Bankspaarhypotheek

ZekerPlusHypotheek Rekening
 • U bent er zeker van dat u het afgesproken deel van uw hypotheek kunt aflossen.
 • U betaalt geen kosten over het bedrag dat u inlegt.
 • De rente van de ZekerPlusHypotheek Rekening is gelijk aan de rente van uw hypotheek.

Als u bij ons een hypotheek afsluit, doet u vier dingen:

 1. U leent geld van ons
 2. U betaalt de lening terug
 3. U betaalt rente over de lening
 4. U sluit één of meerdere woonverzekeringen af

U kunt kiezen uit verschillende hypotheken, de bankspaarhypotheek is hier een van. Naast de keuze voor een hypotheek kunt u bij Delta Lloyd ook kiezen tegen welke voorwaarden u geld leent.

Wat is een bankspaarhypotheek?

Een bankspaarhypotheek is een manier waarop u uw lening voor uw huis kunt aflossen. U kunt deze manier van aflossen ook combineren met andere manieren om uw hypotheek af te lossen. U kunt een bankspaarhypotheek alleen afsluiten, als u al een hypotheek met een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), een Spaarrekening Eigen Woning (SEW) of een Beleggersrekening Eigen Woning (BEW) hebt.

U spaart geld op een bankspaarrekening van Delta Lloyd Bank: de ZekerPlusHypotheek Rekening. U spaart iedere maand een vast bedrag. Wij schrijven dit bedrag elke maand van uw betaalrekening af. De hoogte van dit maandbedrag hangt af van:

 • het totale bedrag dat u wilt sparen (het doelkapitaal)
 • de looptijd
 • de hoogte van de rente op uw lening

Daarnaast is het mogelijk om bij renteherziening extra geld op deze rekening te storten. Als u dat wilt doen, neem dan altijd eerst contact met ons op omdat deze storting aan enkele regels moet voldoen. Er is sprake van een renteherziening op het moment dat uw rentevaste periode afloopt en u een nieuwe rentevaste periode kiest. Het is niet mogelijk om op andere momenten extra geld op deze rekening te storten

De belangrijkste kenmerken van de ZekerPlusHypotheek Rekening zijn:

 • De rente die u betaalt voor uw hypotheek en de rente die u krijgt over het geld op uw ZekerPlusHypotheek Rekening zijn altijd gelijk.
 • De ZekerPlusHypotheek Rekening is een Spaarrekening Eigen Woning (SEW). Als u voldoet aan de voorwaarden van de SEW, betaalt u geen vermogensrendementsheffing over het gespaarde geld op de ZekerPlusHypotheek Rekening. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Of vraag uw financieel adviseur om meer informatie.

Met het spaargeld op deze spaarrekening lost u aan het einde van de looptijd het afgesproken deel van uw hypotheek af. U spreekt van tevoren met ons af welk deel van uw hypotheek u hiermee wilt aflossen. Met de ZekerPlusHypotheek Rekening bent u er zeker van dat u genoeg spaart om het afgesproken deel van uw hypotheek helemaal af te lossen. U moet dan wel tot het eind blijven sparen.

Hebt u recht op hypotheekrenteaftrek?

Sinds 1 januari 2013 kunt u de hypotheekrente alleen aftrekken van uw belastingen als u uw hypotheek binnen 30 jaar annuïtair of lineair aflost en u voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst voor hypotheekrenteaftrek.

Hebt u al een hypotheek? Dan blijft de rente die u voor uw bestaande hypotheek betaalt aftrekbaar van uw belastingen. Alleen als u uw bestaande hypotheek verhoogt, gelden andere regels. Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden over deze regels voor u op een rij gezet.

Een bankspaarhypotheek kan ook op andere manieren gevolgen hebben voor de door u te betalen belastingen. Daarom is het belangrijk dat u zich hier goed over laat informeren. U kunt ook kijken op de website van de Belastingdienst.

Geen Depositogarantiestelsel

Sinds 1 januari 2014 valt de ZekerPlusHypotheek Rekening niet meer onder het Depositogarantiestelsel. Gaat Delta Lloyd Bank failliet? Dan wordt het saldo op uw ZekerPlusHypotheek Rekening verrekend met uw hypotheekschuld. Dit is zo opgenomen in de wet. Kijk voor meer informatie op de website van De Nederlandsche Bank.

Is een bankspaarhypotheek iets voor u?

Een bankspaarhypotheek is iets voor u als u stabiele maandlasten wilt. En als u er zeker van wilt zijn dat u aan het einde van de looptijd een afgesproken deel van uw hypotheek terug kunt betalen.

+ Aan het eind van de looptijd kunt u het afgesproken deel van uw hypotheek helemaal aflossen
+ U spaart al het geld dat u stort, dus geen kosten voor de rekening
+ U betaalt geen belasting over het gespaarde geld (als u voldoet aan de SEW-voorwaarden)

Wat zijn de verschillen met andere hypotheken?

Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen tussen de bankspaarhypotheek en andere hypotheken.

Zekerheid

Geen schuld op de einddatum

Annuïtaire hypotheek Lineaire hypotheek Bankspaarhypotheek
Lage maandlasten aan het begin Steeds lagere maandlasten Met een bankspaarrekening uw hypotheek terugbetalen
Maandlasten U betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing Het maandbedrag (rente en aflossing) neemt tijdens de looptijd af Elke maand rente en inleg betalen
Rente Overzicht rentetarieven Overzicht rentetarieven Overzicht rentetarieven
Belastingvoordeel  De rente die u over de lening betaalt, is aftrekbaar van de belastingen. Omdat u steeds meer van uw lening terugbetaalt, neemt uw belastingvoordeel af. De rente die u over de lening betaalt, is aftrekbaar van de belastingen Hebt u uw hypotheek afgesloten voor 1 januari 2013? Dan is de rente nog aftrekbaar

Minder zekerheid

Kans op een schuld op de einddatum

Beleggingshypotheek Aflossingsvrije hypotheek
Beleggen op een beleggingsrekening Alleen rente betalen en pas op de einddatum terugbetalen
Maandlasten Elke maand rente en inleg betalen U betaalt elke maand alleen rente
Terugbetalen U betaalt de lening op de einddatum terug U betaalt de lening op de einddatum terug
Rente Overzicht rentetarieven Overzicht rentetarieven
Belastingvoordeel Hebt u uw hypotheek afgesloten voor 1 januari 2013? Dan is uw rente nog aftrekbaar Hebt u uw hypotheek afgesloten voor 1 januari 2013? Dan is uw rente nog aftrekbaar

Bekijk de actuele rentes

Uit welke voorwaarden kunt u kiezen?

Als u een bankspaarhypotheek wilt afsluiten, kunt u bij Delta Lloyd kiezen uit verschillende voorwaarden voor het lenen van het bedrag van uw hypotheek:

 • Budget Hypotheek: een hypotheek met een zeer scherpe rente.
 • DrieSterrenHypotheek: een flexibele hypotheek in ruil voor een iets hogere rente.
 • Nieuwbouw Hypotheek: een hypotheek met een lange geldigheid voor verbouwen, renoveren of het kopen van een nieuwbouwhuis.
 • Ondernemers Hypotheek: een hypotheek voor ondernemers en zzp’ers. Hierbij kunt u kiezen uit de voorwaarden van de Budget Hypotheek, de DrieSterrenHypotheek en de Nieuwbouw Hypotheek.
  Budget Hypotheek DrieSterrenHypotheek Nieuwbouw Hypotheek
Algemeen Lage hypotheekrente Scherpe rente en flexibiliteit Voor nieuwbouw of verbouwen
 Rente De rente in de offerte

De laagste rente van:

 • de rente in de offerte, of;
 • de rente die geldt op het moment van tekenen bij de notaris
De rente in de offerte
Geldigheidsduur offerte 4 maanden vanaf datum renteaanbod 2 maanden vanaf datum renteaanbod 3 maanden vanaf datum renteaanbod
Verlengen offerte Niet mogelijk 4 maanden (soms tegen kosten) 8 maanden (soms tegen kosten)
Rentevaste periodes Keuze uit 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar Keuze uit variabel 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar Keuze uit variabel 1, 2, 5, 6, 7, 10, 15, 20 en 30 jaar
Eerder aflossen zonder kosten 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar 10% per kalenderjaar
 Boete bij niet meenemen van de hypotheek bij verkoop van het huis Geen boete        Geen boete Geen boete
Rente bouwdepot 1% lager dan de hypotheekrente 1% lager dan de hypotheekrente Gelijk aan de hypotheekrente
  Bekijk alle details van de Budget Hypotheek Bekijk alle details van de DrieSterrenHypotheek Bekijk alle details van de Nieuwbouw Hypotheek

Welke verzekering sluit u af?

Hoe u ook woont, uw huis is u dierbaar. U wilt zonder zorgen van uw huis kunnen genieten. U wilt dan ook goed verzekerd zijn als er wat gebeurt. Daarom zijn er verschillende soorten woonverzekeringen. U moet altijd een woonhuisverzekering afsluiten. U mag zelf weten bij welke verzekeraar u deze verzekering afsluit. Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis. Bijvoorbeeld bij brand, storm of blikseminslag. Een woonhuisverzekering wordt ook wel een opstalverzekering genoemd. Leent u meer dan 80% van de marktwaarde van het huis? Dan moet u ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij uw hypotheek. U mag zelf weten bij welke verzekeraar u deze verzekering afsluit. Vraag uw financieel adviseur naar de goede overlijdensrisicoverzekering van Delta Lloyd. Ook als u niet verplicht bent een overlijdensrisicoverzekering te nemen, kan het verstandig zijn dit wel te doen. Wij raden u aan hierover advies te vragen aan uw financieel adviseur.

Er zijn ook nog andere woonverzekeringen, zoals een inboedelverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hiervan mag u zelf weten of u deze wel of niet neemt. Meer informatie over onze woonverzekeringen vindt u op onze website.

Gesprek met een financieel adviseur

Bent u geïnteresseerd in een bankspaarhypotheek? Of wilt u deze hypotheek afsluiten? Maak dan nu een afspraak met uw financieel adviseur. Een hypotheek van Delta Lloyd kunt u alleen aanvragen via een financieel adviseur. Houd er rekening mee dat u kosten betaalt voor het advies. Vraag hier dus vooraf naar. U kunt kiezen voor een financieel adviseur van een hypotheekverstrekker of voor een onafhankelijk financieel adviseur. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek dan een financieel adviseur bij u in de buurt.

Meer informatie over een gesprek met een financieel adviseur.

Downloads