afb - 1120x305 - Overlijden melden

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. In deze moeilijke periode na het overlijden moet u veel zaken regelen. Ook voor de hypotheek. Wij helpen u graag om dit met zorg en aandacht af te handelen.

Wat moet u regelen voor de hypotheek?

Geef het overlijden zo snel mogelijk aan ons door. Dit kan telefonisch op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur via telefoonnummer 020 - 594 8100 (keuze 3). Of door het invullen van een formulier.

Om u zo goed mogelijk te helpen, hebben wij in ieder geval de volgende gegevens nodig:
  • Naam en adres van de overledene
  • Geboorte- en overlijdensdatum van de overledene
  • Uw naam en contactgegevens
  • Het leningnummer van de hypotheek

Welke documenten hebben wij nodig?

  • De overlijdensakte van de gemeente.
    U of de uitvaartverzorger doet aangifte van het overlijden bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Na deze aangifte maakt de gemeente de overlijdensakte op. Overheidsinstanties ontvangen hierna automatisch een melding van het overlijden. Met de akte van overlijden kunnen wij de tenaamstelling van de hypotheek wijzigen naar de ‘erven van’.
  • De verklaring van erfrecht.
    U kunt deze verklaring aanvragen bij de notaris. Deze verklaring kost geld. Met deze verklaring kunt u de hypotheek op een andere naam zetten. Ook voor het aanpassen van de hypotheek hebt u deze verklaring nodig. Bijvoorbeeld voor het opnieuw vastzetten van de rente of het wijzigen van de manier van aflossen.

Vind een financieel adviseur

Bij u in de buurt

Vind een adviseur

Gerelateerde situaties

Service & contact

Naar boven