afb - 1120x305 - oversluiten

Loopt uw rentevaste periode binnenkort af? Of gaat u verhuizen naar een nieuw koophuis? Dan is het misschien interessant om uw hypotheek over te sluiten naar Delta Lloyd. Het kan vooral interessant zijn als er in de afgelopen jaren dingen veranderd zijn in uw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van uw huis, gezinsuitbreiding of uw werksituatie. Met een hypotheek bij Delta Lloyd bent u goed voorbereid op de toekomst.

Wat is oversluiten?

Als u uw hypotheek oversluit, lost u uw hypotheek helemaal af bij uw huidige hypotheekverstrekker. Daarvoor in de plaats sluit u een nieuwe hypotheek af bij een andere hypotheekverstrekker. Daarmee lost u uw bestaande hypotheekschuld af.

afb - video 200x110 - oversluiten hypotheek

Oversluiten hypotheek

Voor wie is oversluiten interessant?

Of oversluiten interessant is, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van:
 • de hypotheekrente die u betaalt;
 • het bedrag dat u betaalt voor de aflossing van uw hypotheek;
 • wanneer u opnieuw uw rente vast moet zetten;
 • de eventuele kosten die u moet betalen omdat u eerder aflost dan afgesproken;
 • mogelijke notaris- en taxatiekosten;
 • de hoogte van de advieskosten van uw financieel adviseur.

Kosten

Het kost geld om uw hypotheek over te sluiten. U betaalt meestal eenmalig de volgende extra kosten:
 • Taxatiekosten
 • Notariskosten
 • Advieskosten
 • Kosten voor het Kadaster
 • Eventuele kosten omdat u uw hypotheek eerder aflost*
* Dit zijn kosten die u aan uw huidige hypotheekverstrekker betaalt omdat u uw hypotheek eerder aflost. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van de voorwaarden van uw hypotheek. Lost u uw hypotheek af op de einddatum van uw rentevaste periode? Dan hoeft u vaak geen kosten te betalen. Kijk hiervoor goed in de voorwaarden van uw huidige hypotheek.

Oversluiten aanvragen

Doorloop de volgende stappen

Vraag een pro-forma aflosnota op

Actie voor u

Het is verstandig een pro-forma aflosnota op te vragen bij uw huidige hypotheekverstrekker. Dit is een voorlopig overzicht waarop staat hoe hoog het hypotheekbedrag is dat u nog moet terugbetalen als u uw hypotheek wilt aflossen. Ook staat hierop of u kosten moet betalen als u uw hypotheek eerder aflost en hoe hoog die kosten zijn. Met deze pro-forma aflosnota kan uw financieel adviseur makkelijk voor u berekenen of het interessant is om uw hypotheek over te sluiten.
Let op: Uw huidige hypotheekverstrekker maakt voor de dag dat u uw huidige hypotheek aflost een definitieve aflosnota op. Die kan lager of hoger uitvallen dan de pro-forma aflosnota.

Maak een afspraak met uw financieel adviseur

Actie voor u

Uw financieel adviseur kan u goed informeren over de kenmerken van de verschillende hypotheken. Maak daarom ruim voordat uw rentevaste periode eindigt een afspraak met uw financieel adviseur (zeker twee maanden van te voren). Vraag uw financieel adviseur naar de aantrekkelijke hypotheken van Delta Lloyd.

Naar boven