Jaaroverzichten

Het jaaroverzicht voor uw bankrekening(en) bij Delta Lloyd Bank staat weer voor u klaar. Op het jaaroverzicht vindt u een overzicht van uw bankrekening(en) bij Delta Lloyd Bank met het saldo op 1 januari 2015 en het saldo op 31 december 2015. 

Hebt u een Delta Lloyd Lijfrente Oogstrekening of een Delta Lloyd Gouden Handdruk Oogstrekening? Voor deze rekeningen staat de jaaropgaaf vanaf nu weer klaar in Delta Lloyd E-bankieren. In de jaaropgaaf staat hoeveel u bruto en netto uitgekeerd hebt gekregen in 2015. En hoeveel u hebt betaald aan belasting en sociale premies.   
Let op: De jaaropgave van hypotheken vindt u niet in Delta Lloyd E-bankieren. Dit stuk hebt u per post van ons ontvangen. U leest meer over de jaaropgave van hypotheken in het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Vragen over het jaaroverzicht en de jaaropgaaf

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over het jaaroverzicht en de jaaropgaaf.

Wanneer ontvang ik mijn jaaroverzicht/jaaropgaaf?

Uw jaaroverzicht staat voor u klaar in Delta Lloyd E-bankieren. U ontvangt van ons ook een e-mail als uw jaaroverzicht online voor u klaar staat.

U kunt nu de jaaropgaaf van uw Delta Lloyd uitkeerrekeningen over het afgelopen jaar inzien op Delta Lloyd E-bankieren. U hebt een e-mail van ons ontvangen dat uw jaaropgaaf online staat. Op de website van de belastingdienst leest u welke gegevens u nodig hebt bij de belastingaangifte.

In Delta Lloyd E-bankieren kunt u zien welk e-mailadres bij ons bekend is. U vindt het adres onder het kopje 'contactgegevens'. Hier kunt u ook uw e-mailadres wijzigen.

Wat is het verschil tussen de jaaropgaaf en het jaaroverzicht?

Hebt u een Lijfrente Oogstrekening of een Gouden Handdruk Oogstrekening? Dan ontvangt u een jaaropgaaf. In de jaaropgaaf staat hoeveel u bruto en netto uitgekeerd hebt gekregen in 2015. En hoeveel u hebt betaald aan belasting en sociale premies. Dit overzicht hebt u nodig voor het invullen van uw belastingaangifte. 

In het jaaroverzicht vindt u al uw rekeningen bij Delta Lloyd Bank met het saldo op 1 januari 2015 en op 31 december 2015.

Waar kan ik het jaaroverzicht/de jaaropgaaf vinden in E-bankieren?

U vindt uw jaaroverzicht en/of jaaropgaaf in E-bankieren bij 'mijn documenten'.

  • Ga naar Delta Lloyd E-bankieren
  • Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op 'inloggen'
  • Ga naar 'mijn documenten'
  • Ga naar het kopje 'jaaroverzichten'
  • Klik op uw jaaroverzicht en/of jaaropgaaf om deze te openen
Wilt u het overzicht printen? Open het document en klik op de rechtermuisknop. Selecteer 'afdrukken'

Ik weet mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer. Wat nu?

U kunt uw inloggegevens opnieuw aanvragen.

Waarom ontvang ik het jaaroverzicht/de jaaropgaaf niet als bijlage in de e-mail?

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Om privacyredenen sturen wij het jaaroverzicht niet per e-mail.

Vragen over de belastingaangifte

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over de belastingaangifte en de jaaroverzichten.

Kan ik het jaaroverzicht ook gebruiken bij mijn belastingaangifte?

Kan ik het jaaroverzicht ook gebruiken bij mijn belastingaangifte?
Wij geven uw financiële gegevens door aan de belastingdienst. De belastingdienst gebruikt deze gegevens in de vooraf ingevulde aangifte. De belastingdienst kijkt daarbij naar de stand van 1 januari. Doet u aangifte over het jaar 2015? Dan geldt dus de stand van 1 januari 2015. U kunt het jaaroverzicht gebruiken om de vooraf ingevulde gegevens te controleren. 

Ook is de jaarinleg op de bancaire lijfrenterekeningen opgenomen in de vooraf ingevulde aangifte. Hebt u in 2015 geld geboekt op de Delta Lloyd Lijfrente Groeirekening of Lijfrente Spaarrekening? Dan ziet u dat terug op de vooraf ingevulde aangifte.

Kan ik de jaaropgaaf ook gebruiken bij mijn belastingaangifte?

Wij geven uw financiële gegevens door aan de belastingdienst. De belastingdienst gebruikt deze gegevens in de vooraf ingevulde aangifte. Op uw jaaropgaaf staat een overzicht van de door u ontvangen uitkeringen en betaalde premies in 2015. U kunt de jaaropgaaf gebruiken om de vooraf ingevulde gegevens te controleren.

Wat moet ik doen als de vooraf ingevulde gegevens op mijn belastingaangifte niet kloppen?

De belastingdienst vult het grootste deel van uw gegevens vooraf in. Is er iets niet juist? Doe dan het volgende:

Controleer het jaaroverzicht goed. Als het jaaroverzicht niet klopt met uw eigen administratie, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (026) 400 44 22. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Zijn de gegevens op de vooraf ingevulde aangifte niet gelijk aan de gegevens op uw jaaroverzicht? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon van de belastingdienst via telefoonnummer (0800) 0543. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Voor wanneer moet ik de belastingaangifte doen?

Doet u aangifte in april 2016? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de belastingdienst. Doet u aangifte tussen 1 april 2016 en 1 mei 2016? Dan probeert de belastingdienst u ook voor 1 juli bericht te sturen. De regel van voorgaande jaren dat u vóór 1 april aangifte moest doen is hiermee komen te vervallen.

Vragen over beleggen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over beleggen in 2015.

Waar kan ik de slotkoersen van de beleggingsfondsen per 1 januari 2015 vinden?

Bij de belastingdienst moet u de waarde van uw beleggingen opgeven per 1 januari 2015. Die is gelijk aan de waarde per 31 december 2014.

Bekijk de slotkoersen van 2014 van de beleggingsfondsen.

Belegt u in een beleggingsfonds dat in 2015 is gefuseerd?

Dan ziet u op uw jaaroverzicht de waarde van het oude fonds per 31 december 2014 en de waarde van het nieuwe fonds per 31 december 2015.

Wordt het dividend op mijn Lijfrente- of Gouden Handdrukrekening belast?

Nee, in de toekomst gaat u loonbelasting betalen over de uitkeringen die u gaat ontvangen. Daarom hoeft u nu geen dividendbelasting te betalen.

Kunt u geen beleggingsorders doorgeven?

Zijn de knoppen 'verkopen, kopen en switchen' niet zichtbaar in E-bankieren of in de Delta Lloyd Bank App? Dat kan komen omdat u de vragen over uw kennis van en ervaring met beleggen nog niet heeft ingevuld. Neem contact met ons op en wij kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat u zo snel mogelijk (weer) kunt beleggen.

Ik zie een negatief saldo op mijn beleggingsrekening. Hoe kan dat?

Na afloop van elk kwartaal berekenen wij het gemiddelde van uw belegd vermogen in dat kwartaal. Over dat bedrag betaalt u servicekosten. Hebt u geen spaarsaldo op uw rekening? Dan wordt het bedrag toch van uw beleggingsrekening afgeschreven en ontstaat er een negatief saldo. Hebt u wel beleggingen? Dan verkopen wij automatisch een deel van uw beleggingen om het negatieve saldo aan te vullen. Hebt u geen beleggingen? Dan ontvangt u een brief waarin staat dat u het saldo op uw rekening binnen drie weken aan moet vullen.

Meer informatie over servicekosten vindt u bij de veelgestelde vragen servicekosten

Wordt de debetstand verrekend met de opgebouwde rente over 2015?

Het bewaarloon wordt per 31 december 2015 van uw rekening afgeschreven. De rentebijschrijving vindt plaats op 1 januari 2015. Op dat moment wordt de debetstand verrekend met de opgebouwde rente. Maar omdat u op het jaaroverzicht de eindstand per 31 december 2015 ziet, is de debetstand op het jaaroverzicht nog niet verrekend met de opgebouwde rente over 2015. Hebt u na het bijschrijven van de opgebouwde rente over 2015 nog steeds een negatief saldo? Dan kunt u het overgebleven negatieve saldo zelf aanvullen door een overboeking vanaf uw betaalrekening naar uw beleggingsrekening.

Waarom staat het ingehouden bewaarloon niet op mijn jaaroverzicht?

Het ingehouden bewaarloon wordt niet getoond op het jaaroverzicht omdat u dit bedrag niet door hoeft te geven aan de belastingdienst.

Vragen over de rente

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over de rente in 2015.

Is de rente in 2015 gewijzigd?

De spaarrente op de Delta Lloyd rekeningen zijn variabele rentes op jaarbasis. Delta Lloyd Bank mag de variabele rente op elk moment wijzigen. In het overzicht rentewijzigingen staan alle rentewijzigingen van 2015.

Wanneer wordt de rente bijgeschreven?

De rente is op 1 januari 2015 op uw rekening bijgeschreven.

Waar vind ik de rente van mijn spaarloonrekening?

De rente die u in 2015 hebt opgebouwd, is op 1 januari 2015 op uw gekoppelde Delta Lloyd Internet Spaarrekening bijgeschreven.

Waar vind ik de rentebijschrijving over 2015?

In Delta Lloyd E-bankieren ziet u per rekening de rentebijschrijving over 2015 als mutatie bij ‘Bij-en afschrijvingen’.

Vragen over de Saldo-opgave van uw Delta Lloyd Hypotheek

Heeft u vragen over de jaaropgave of Saldo-opgave van uw hypotheek? We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave of Saldo-opgave?

Wanneer krijgt u een overzicht van uw hypotheek?
Elk jaar krijgt u tussen eind januari en begin maart een overzicht van uw hypotheek van het vorige jaar. Dit is de jaaropgave. U kunt uw jaaropgave gebruiken bij uw belastingaangifte. Verandert er iets in uw hypotheek? Dan krijgt u daarvan ook een overzicht. Hebt u een bouwdepot? Dan krijgt u daarvan elke maand een overzicht.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave per post?
De jaaropgaven worden vanaf eind januari verzonden. U ontvangt uw jaaropgave uiterlijk begin maart.

Bent u verhuisd of gaat u binnenkort verhuizen?
Geef dan zo snel mogelijk uw adreswijziging aan ons door.

Kan ik een uitleg krijgen over mijn jaaropgave?

Vragen over uw belastingaangifte

Kan ik de jaaropgave ook gebruiken bij mijn belastingaangifte? 
Wij geven uw financiële gegevens door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst gebruikt deze gegevens in de vooraf ingevulde aangifte. De Belastingdienst kijkt daarbij naar de stand op 1 januari. Doet u aangifte over het jaar 2015? Dan geldt dus de stand op 1 januari 2015. U kunt de jaaropgave gebruiken om de vooraf ingevulde gegevens te controleren.

Mag ik rente die ik krijg over mijn bouwdepot opgeven bij mijn belastingaangifte? 
Over het geld in uw bouwdepot krijgt u rente van ons. De totale rente die u in 2015 over uw bouwdepot hebt gekregen, trekt u bij uw belastingaangifte af van de post ’berekende (verschuldigde) rente'. De ‘berekende of verschuldigde rente’ is de hypotheekrente die u aan ons hebt betaald.

Welke kosten mag ik aftrekken van mijn belastingen? 
In de meeste gevallen kunt u bij uw belastingaangifte ieder jaar een aantal kosten voor uw huis aftrekken. Voorbeelden hiervan zijn de rente die u betaalt voor uw hypotheek en periodieke betalingen voor erfpacht. Ook kunt u, in het jaar dat u het huis koopt, eenmalig enkele kosten aftrekken die u maakt om de hypotheek te krijgen. Zoals de notariskosten voor de hypotheekakte, advies- en bemiddelingskosten en taxatiekosten. De andere aftrekposten staan op de afrekening van de notaris. Deze hebt u gekregen bij het passeren van uw hypotheek. Kijk voor meer informatie over aftrekposten op de website van de Belastingdienst of neem contact op met uw financieel adviseur.

Let op: Hebt u uw personeelshypotheek bij Delta Lloyd afgelost? Dan ziet u twee rentebedragen op uw Saldo-opgave staan: ‘Verrek pers- en werkg.korting rente salaris’ en ‘Berekende verschuldigde rente’. U mag beide bedragen bij elkaar optellen en opgeven bij uw belastingaangifte. Uw hypotheeklening moet dan wel voldoen aan de eisen voor hypotheekrenteaftrek.  

Wat moet ik doen als de vooraf ingevulde gegevens op mijn belastingaangifte niet kloppen? 
De Belastingdienst vult het grootste deel van uw gegevens vooraf in. Is er iets niet juist? Doe dan het volgende:

  1. Controleer uw jaaropgave goed. Als die niet klopt met uw eigen administratie, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 - 594 5050. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur.
  2. Zijn de gegevens op de vooraf ingevulde aangifte niet gelijk aan de gegevens op uw jaaropgave? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon van de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. 

Hebt u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen over uw hypotheek. Of neem contact op met ons op. Onze medewerkers van de afdeling Hypotheken helpen u graag. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 020 - 594 5050. U kunt ook een e-mail sturen naar hsd@deltalloyd.nl.

Vragen over internet bankieren (E-bankieren)

De antwoorden op de veelgestelde vragen over Delta Lloyd E-bankieren hebben we voor u op een rij gezet.

Jaaroverzicht

Delta Lloyd maakt gebruik van cookies

Op onze websites maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om onze websites te verbeteren en gebruikersvriendelijker te maken, social media aan te bieden en relevante advertenties te kunnen tonen.

Meer informatie.

Gaat u akkoord met het plaatsen van cookies?