Nieuwbouw Hypotheek

Nieuwbouw Hypotheek
 • Voor nieuwbouw, verbouw en renovatie.
 • Uw offerte is 3 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod.
 • U kunt uw offerte met 8 maanden verlengen.
 • U kunt de Nieuwbouw Hypotheek meenemen als u verhuist.
 • Uw rentevergoeding op het bouwdepot is gelijk aan de rente die u betaalt voor uw hypotheek.

Als u bij ons een hypotheek afsluit, doet u vier dingen:

 1. U leent geld van ons
 2. U betaalt de lening terug
 3. U betaalt rente over de lening en
 4. U sluit één of meerdere woonverzekeringen af

Naast de keuze voor een hypotheek kiest u bij Delta Lloyd ook tegen welke voorwaarden u het geld leent. Een van de mogelijkheden is om te kiezen voor de voorwaarden van de Nieuwbouw Hypotheek. Andere mogelijkheden waarvoor u kunt kiezen zijn de voorwaarden van de Plus Hypotheek, de Budget Hypotheek en de DrieSterrenHypotheek. Bent u zelfstandig ondernemer? Lees dan de informatie over de Ondernemers Hypotheek.

Wat is de Nieuwbouw Hypotheek?

Als u een hypotheek afsluit bij Delta Lloyd, kiest u ook tegen welke voorwaarden u deze hypotheek afsluit. De Nieuwbouw Hypotheek is de ideale hypotheek als u een nieuwbouwhuis wilt kopen of als u uw huis gaat verbouwen of renoveren. De voorwaarden van de Nieuwbouw Hypotheek spelen specifiek in op uw behoeftes in deze situatie. U krijgt bijvoorbeeld een lange geldigheidsduur van de offerte en een aantrekkelijke rente op het geld in uw bouwdepot.

U kunt de Nieuwbouw Hypotheek afsluiten in combinatie met een van de onderstaande hypotheken:

Is de Nieuwbouw Hypotheek iets voor u?

De Nieuwbouw Hypotheek is iets voor u als u een nieuwbouwhuis gaat kopen, of als u een bestaand huis gaat verbouwen of renoveren. Maar ook als u een bestaand huis koopt en pas een tijd later naar de notaris gaat.

Wat zijn de kenmerken en verschillen?

Bekijk hieronder de belangrijkste kenmerken van de Nieuwbouw Hypotheek. U ziet ook meteen de verschillen tussen de voorwaarden van de Nieuwbouw Hypotheek en de andere mogelijke voorwaarden:

  Plus Hypotheek Budget Hypotheek DrieSterrenHypotheek Nieuwbouw Hypotheek
Algemeen Een lagere rente als uw hypotheek in een lagere risicoklasse valt Lage hypotheekrente Scherpe rente en flexibiliteit Voor nieuwbouw of verbouwen
 Rente
 • In het begin de rente uit de offerte
 • Direct een lagere rente als uw hypotheek in een lagere risicoklasse valt door (automatisch) aflossen.
De rente in de offerte

De laagste rente van:

 • de rente in de offerte, of;
 • de rente die geldt op het moment van tekenen bij de notaris
De rente in de offerte
Geldigheidsduur offerte Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 3 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod. Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 4 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod. Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 2 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod. Het renteaanbod heeft een acceptatietermijn van 3 weken. De offerte heeft een acceptatietermijn van 15 dagen en is 3 maanden geldig vanaf de datum op het renteaanbod.
Verlengen offerte 3 maanden (soms tegen kosten) Niet mogelijk 4 maanden (soms tegen kosten) 8 maanden (soms tegen kosten)
Rentevaste periodes Keuze uit 1 tot en met 30 jaar Keuze uit 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar Keuze uit variabel 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar Keuze uit variabel 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar
Eerder aflossen zonder kosten 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar
Kosten bij niet meenemen van de hypotheek bij verkoop van het huis Geen kosten Geen kosten Geen kosten Geen kosten
Annuleringskosten Geen kosten Geen kosten Geen kosten Geen kosten
Rente bouwdepot 1% lager dan hypotheekrente 1% lager dan de hypotheekrente 1% lager dan de hypotheekrente Gelijk aan de hypotheekrente

Is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) iets voor u?

Als u een huis koopt, kan het gunstig zijn om uw Nieuwbouw Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. De voordelen van NHG zijn:

 • Voordelig
  Met NHG betaalt u een lagere rente dan zonder NHG. De kosten die u maakt om NHG te krijgen, kunt u bij uw belastingaangifte aftrekken van uw belastbaar inkomen.
 • Veilig
  Uw hypotheek voor uw huis wordt onder voorwaarden kwijtgescholden als u buiten uw schuld om niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld door werkloosheid buiten uw schuld of door arbeidsongeschiktheid.
  Voor het krijgen van NHG moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook betaalt u eenmalig kosten voor het afsluiten van NHG. U kunt hier meer over lezen op de website van NHG. Natuurlijk kunt u ook uw financieel adviseur om meer informatie vragen.

Gesprek met een financieel adviseur

Bent u geïnteresseerd in de Nieuwbouw Hypotheek? Maak dan nu een afspraak met uw financieel adviseur. Een hypotheek van Delta Lloyd kunt u alleen aanvragen via een financieel adviseur. Houd er rekening mee dat u kosten betaalt voor het advies. Vraag hier dus vooraf naar. U kunt kiezen voor een financieel adviseur van een hypotheekverstrekker of voor een onafhankelijk financieel adviseur. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek dan een financieel adviseur bij u in de buurt.

Meer informatie over een gesprek met een financieel adviseur.

Downloads