Is uw huis meer waard dan uw hypotheek?

Als uw huis meer waard is dan uw hypotheek, kunt u bij het aflopen van uw rentevaste periode of door uw hypotheek over te sluiten vaak een lager rentepercentage krijgen. Want hoe minder u leent in verhouding tot de waarde van uw huis, hoe lager uw rentepercentage.

Wilt u weten wat de actuele hoogte is van uw hypotheek? Bekijk uw hypotheek in Mijn Delta Lloyd. Dan bent u direct op de hoogte.

afb - overwaarde hypotheek
Kunt u besparen op uw maandlasten?

Rekenvoorbeelden

Delta Lloyd heeft voor u vier rekenvoorbeelden uitgewerkt. Deze rekenvoorbeelden vormen een indicatie. Eventuele bijkomende kosten voor het oversluiten van een hypotheek; advieskosten, notariskosten, taxatiekosten en kosten voor het eerder aflossen van de hypotheek zijn niet meegenomen in het rekenvoorbeeld. Het oversluiten van uw hypotheek is niet altijd interessant door de kosten die u hiervoor betaalt. Ook als u een (bank)spaarhypotheek hebt is een lagere rente niet altijd voordelig. Bij een lagere rente wordt uw premie voor de spaar- of beleggingsverzekering of de inleg in uw bankspaarrekening hoger. Bespreek met uw financieel adviseur wat voor u het beste is.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het oversluiten van uw hypotheek, bijkomende kosten of de mogelijkheden wanneer uw rentevasteperiode afloopt? Bekijk dan hoe u kunt besparen en waar u rekening mee moet houden.

Afspraak maken met een adviseur

Wilt u een advies voor uw persoonlijke situatie? Maak een afspraak met een onafhankelijke financieel adviseur.

Actuele tarieven

Bekijk de actuele rentetarieven van de hypotheken van Delta Lloyd.

Bekijk de actuele rentetarieven