recht gekregen in elke procedure een advocaat in te schakelen. Ook als dat voor een procedure volgens de wet niet verplicht is. Hierdoor zien we de schadelast voor juridische kosten stijgen. We willen een premieverhoging voorkomen en passen daarom onze voorwaarden aan.


Vrije advocaatkeuze blijft
Als u een beroep doet op uw Motorrijtuigen rechtsbijstandverzekering, krijgt hij rechtshulp van DAS Rechtsbijstand. Is het volgens de wet niet verplicht een advocaat in te schakelen voor een procedure? Maar vraagt u dat wel aan DAS? Dan betaalt DAS de noodzakelijke en redelijke behandelkosten van de advocaat tot maximaal € 7.500, - inclusief btw per procedure. Ook moet u dan een eigen risico van € 250, - betalen aan DAS. Verleent een juridisch specialist die in dienst is van DAS de rechtsbijstand? Dan vergoedt DAS deze kosten onbeperkt. Ook hoeft u dan geen eigen risico te betalen aan DAS. Voor procedures waarin het volgens de wet wel verplicht is om een advocaat in te schakelen, is de maximale vergoeding van € 50.000, - niet veranderd.

Nieuwe regeling vaststellen schadevrije jaren

Vanaf 1 januari gebruiken alle verzekeraars dezelfde terugval in schadevrije jaren voor uw auto- en motorverzekering. In het linkermenu vindt u onder "Nieuwe regeling vaststellen schadevrije jaren" wat de gevolgen van deze nieuwe regeling zijn voor u.

Nieuwe regeling opzeggen Xclusief Autoverzekering

Onze Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering is vanaf de verlenging dagelijks opzegbaar, ook in het eerste jaar.