U wilt uw huis tijdelijk verhuren

Hebt u een nieuw huis gekocht, maar duurt de verkoop van uw oude huis langer dan verwacht? Dan kan het zijn dat u uw oude huis tijdelijk wilt verhuren om uw dubbele woonlasten op te vangen.

Kunt u uw huis tijdelijk verhuren?

Bij Delta Lloyd mag u uw huis verhuren als u aan enkele voorwaarden voldoet. U moet bijvoorbeeld voldoen aan de voorwaarden van de Leegstandwet. In dat geval verhuurt u tijdelijk uw te koop staande huis met een vergunning van uw gemeente. De huurder van uw huis heeft dan geen huurbescherming. Dit betekent dat u de huur kunt opzeggen als het huis is verkocht. Wel moet u rekening houden met de opzegtermijn in de huurovereenkomst.

Hoe kunt u uw huis tijdelijk verhuren?

Hebt u besloten dat u uw huis tijdelijk wilt verhuren? Neem dan de volgende stappen:

Stap 1. Dien een aanvraag in bij Tijdelijk Twee Woningen
Delta Lloyd werkt voor tijdelijke verhuur samen met Tijdelijk Twee Woningen. Via de website tijdelijktweewoningen.nl kunt u:

  • meer informatie vinden over tijdelijke verhuur en over de voordelen en risico’s
  • lezen wat de kosten zijn voor het tijdelijk verhuren van uw huis
  • een aanvraag indienen voor het tijdelijk verhuren van uw huis

Hebt u zelf al een huurder gevonden? Of regelt uw makelaar dit voor u? Dit is geen probleem. Let u er wel op dat de administratieve afhandeling van de tijdelijke verhuur van uw huis altijd door Tijdelijk Twee Woningen moet worden verzorgd.

Stap 2. Wij beoordelen uw aanvraag
Na ontvangst van uw aanvraag via Tijdelijk Twee Woningen beoordelen wij of u toestemming krijgt voor het tijdelijk verhuren van uw huis.

Hebt u nog vragen?

Meer informatie over het tijdelijk verhuren van uw huis en de Leegstandwet vindt u in de veelgestelde vragen. Hebt u na het lezen hiervan nog vragen? De medewerkers van van Tijdelijk Twee Woningen helpen u graag. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 013 - 720 0909. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tijdelijktweewoningen.nl.

Bekijk onze reactietermijnen

Gesprek met een financieel adviseur

Wilt u uw mogelijkheden bespreken met uw financieel adviseur? Maak dan nu een afspraak. Hoe eerder u contact opneemt, hoe beter u geholpen kunt worden met een passende oplossing voor uw situatie. Houd er rekening mee dat u kosten betaalt voor het advies van uw financieel adviseur. Vraag hier dus vooraf naar. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek dan nu een financieel adviseur bij u in de buurt.

Meer informatie over een gesprek met een financieel adviseur.