Uw huis is in waarde gedaald

De huizenmarkt is altijd in beweging. De waarde van uw huis kan veranderen. Uw huis kan meer waard worden, maar ook minder.

Wat zijn de gevolgen van een waardedaling?

Is uw huis minder waard geworden? Dan heeft dit geen directe gevolgen voor uw hypotheek. Maar dit kan wel gevolgen hebben als uw rentevaste periode afloopt of als u uw huis wilt verkopen. Bij een verkoop moet u de hypotheek op uw huis aflossen. Als de verkoopopbrengst van uw huis lager is dan de hypotheek op uw huis, hebt u een restschuld. Deze restschuld moet u ook terugbetalen.

Hoe kunt u een restschuld terugbetalen?

Gaat u verhuizen en hebt u al een hypotheek bij Delta Lloyd? Dan kunt u de restschuld meenemen in de hypotheek voor uw nieuwe huis als u aan onze voorwaarden voldoet. Ook zijn er nog een paar andere mogelijkheden om uw restschuld terug te betalen.

Hebt u nog vragen?

Onze medewerkers van de afdeling Hypotheken helpen u graag. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur via telefoonnummer 020 - 594 5050 en per e-mail via hsd@deltalloyd.nl. Of kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken of het Verbond van Verzekeraars met informatie over een restschuld. Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw financieel adviseur.

Bekijk onze reactietermijnen.

Gesprek met uw financieel adviseur

Wilt u uw huis gaan verkopen? En denkt u dat u uw hypotheek niet helemaal kunt aflossen omdat uw huis in waarde is gedaald? Bespreek dit dan op tijd met uw financieel adviseur. Het kan zijn dat u kosten moet betalen voor het advies van uw financieel adviseur. Vraag hier dus vooraf naar. Samen met uw financieel adviseur kunt u de mogelijke oplossingen bespreken. Het is goed om hierover na te denken voordat u uw huis verkoopt en een nieuw huis koopt. Als u verwacht dat u een flinke restschuld overhoudt die u niet kunt financieren, dan kan het beter zijn om geen nieuw huis te kopen.

Wilt u uw situatie bespreken met uw financieel adviseur? Maak dan nu een afspraak. Houd er rekening mee dat u kosten betaalt voor het advies van uw financieel adviseur. Vraag hier dus vooraf naar. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek dan nu een financieel adviseur bij u in de buurt.

Meer informatie over een gesprek met een financieel adviseur.