Rekenvoorbeelden

Delta Lloyd heeft voor u vier rekenvoorbeelden uitgewerkt. Onderstaande rekenvoorbeelden vormen een indicatie. Eventuele bijkomende kosten voor het oversluiten van een hypotheek; advieskosten, notariskosten, taxatiekosten en boeterentes zijn niet meegenomen in het rekenvoorbeeld. Het oversluiten van uw hypotheek is niet altijd interessant. Denk hierbij aan de hoogte van de bijkomende kosten en een eventuele boeterente. Ook als u een (bank)spaarhypotheek hebt is een lagere rente niet altijd voordelig. Bij een lagere rente wordt uw premie voor de spaar- of beleggingsverzekering of de inleg in uw bankspaarrekening hoger. Bespreek met uw financieel adviseur wat voor u het beste is.

Rekenvoorbeeld 1

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld waarbij een woning is aangekocht in 1994. De hypotheek wordt overgesloten naar Delta Lloyd.

Rekenvoorbeeld rentevastperiode 5 jaar bij oversluiten van uw hypotheek

Rekenvoorbeeld 2

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld waarbij een woning is aangekocht in 2002. De hypotheek wordt overgesloten naar Delta Lloyd.

Rekenvoorbeeld rentevastperiode 10 jaar bij oversluiten van uw hypotheek

* Bovenstaande rekenvoorbeelden vormen een indicatie. De bijkomende kosten zijn een inschatting. Deze kunnen hoger of lager zijn. Het oversluiten van uw hypotheek is niet altijd interessant. Denk hierbij aan de hoogte van de bijkomende kosten en een eventuele boeterente. Ook als u een (bank)spaarhypotheek hebt is een lagere rente niet altijd voordelig. Bij een lagere rente wordt uw premie voor de spaar- of beleggingsverzekering of de inleg in uw bankspaarrekening hoger. Bespreek met uw financieel adviseur wat voor u het beste is.

Rekenvoorbeeld 3

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld waarbij een woning is aangekocht in 1994 en waarvan de rentevaste periode in 2014 afloopt. De woning is in 2014 meer waard dan de hoogte van de hypotheek.

Rekenvoorbeeld stijging woningwaarde

Rekenvoorbeeld 4

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld waarbij een woning is aangekocht in 2005. In dit rekenvoorbeeld ziet u het verschil tussen de bruto maandlasten wanneer er wel of niet een deel van de hypotheek wordt afgelost aan het einde van de rentevaste periode.

Rekenvoorbeeld bij tussentijds aflossen

* In beide rekenvoorbeelden wordt gerekend met een rentevastperiode van 10 jaar. Bovenstaande rekenvoorbeelden vormen een indicatie. Eventuele bijkomende kosten (advieskosten, notariskosten en taxatiekosten) en boeterentes zijn niet meegenomen in het rekenvoorbeeld. Het oversluiten van uw hypotheek is niet altijd interessant. Denk hierbij aan de hoogte van de bijkomende kosten en een eventuele boeterente. Ook als u een (bank)spaarhypotheek hebt is een lagere rente niet altijd voordelig. Bij een lagere rente wordt uw premie voor de spaar- of beleggingsverzekering of de inleg in uw bankspaarrekening hoger. Bespreek met uw financieel adviseur wat voor u het beste is.