Rekening betalen via de Delta Lloyd App

Stap 1. Download de Delta Lloyd App

Actie voor u
Hebt u de app nog niet? Download de app voor iOS of voor Android.

Stap 2. Selecteer uw bouwdepot

Actie voor u
Kies in de app voor ‘Bouwdepot’.

Stap 3. Dien uw rekening in

Actie voor u
Zet uw handtekening op de rekening. Maak een foto van de rekening en verstuur deze via de app.

Stap 4. Wij betalen de rekening

Actie voor Delta Lloyd
Wij betalen de rekening aan u uit op het rekeningnummer dat wij van u hebben. Wilt u een termijnbedrag voor uw nieuwbouwhuis betalen? Dan maken wij het geld direct over naar de aannemer. Wij proberen uw rekening binnen 5 werkdagen te betalen. Is er iets niet duidelijk of hebben wij nog vragen over uw rekening? Dan kan het iets langer duren. Als wij uw declaratie niet (meteen) kunnen uitbetalen, dan laten wij u dit weten. Wij geven hierbij ook aan waarom wij nog niet kunnen uitbetalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u eerst aanvullende stukken moet opsturen.

Rekening betalen via het declaratieformulier bouwdepot

Stap 1. Verzamel uw gegevens

Actie voor u
Vul het declaratieformulier in. Maak een kopie van uw rekening. Bewaar de originele rekening zelf. Bijvoorbeeld voor een controle door de Belastingdienst. Originele rekeningen krijgt u niet van ons terug.

Stap 2. Verstuur uw documenten

Actie voor u
Stuur het declaratieformulier en de kopie van de rekening:

 • via e-mail naar hsd@deltalloyd.nl
 • via de post naar Delta Lloyd NV, B&Z, Postbus 2687, 3800 GE Amersfoort

Stap 3. Wij betalen de rekening

Actie voor Delta Lloyd
Wij betalen de rekening aan u uit op het rekeningnummer dat wij van u hebben. Wilt u een termijnbedrag voor uw nieuwbouwhuis betalen? Dan maken wij het geld direct over naar de aannemer.

Wij proberen uw rekening binnen 5 werkdagen te betalen. Is er iets niet duidelijk of hebben wij nog vragen over uw rekening? Dan kan het iets langer duren.

Als wij uw declaratie niet (meteen) kunnen uitbetalen, dan laten wij u dit weten. Wij geven hierbij ook aan waarom wij nog niet kunnen uitbetalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u eerst aanvullende stukken moet opsturen.

Stap 4. Optioneel – Vraag declaratieformulier aan

Actie voor u
Hebt u geen declaratieformulier meer? U kunt een declaratieformulier op twee manieren aanvragen:

 • Stuur een e-mail naar onze afdeling Hypotheken: hsd@deltalloyd.nl. Vergeet niet om in deze e-mail uw naam, adres en leningnummer te zetten.
 • Bel met onze afdeling Hypotheken op telefoonnummer 020 - 594 5050 (keuze 2). U mag ook zelf een leeg declaratieformulier kopiëren en de kopie gebruiken als nieuw declaratieformulier.

Vind een financieel adviseur

Bij u in de buurt

Vind een adviseur

Direct regelen

Betaling met voorrang

Hebt u een rekening voor de oplevering van uw nieuwbouwhuis? Of hebt u een rekening voor de levering van een keuken of badkamer? Dan kunt de opdracht met voorrang laten behandelen. Stuur uw declaratie dan eerst per e-mail naar hsd@deltalloyd.nl en bel ons daarna op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 020 - 594 5050.

Regels voor de declaratie

 • Zet in de omschrijving voor welke werkzaamheden of materialen de rekening is.
 • Vermeld op de rekening de volgende gegevens van het bedrijf dat het werk doet:
  • de naam, het adres en het eventuele logo
  • het rekeningnummer (IBAN)
  • het nummer van de Kamer van Koophandel
  • het btw-nummer en het btw-bedrag
 • Zet uw handtekening op elke rekening (en op het declaratieformulier als u dit meestuurt).
 • Wij behandelen alleen rekeningen die in het Nederlands, Engels of Duits zijn geschreven.
 • Hebt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan moet de datum op de factuur altijd na de datum op de offerte liggen.
 • Stuurt u (een kopie van) een kassabon? Dan moeten in ieder geval de naam en het adres van het bedrijf op de kassabon staan. Als u (een kopie van) een pinbon stuurt, stuur dan ook (een kopie van) de rekening of kassabon mee.
 • Hebt u een betalingsachterstand op uw hypotheek? Of op de rekening of verzekering die bij uw hypotheek hoort? Dan moet u eerst deze betalingsachterstand betalen. Pas daarna nemen wij uw declaratie in behandeling.

Opleveringsrekening nieuwbouwhuis

Wordt uw nieuwbouwhuis opgeleverd? Stuur dan de opleveringsrekening zo snel mogelijk naar ons toe. Als de opleveringsrekening niet op tijd wordt betaald, krijgt u namelijk misschien de sleutel niet. Houd er rekening mee dat wij een paar dagen nodig hebben voor de uitbetaling. Zodra wij de opleveringsrekening van uw nieuwbouwhuis hebben betaald, schrijven wij het maandbedrag van uw rekeningnummer (IBAN) af.

Naar boven