Gezondheidsverklaring en keuringsgrenzen

Vraagt u een overlijdensrisicoverzekering aan? Dan is een gezondheidsverklaring of medische keuring nodig. Of een gezondheidsverklaring of keuring nodig is, is afhankelijk van uw leeftijd en het verzekerd kapitaal. Een gezondheidsverklaring sturen sturen wij u digitaal en vult u online in.

Hieronder vindt u informatie over de keuringsgrenzen die gelden voor het invullen van een elektronische gezondheidsverklaring en de keuringsgrenzen voor het maken van een afspraak voor een bloedtest of met een internist. Zodra u een overlijdensrisicoverzekering aanvraagt via uw financieel adviseur, ontvangt u automatisch per e-mail van Delta Lloyd de juiste gezondheidsverklaring of een uitnodiging voor een medische keuring.

Wilt u meer weten over de medische acceptatie bij levensverzekeringen? Bekijk de uitleg over medische acceptatie. Wilt u meer informatie over waarom u een gezondheidsverklaring moet invullen, wat dit betekent en wat u wel en niet moet opgeven? Kijk dan op www.verzekeraars.nl/gezondheidsverklaring

Leeftijdscategorie 18 t/m 45 jaar

Verzekerd kapitaal Medisch traject
≤ € 500.000 Dynamische elektronische gezondheidsverklaring
≥ € 500.001 - ≤ € 750.000
Dynamische elektronische gezondheidsverklaring + bloedtest
≥ € 750.001
Internistenkeuring

Leeftijdscategorie 46 t/m 55 jaar

Verzekerd kapitaal Medisch traject
≤ € 500.000 Dynamische elektronische gezondheidsverklaring
≥ € 500.001                Internistenkeuring

Leeftijdscategorie 56 t/m 65 jaar

Verzekerd kapitaal Medisch traject
≤ € 160.000 Dynamische elektronische gezondheidsverklaring
≥ € 160.001 - ≤ € 268.125 Dynamische elektronische gezondheidsverklaring + bloedtest
≥ € 268.126 Internistenkeuring

Als een keuring nodig is

Uiteraard bent u vrij om voor uw keuring naar een arts of keuringsinstituut van uw keuze te gaan. U mag alleen niet naar uw eigen huisarts. Download de keuringsformulieren en neem deze mee naar uw afspraak.

Medische beoordeling

Een medisch adviseur beoordeelt uw aanvraag en geeft ons daarna een advies. Wij bieden u de verzekering het liefst aan zoals in uw aanvraag. Soms is dit helaas niet mogelijk. Bijvoorbeeld als er sprake is van een hoger medisch risico. Wij bekijken dan of wij u een aanbieding kunnen doen tegen een hogere premie en/of afwijkende voorwaarden. U bent uiteraard vrij om dit aanbod te accepteren of niet.

Downloads

Verzekeringskaart

Verzekeringskaart

Op de verzekeringskaart staat wat wel en niet gedekt is door deze overlijdensrisicoverzekering.

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en verzekeren: