Betalingen voor uw hypotheek

Wilt u weten wanneer wij de betalingen voor uw hypotheek van uw rekening afschrijven? Of wat er gebeurt als een betaling niet is gelukt? Hieronder leest u daar alles over.

Een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek

Vragen en antwoorden

 • Wanneer betaal ik voor het eerst rente en aflossing?

  Het eerste bedrag van de rente en aflossing voor uw hypotheek betaalt u twee werkdagen voor het einde van de maand waarin u de akte bij de notaris hebt getekend. Of twee werkdagen voor het einde van de maand erna. Dit hangt af van de datum waarop u de akte ondertekent. Meestal betaalt u de eerste keer voor bijna twee maanden tegelijk rente.

 • Wanneer schrijven jullie de rente en aflossing voor mijn hypotheek van mijn rekening af?

  Dit doen wij op de een na laatste werkdag van iedere maand. U betaalt deze bedragen achteraf. Dit betekent dat u betaalt voor de afgelopen periode. 

 • Wat moet ik doen als de rente niet van mijn rekening is afgeschreven?

  Maak de rente zo snel mogelijk aan ons over. Als u dat doet, is de boete die u betaalt lager. U betaalt namelijk een boete als u te laat betaalt. U betaalt die boete iedere maand, net zo lang tot u ons alles hebt betaald wat u ons moest betalen. Die boete is 1% van het bedrag dat u te laat terugbetaalt. Dit bedrag betaalt u per maand. Het rekeningnummer, waarnaar u de rente kunt overmaken, kunt u opvragen bij onze medewerkers van de afdeling Hypotheken via telefoonnummer (020) 594 50 50 of e-mailadres hsd@deltalloyd.nl. Zet alstublieft uw leningnummer erbij als u het bedrag overmaakt. Maakt u de rente niet aan ons over? Dan krijgt u een brief van ons. Hierin staat welk bedrag u nog moet betalen, hoe hoog de boete is en het rekeningnummer waarnaar u de rente kunt overmaken.

 • Wat moet ik doen als de aflossing niet van mijn rekening is afgeschreven?

  U ontvangt binnen een week een brief van ons over uw achterstand. In deze brief staat welk bedrag u nog moet betalen en hoe u het bedrag aan ons overmaakt. Betaalt u niet op tijd? Dan nemen wij telefonisch contact met u op om afspraken met u te maken.

Een bankspaarhypotheek of beleggingshypotheek

Vragen en antwoorden

 • Wanneer schrijven jullie de rente en aflossing voor mijn hypotheek van mijn rekening af?

  Wij schrijven de rente voor uw hypotheek op de een na laatste werkdag van iedere maand van uw rekening af. U betaalt dit bedrag achteraf. Dit betekent dat u betaalt voor de afgelopen periode. 

  De inleg voor uw bankspaarrekening (ZekerPlusHypotheek Rekening) schrijven wij rond de 28e van iedere maand van uw rekening af. Hebt u een beleggingsrekening (EffectPlusHypotheek Rekening)? Dan doen wij dit op de dag die wij met elkaar hebben afgesproken.

 • Wat moet ik doen als de inleg niet van mijn rekening is afgeschreven?

  Dan proberen wij de inleg de maand erop opnieuw van uw rekening af te schrijven.

Een levensverzekering bij een hypotheek

Vragen en antwoorden

 • Wanneer schrijven jullie de rente en aflossing voor mijn hypotheek van mijn rekening af?

  U betaalt de premie steeds op de datum waarop uw levensverzekering is begonnen. Deze datum vindt u terug op de polis. De premie voor uw levensverzekering halen wij vooraf van uw rekening af. U betaalt dus premie voor de komende periode.

  Een voorbeeld 
  Is uw verzekering begonnen op 12 november 2009? Dan halen wij de premie altijd op de 12e van elke maand van uw rekening af. Betaalt u per jaar? Dan halen wij de premie in dit voorbeeld op 12 november van elk jaar van uw rekening af. U kunt ook per kwartaal of per half jaar betalen. Dan halen wij de premie elk kwartaal of elk half jaar van uw rekening af. Ook weer op de 12e van de maand.


 • Wat moet ik doen als de premie niet is betaald?

  U krijgt een brief van ons. In deze brief staat welke premie u nog moet betalen en hoe u het geld aan ons overmaakt. De volgende keer dat u premie moet betalen, halen wij de premie weer automatisch van uw rekening af.

Naar boven