Welke rente krijgt u als u geld overmaakt naar uw eigen rekening bij Delta Lloyd Bank?

U ontvangt een variabele rente over het geld op uw Delta Lloyd rekening vanaf de dag dat het geld op uw rekening staat. Maar in sommige gevallen staat het geld niet direct op uw eigen rekening, maar wordt er gebruik gemaakt van een tussenrekening. Of u dan direct rente ontvangt van Delta Lloyd Bank, hangt af van uw situatie.

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van een tussenrekening?

Het geld wordt verplicht op een tussenrekening gestort, als uw geld uit een waardeoverdracht komt (dit heet Protocol Stroomlijning Kapitaalovereenkomsten, PSK). Uw geld wordt daarbij via een standaard werkwijze overgemaakt naar Delta Lloyd Bank. Dit komt voor bij alle Lijfrente en Gouden Handdruk rekeningen en bij de ZekerPlusHypotheek Rekening van Delta Lloyd Bank. Lees meer over het het PSK protocol.

Het geld dat Delta Lloyd Bank gestort krijgt op de PSK tussenrekening, komt van een andere bank of verzekeraar. U hebt hiervoor opdracht gegeven. Delta Lloyd Bank maakt uw geld zo snel mogelijk over naar uw persoonlijke Delta Lloyd rekening.

Vanaf welk moment krijgt u nu rente?

Dit hangt af van het tijdstip van het openen van uw persoonlijke Delta Lloyd rekening en het moment waarop het geld op de PSK tussenrekening staat.

  • Is uw Delta Lloyd bankrekening al geopend? Dan wordt het geld dezelfde dag op uw persoonlijke Delta Lloyd rekening gestort. U ontvangt dus rente vanaf de datum dat uw geld bij de bank binnen is.
  • Is uw Delta Lloyd rekening nog niet geopend omdat Delta Lloyd nog geen aanvraag heeft ontvangen of is de aanvraag niet compleet? Maar het geld staat al wel op de PSK tussenrekening van de bank? Dan blijft het geld op de PSK rekening staan. Wij kunnen dan namelijk niet zien naar welke Delta Lloyd rekening wij het geld moeten doorstorten. Krijgen wij helemaal geen verzoek van u om een rekening te openen? Dan storten wij het geld binnen twee weken terug naar de bank of verzekeraar waar het geld vandaan komt.

Let op: Wilt u geld overmaken van een andere bank of verzekeraar naar Delta Lloyd Bank? Dan moet u hiervoor opdracht geven aan die andere bank of verzekeraar. Zorg ervoor dat u al een rekening bij Delta Lloyd Bank hebt geopend voordat u deze opdracht geeft. Want dan ontvangt u direct rente vanaf het moment waarop Delta Lloyd Bank het geld ontvangt op de PSK tussenrekening.