Rentemiddeling

Wat is rentemiddeling?

Is uw huidige hypotheekrente hoger dan de actuele hypotheekrente? Dan kunt u een nieuwe rentevaste periode met een nieuw rentepercentage met ons afspreken voordat uw huidige rentevaste periode is afgelopen. Voor het tussentijds wijzigen van uw rentevaste periode brengt Delta Lloyd kosten bij u in rekening. Deze kosten zijn een compensatie voor de rente die wij mislopen. Bij rentemiddeling betaalt u deze kosten verspreid over uw nieuwe rentevaste periode terug. Daarnaast betaalt u eenmalig een bedrag aan administratiekosten.

Biedt Delta Lloyd rentemiddeling aan?

In het eerste kwartaal van 2017 gaan wij rentemiddeling aanbieden aan klanten met een hypotheek voor een woning. Op dit moment kunt u uw rente dus (nog) niet middelen.

Waarom is rentemiddeling nu nog niet beschikbaar?

Wij zijn druk bezig om rentemiddeling voor u mogelijk te maken. Wij passen onder andere onze systemen en administratie hiervoor aan. En dat kost tijd. Zodra dit klaar is, leest u meer over de voorwaarden van rentemiddeling en het aanvragen daarvan.

Voor wie is rentemiddeling aantrekkelijk?

Of rentemiddeling iets voor u is, hangt van meerdere dingen af:

  • uw persoonlijke situatie
  • hoe lang uw rentevaste periode nog duurt
  • de hoogte van de rente die u betaalt
  • de actuele rente
  • de hoogte van de kosten
Een financieel adviseur kan u adviseren over de vraag of rentemiddeling voordelig voor u is. Daarom raden wij u aan om contact op te nemen met een financieel adviseur voordat u rentemiddeling aanvraagt. Houdt u er alstublieft rekening mee dat u kosten betaalt voor het advies van een financieel adviseur. Vraag hier dus vooraf naar.