Ondernemers Hypotheek

Ondernemers Hypotheek
 • Hypotheek voor een huis voor zelfstandig ondernemers en zzp'ers.
 • U kunt de hypotheek aanvragen als u 2 jaar zelfstandig ondernemer bent.
 • U kunt het hele aankoopbedrag lenen (tot maximaal 101% van de marktwaarde van het huis).
 • Nu ruimere mogelijkheden voor beginnende zzp'ers voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Als u bij ons een hypotheek afsluit, doet u vier dingen:

 1. U leent geld van ons
 2. U betaalt de lening terug
 3. U betaalt rente over de lening en
 4. U sluit één of meerdere woonverzekeringen af

Naast de keuze voor een hypotheek kiest u bij Delta Lloyd ook tegen welke voorwaarden u het geld leent. Een van de mogelijkheden is om te kiezen voor de voorwaarden van de Ondernemers Hypotheek.

Wat is de Ondernemers Hypotheek?

Naast de keuze voor een hypotheek kiest u bij Delta Lloyd ook tegen welke voorwaarden u het geld leent. Als zelfstandig ondernemer weet u dat het niet gemakkelijk is om een hypotheek te krijgen voor het kopen van een huis. Delta Lloyd biedt u deze mogelijkheid wel. Als zelfstandig ondernemer kunt u kiezen uit de voorwaarden van de Plus Hypotheek, de Budget Hypotheek, de DrieSterrenHypotheek en de Nieuwbouw Hypotheek.

U kunt de Ondernemers Hypotheek afsluiten in combinatie met een van de onderstaande hypotheken:

Wilt u een hypotheek afsluiten voor een bedrijfspand? Dat kan ook bij Delta Lloyd. Kijk voor meer informatie bij de MKBPlusHypotheek.

Hoeveel kunt u lenen met de Ondernemers Hypotheek?

Wij gebruiken de gemiddelde nettowinst over de afgelopen 3 jaar (met een maximum van het laatste jaar) om te bepalen wat u kunt lenen. Bent u 2 jaar zelfstandig ondernemer? Dan gebruiken wij het gemiddelde van de nettowinst over de afgelopen 2 jaar. Is de prognose voor het lopende jaar lager dan de gemiddelde nettowinst? Dan rekenen wij met de prognose voor het lopende jaar. Onder andere op basis daarvan kunnen wij berekenen voor welk bedrag u een hypotheek van ons kunt krijgen.

Tip: Bent u zzp’er (zelfstandige zonder personeel)? En wilt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan komt u al in aanmerking voor de Ondernemers Hypotheek als u 1 jaar zzp’er bent. Vraag uw financieel adviseur naar de voorwaarden. Of kijk op de website van NHG

Is Nationale Hypotheek Garantie iets voor u?

Als u een huis koopt, kan het gunstig zijn om uw Ondernemers Hypotheek met NHG af te sluiten. De voordelen van NHG zijn:

 • Voordelig
  Met NHG betaalt u een lagere rente dan zonder NHG. De kosten die u maakt om NHG te krijgen, kunt u bij uw belastingaangifte aftrekken van uw belastbaar inkomen.
 • Veilig
  Uw hypotheek voor uw huis wordt onder voorwaarden kwijtgescholden als u buiten uw schuld om niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld door werkloosheid buiten uw schuld of door arbeidsongeschiktheid.
  Voor het krijgen van NHG moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook betaalt u eenmalig kosten voor het afsluiten van NHG. U kunt hier meer over lezen op de website van NHG. Natuurlijk kunt u ook uw financieel adviseur om meer informatie vragen.

Wat zijn de kenmerken en verschillen?

Bekijk hieronder de belangrijkste kenmerken van de Plus Hypotheek, de Budget Hypotheek, de DrieSterrenHypotheek en de Nieuwbouw Hypotheek. U ziet ook meteen de verschillen tussen de verschillende voorwaarden:

  Plus Hypotheek Budget Hypotheek DrieSterrenHypotheek Nieuwbouw Hypotheek
Algemeen Een lagere rente als uw hypotheek in een lagere risicoklasse valt Lage hypotheekrente Scherpe rente en flexibiliteit Voor nieuwbouw of verbouwen
 Rente
 • In het begin de rente uit de offerte
 • Direct een lagere rente als uw hypotheek in een lagere risicoklasse valt door (automatisch) aflossen.
De rente in de offerte

De laagste rente van:

 • de rente in de offerte, of;
 • de rente die geldt op het moment van tekenen bij de notaris
De rente in de offerte
Geldigheidsduur offerte Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 3 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod. Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 4 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod. Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 2 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod. Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 3 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod.
Verlengen offerte 3 maanden (soms tegen kosten) Niet mogelijk 4 maanden (soms tegen kosten) 8 maanden (soms tegen kosten)
Rentevaste periodes Keuze uit 1 tot en met 30 jaar Keuze uit 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar Keuze uit variabel 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar Keuze uit variabel 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar
Eerder aflossen zonder kosten 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar
Kosten bij niet meenemen van de hypotheek bij verkoop van het huis Geen kosten Geen kosten Geen kosten Geen kosten
Annuleringskosten Geen kosten Geen kosten Geen kosten Geen kosten
Rente bouwdepot 1% lager dan hypotheekrente 1% lager dan de hypotheekrente 1% lager dan de hypotheekrente Gelijk aan de hypotheekrente

Gesprek met een financieel adviseur

Bent u geïnteresseerd in de Ondernemers Hypotheek? Maak dan nu een afspraak met uw financieel adviseur. Een hypotheek van Delta Lloyd kunt u alleen aanvragen via een financieel adviseur. Houd er rekening mee dat u kosten betaalt voor het advies. Vraag hier dus vooraf naar. U kunt kiezen voor een financieel adviseur van een hypotheekverstrekker of voor een onafhankelijk financieel adviseur. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek dan een financieel adviseur bij u in de buurt.

Meer informatie over een gesprek met een financieel adviseur.

Downloads