Flankerend beleid Box 3: Klant is voor de toekomst beter af

Punt 7: Binnen een lopend product gratis overstappen naar andere fondsen of eenmalig gratis wisselen van risicoverzekering

Hebt u bij Delta Lloyd een product waarbij in meerdere beleggingsfondsen wordt belegd? Dan kunt u gratis overstappen naar andere beleggingsfondsen. Als dit voor u van toepassing is, dan hebben wij u vorig jaar een eenmalig aanbod gedaan gratis over te stappen naar andere beleggingsfondsen. Daarnaast is het mogelijk om eenmalig gratis te wisselen van risicodekking.

Punt 8: Goedkopere en betere alternatieve producten aanbieden

Delta Lloyd heeft als een van de eerste verzekeraars 'banksparen' geïntroduceerd. Dit product kan een goed alternatief zijn voor de huidige beleggingsverzekering. Let op: het kan zijn dat u een waardevolle garantieregeling hebt in uw beleggingsverzekering. Een alternatief product is dan meestal niet gunstiger. Voor een goede afweging verwijzen wij u door naar uw financieel adviseur.
Delta Lloyd biedt banksparen aan in de vorm van een deposito, sparen of beleggen, eventueel in combinatie met een losse overlijdensrisicoverzekering.

Wilt u informatie over mogelijk gunstige alternatieve producten? Dan adviseren wij u contact op te nemen met uw financieel adviseur.

Punt 9. Geen overstapkosten in rekening brengen

Bij Delta Lloyd kunt u gratis overstappen naar een alternatief product. Of u kunt voortijdig stoppen met uw verzekering. Delta Lloyd rekent geen afkoopkosten, verkoopkosten of overstapkosten bij beëindiging van de verzekering.

Punt 10. Grondig analyseren van nieuwe en aangepaste producten

Alle producten moeten voor u kostenefficiënt, nuttig, veilig en begrijpelijk zijn. Deze punten zijn door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) opgesteld. Delta Lloyd zorgt ervoor dat onze producten aan deze punten voldoen. Dit doet Delta Lloyd door bij ontwikkeling van nieuwe producten uitgebreid te testen of het aan alle eisen voldoet. Wijzigen we een bestaand product? Dan testen we de punten van de AFM opnieuw.