Wilt u weten welke stappen u doorloopt bij het aanvragen van een hypotheek van Delta Lloyd? In deze video leggen wij in 3 minuten aan u uit wat hierbij komt kijken.

afb - prive hypotheek - hypotheek aanvragen video

Een hypotheek aanvragen uitgelegd in 3 minuten

Vraag in acht stappen een hypotheek bij ons aan.

Een hypotheek aanvragen

1. Maak een afspraak met een financieel adviseur

Actie voor u

U kunt alleen via een financieel adviseur een hypotheek van Delta Lloyd aanvragen. Een financieel adviseur helpt u een hypotheek te vinden die het best bij u past.

2. Uw financieel adviseur vraagt een renteaanbod op

Actie voor uw financieel adviseur

U bepaalt samen met uw financieel adviseur welke aflosvorm en welk hypotheekproduct bij u past. Daarna vraagt uw financieel adviseur een renteaanbod voor u op, vaak bij meerdere hypotheekverstrekkers.

3. Wij beoordelen uw aanvraag

Actie voor Delta Lloyd

Wij doen onder andere een toets bij het Bureau Krediet Registratie. Na onze eerste beoordeling beslissen wij of u een renteaanbod krijgt. Als dat zo is, krijgt u ons renteaanbod binnen enkele werkdagen van uw financieel adviseur. Het renteaanbod heeft voor u nog geen verplichtingen. Uw financieel adviseur nodigt u vervolgens uit om het renteaanbod met u te bespreken.

4. U ondertekent het renteaanbod en stuurt dit met documenten naar ons terug

Actie voor u

U hebt 2 tot 3 weken de tijd om ons renteaanbod te ondertekenen. Naast het getekende renteaanbod hebben wij een aantal documenten van u nodig om uw aanvraag te kunnen beoordelen. In het renteaanbod leest u welke documenten wij nodig hebben. Het renteaanbod heeft voor u en Delta Lloyd nog geen verplichtingen.

5. Wij beoordelen uw documenten

Actie voor Delta Lloyd

Wij beoordelen de documenten die u hebt opgestuurd. Het kan zijn dat wij nog vragen voor u hebben of aanvullende documenten nodig hebben. Als alles in orde is, krijgt u een offerte van ons.

6. U accepteert de offerte

Actie voor u

Is de offerte naar wens? Zet dan uw handtekening onder de offerte en stuur deze binnen 15 dagen terug naar uw financieel adviseur. Daarna zorgt uw financieel adviseur ervoor dat de offerte op tijd bij ons binnen is. Vanaf dat moment hebt u een contract met ons.

7. U tekent de hypotheekakte bij een notaris

Actie voor u

Als uw hypotheekaanvraag is goedgekeurd, zoekt u een notaris uit en maakt u een afspraak om de hypotheekakte te ondertekenen. Dit heet het passeren van de akte. De notaris laat ons weten dat de hypotheekakte is gepasseerd en wij nemen de hypotheek in beheer.

8. Aanmaken Mijn Delta Lloyd-account

Actie voor Delta Lloyd

U ontvangt van ons een uitnodiging per e-mail voor het aanmaken van een Mijn Delta Lloyd-account. In Mijn Delta Lloyd kiest u voor E-bankieren. Daar ziet u de belangrijkste gegevens van uw hypotheek, zoals:
  • De actuele hoogte van uw hypotheek
  • De rente
  • De einddatum van uw rentevaste periode
  • De bruto maandlasten van uw leningdelen
Daarnaast ontvangt u de meeste post over uw hypotheek digitaal bij ‘Mijn documenten’ in E-bankieren. Wel zo handig en overzichtelijk. Denk hierbij aan een rentewijziging of een belangrijk document zoals de jaaropgave. Staat er een nieuw document of bericht klaar? Dan ontvangt u een e-mail van ons.

9. U regelt uw verzekeringen

Actie voor u

Wanneer u een nieuwe hypotheek aanvraagt, is dit een goed moment om te kijken naar uw verzekeringen. U mag zelf weten bij welke verzekeraar u deze verzekeringen afsluit. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere niet:

Vind een financieel adviseur

Bij u in de buurt

Vind een adviseur

Volg de status van uw aanvraag met de Delta Lloyd App

Met de Delta Lloyd App volgt u eenvoudig de status van uw hypotheekaanvraag. U krijgt statusupdates bij elke stap in het aanvraagproces. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van de offerte en het passeren van de hypotheekakte. Dien met de Delta Lloyd App ook gemakkelijk rekeningen in voor uw bouwdepot.

Ervaar het gemak van de Delta Lloyd App
Naar boven