Delta Lloyd werkt samen met financieel adviseurs

Delta Lloyd vindt een kwalitatief goed hypotheekadvies heel belangrijk. Daarom werken wij alleen samen met geselecteerde onafhankelijk adviseurs. Een financieel adviseur begeleidt u bij de financiële aspecten van het kopen van een huis.

Daarnaast toetst een financieel adviseur of er na het betalen van de hypotheek nog voldoende besteedbaar inkomen overblijft om lekker te kunnen leven. Ook laat een financieel adviseur zien welke invloed bepaalde gebeurtenissen in uw leven hebben op de hypotheek. Denk hierbij aan werkloosheid, het krijgen van kinderen of echtscheiding.

Een financieel adviseur kijkt niet alleen naar de laagste rente, maar kijkt ook welke hypotheek het beste bij uw persoonlijke financiële situatie past. Niet alleen op het moment dat u de hypotheek aanvraagt, maar ook voor de toekomst. Daarnaast vergelijkt een onafhankelijk adviseur onze producten met de producten van andere aanbieders. Zo krijgt u als klant de hypotheek die het beste bij uw persoonlijke financiële situatie past.

Delta Lloyd vindt een onafhankelijk financieel advies heel belangrijk. Daarom kunt u bij Delta Lloyd alleen een hypotheek aanvragen via een onafhankelijk financieel adviseur.

Advies gedurende de looptijd

Niet alleen bij het afsluiten van een hypotheek is een goed advies belangrijk. Ook gedurende de looptijd van een hypotheek kan uw persoonlijke financiële situatie veranderen. Wanneer u uw hypotheek wilt aanpassen kan advies noodzakelijk zijn. Sommige wijzigingen die op voorhand klein lijken, kunnen grote gevolgen hebben voor uw persoonlijke financiële situatie nu en in de toekomst.

U betaalt de adviseur voor het advies

Tot 1 januari 2013 kon u ervoor kiezen om uw adviseur voor het hypotheekadvies te betalen door middel van provisie. Deze provisie is opgenomen als kosten in uw hypotheek. Delta Lloyd betaalde in dit geval de kosten voor het hypotheekadvies in de vorm van provisie aan uw financieel adviseur.

Vanaf 1 januari 2013 is het verboden voor aanbieders, en dus ook voor Delta Lloyd, om provisie te betalen voor impactvolle producten, zoals een hypotheek. Dit betekent dat de aanbieder de kosten voor het advies niet meer in het product mag verwerken. U moet uw financieel adviseur dan zelf voor het hypotheekadvies betalen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. U kunt uw financieel adviseur een vast bedrag betalen voor het advies. U kunt een abonnement afsluiten bij een financieel adviseur. Of u kunt een uurtarief afspreken. Als u een bestaande hypotheek hebt, waarvoor doorlopende provisie in rekening is gebracht, moet u er samen met uw financieel adviseur voor zorgen dat u niet dubbel betaalt voor het advies.

Hebt u andere vragen?

Staat het antwoord op uw vraag niet op deze website? Bel of mail dan met de afdeling Hypotheken telefoonnummer (020) 594 50 50 of stuur een e-mail naar hsd@deltalloyd.nl.