Pers- en nieuwsberichten van Delta Lloyd

Lees meer op persberichten NN Group

Inkomen Collectief: Update samengaan Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden

In januari en februari van dit jaar zijn we tijdens bijeenkomsten met velen van u in gesprek geweest over de krachtenbundeling van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden. Deelnemers waardeerden deze ‘samenspraaksessies’ met een 8.2.

20-3-2018

Aanpassing Bemiddelingsvoorwaarden en voorwaarden pensioenbemiddeling Delta Lloyd

Zoals u weet bundelen Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden de krachten en gaan wij verder als één bedrijf. Een logische stap is dat we met u als onafhankelijk adviseur voortaan graag samenwerken op basis van gelijke bemiddelingsvoorwaarden. 

26-2-2018

Jaarlijkse Aanpassing collectieve inkomensverzekeringen

In januari zijn wij gestart met het opvragen van gegevens voor de Jaarlijkse Aanpassing en het naverrekenen van de collectieve inkomensproducten. In februari hebben wij onze adviseurs en klanten een rappelbrief verstuurd. Helaas hebben wij van sommige klanten nog geen reactie of geen volledige aanlevering ontvangen.

26-2-2018

Begeleiding van verzekerde arbeidsongeschikte werknemers naar Keerpunt

Arbeidsongeschikte werknemers van werkgevers met een WGA eigenrisicodragersverzekering of collectieve WIA aanvullingsverzekering van Delta Lloyd kunnen begeleiding krijgen van de casemanagers van de Verzuimmanagement Centrale. Vanaf 1 januari 2018 neemt Keerpunt de begeleiding over.

19-12-2017

Jaarlijkse Aanpassing Collectieve Inkomensverzekeringen

Vanaf 4 januari 2018 schrijft Delta Lloyd werkgevers aan met het verzoek om de werknemersgegevens via Mijn Delta Lloyd door te geven. Graag nemen we u mee in het proces om de Jaarlijkse Aanpassing voor klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. De Jaarlijkse Aanpassing zorgt er immers voor, dat uw klant niet te veel of te weinig premie betaalt en de juiste werknemers onder de dekking van de verzekering vallen.

7-12-2017

Overgang administratie IVB Ongevallenportefeuille naar W.A. Hienfeld B.V.

Vanaf 1 januari 2018 beheert W.A. Hienfeld B.V. de ongevallenportefeuille van het Delta Lloyd Inkomen en Verzuimbedrijf (IVB). De krachtenbundeling van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden heeft een rol gespeeld in deze beslissing. Nationale-Nederlanden heeft haar ongevallenverzekeringen ook uitbesteed aan Hienfeld. Na acceptatie van de offerte stuurt W.A. Hienfeld B.V. de polis.

4-12-2017

Delta Lloyd maakt zorgpremie 2018 bekend

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2018 vastgesteld op € 119,58 per maand (exclusief kortingen voor collectiviteiten) (2017: € 115,83). Dit betekent een stijging van 3,24%. De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Delta Lloyd richt zich ook in 2018 op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.

8-11-2017

Opening expositie Jong Talent bij Delta Lloyd

Nederland kent veel jong kunsttalent! Tijd om kennis te maken met een paar toppers. De kunstcommissie van Delta Lloyd heeft zes pas afgestudeerde talenten uitgenodigd om te exposeren in het Tooropgebouw in Amsterdam. De opening van de expositie vindt plaats op 19 oktober van 16.30 tot 18.00 uur. U bent van harte welkom!

9-10-2017 nieuwsbericht

Eigen risico Zorg 2018 blijft gelijk

De Eerste en Tweede Kamer hebben besloten dat de verhoging van het eigen risico in 2018 niet doorgaat. Ook in 2018 blijft het eigen risico  € 385,-

29-9-2017

Verhoging eigen risico Zorg 2018

Het kabinet is van plan de op Prinsjesdag voorgestelde verhoging van het eigen risico in te trekken. 

21-9-2017

Verhoging maximum eindleeftijd WIA verzekering(en)

De overheid heeft aangekondigd dat de AOW-leeftijd in 2022 wordt verhoogd naar 67 jaar en 3 maanden. Om de WIA verzekering(en) beter hierop te laten aansluiten bieden wij u de keuze om per 1 januari 2018 de eindleeftijd te verhogen. Dit doen wij omdat naar verwachting de AOW-leeftijd de komende jaren verder wordt verhoogd.

25-8-2017

Aanpassing offerteproces Inkomen Collectief voor klanten met een ongemaximeerde loonsom gelijk aan of groter dan € 1.25 miljoen

Per 1 augustus bent u voor het offreren van de volgende producten voor grootzakelijke klanten met een ongemaximeerde loonsom > 1,25 miljoen euro van harte welkom bij Nationale-Nederlanden via adviseur.nn.nl: Ziekteverzuimverzekering Conventioneel Ziekteverzuimverzekering Stoploss WGA verzekering voor eigenrisicodragers WIA Basis Werknemers verzekering WGA Gat (Plus) verzekering WIA Excedent verzekering

18-8-2017

SFCR Delta Lloyd Leven en Schade

Delta Lloyd heeft voor Delta Lloyd Levensverzekering NV en Delta Lloyd Schadeverzekering NV de SFCRs (Solvency and Financial Condition Report) over 2016 gepubliceerd.

22-5-2017

Stabiele performance, integratie begonnen

In het eerste kwartaal 2017 is de integratie Delta Lloyd en NN Group begonnen. De solvency ratio was in het eerste kwartaal met 144% (eind 2016 143%) stabiel.

18-5-2017

Clifford Abrahams verlaat Delta Lloyd

De Raad van Commissarissen van Delta Lloyd heeft bekend gemaakt dat Clifford Abrahams heeft besloten zijn carrière bij ABN AMRO Group N.V. voort te zetten. Hij zal per 1 september aantreden als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur.

15-5-2017

NN Group en Delta Lloyd zetten volgende stap in het voorbereiden van de Juridische Fusie

NN Group en Delta Lloyd hebben een volgende stap gezet in het voorbereiden van de juridische fusie. NN Group verwacht de juridische fusie 3 augustus 2017 af te ronden.

8-5-2017

NN Group benoemt management voor het gecombineerde Nederlandse bedrijf

NN Group, waarvan Nationale-Nederlanden een onderdeel is, heeft per 12 april Delta Lloyd overgenomen. De gecombineerde onderneming gaat verder als toonaangevende speler op het gebied van verzekeren en pensioenen in de Nederlandse markt, met een sterke marktpositie in België en met een aantrekkelijk aanbod in vermogensbeheer en bankieren.

13-4-2017

NN Group doet het bod op Delta Lloyd gestand

Er is voldaan aan alle voorwaarden van de overname van Delta Lloyd door NN Group, waar Nationale-Nederlanden een onderdeel van is.

7-4-2017

Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders Delta Lloyd neemt alle voorstellen aan

Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Delta Lloyd N.V. heeft vandaag tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met een voorwaardelijke Juridische Fusie met NN Group Bidco B.V. (een 100% dochter van NN Group N.V.).

29-3-2017

Delta Lloyd publiceert jaarverslag 2016

Op 22 maart 2017 heeft Delta Lloyd haar Annual Report 2016 gepubliceerd. Het jaarverslag geeft beleggers, business partners, klanten, medewerkers en de samenleving een gedetailleerd, geïntegreerd overzicht van onze financiële en niet-financiële resultaten in 2016.

22-3-2017

Delta Lloyd introduceert Variabel Pensioen

Delta Lloyd introduceert ‘Variabel Pensioen’ als nieuwe variant binnen het Direct Ingaand Pensioen. Met Variabel Pensioen kunnen klanten na het bereiken van de pensioendatum met een deel van het opgebouwde pensioenkapitaal beleggen. Dit wordt ook wel doorbeleggen genoemd. Hierdoor is de pensioenuitkering minder afhankelijk van de rente op het moment dat de uitkering wordt aangekocht en kan bij positieve beleggingsresultaten een hogere pensioenuitkering worden verkregen.

21-3-2017

Eerlijke verzekeringswijzer positief over stappen Delta Lloyd

De Eerlijke Verzekeringswijzer heeft vandaag een update gepubliceerd van haar rapport uit 2015 over investeringen in wapenleveranciers door verzekeraars. De update vermeldt expliciet dat Delta Lloyd niet langer investeert in bedrijven die wapens leveren aan Saudi-Arabië. Van de tien onderzochte Nederlandse verzekeraars hebben er volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer slechts vier schone handen in dit opzicht.

2-3-2017

Delta Lloyd Foundation lanceert schuldengids in Arnhem

Met de ‘Stadsgids 026 Schulden’ brengt Delta Lloyd Foundation voor het eerst de Arnhemse schuldhulp op wijkniveau in kaart: van officiële instanties tot meer laagdrempelige buurtkamerinitiatieven. Doel van de gids is om praktische informatie over schuldhulpverlening in de wijken Malburgen, Klarendal en Presikhaaf snel en eenvoudig toegankelijk te maken voor mensen met (risico op) financiële problemen.

17-2-2017

Aanbevolen bod in contanten door NN Group op aandelen van Delta Lloyd

Delta Lloyd en NN Group hebben vandaag het volgende persbericht uitgestuurd over de voorgenomen overname van Delta Lloyd door NN Group:  "Aanbevolen bod in contanten door NN Group op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen van Delta Lloyd"

2-2-2017

Eerste NHG-hypotheek voor zzp’er afgesloten door Delta Lloyd

Deze week is de eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor zzp’ers afgesloten bij Delta Lloyd, als onderdeel van het initiatief van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) om drempels te verlagen voor deze groep. Sinds 1 december is voor zzp’ers een verantwoorde en betaalbare hypotheek met NHG al na 12 maanden zelfstandigheid mogelijk. Voorheen moest men minimaal 3 jaar actief zijn als zelfstandige.

28-12-2016 nieuwsbericht

Delta Lloyd steunt nieuw bod NN Group

Delta Lloyd en NN Group hebben vandaag bekend gemaakt dat Delta Lloyd het nieuwe bod van NN van € 5,40 op alle aandelen Delta Lloyd steunt.

23-12-2016

Delta Lloyd treft maatregelen naar aanleiding van onderzoek Nederlandse Zorgautoriteit

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzoek gedaan naar telefonische informatieverstrekking door zorgverzekeraars in de overstapperiode. Helaas blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat wij er niet voldoende in geslaagd zijn om deze vragen goed en volledig te beantwoorden. Wij vinden het heel vervelend dat wij een deel van onze klanten onjuiste of onvolledige informatie hebben gegeven. Wij zullen er alles aan doen om de dienstverlening op korte termijn te verbeteren.

23-12-2016

Meer mogelijkheden hypotheek voor zzp’ers

Op 1 december 2016 starten wij, samen met enkele andere hypotheekverstrekkers, met een pilot die het voor beginnende zzp’ers gemakkelijker maakt om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te krijgen. Deze pilot is een initiatief van Waarborgfonds Eigen Woningen.

30-11-2016 nieuwsbericht

Delta Lloyd maakt zorgpremie 2017 bekend

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2017 vastgesteld op € 115,83 per maand (de genoemde premie is exclusief de kortingen voor collectiviteiten), in 2016 was deze €107,50. Dit betekent een stijging van 7,75%. De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Delta Lloyd richt zich ook in 2017 op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten. Daarnaast kunnen klanten altijd zelf hun zorgverlener kiezen.

17-11-2016 persbericht

Delta Lloyd eerste klant van Brightmaven

Delta Lloyd wordt de eerste klant van eigen spin-off Brightmaven BV. Brightmaven, eerder bekend onder de naam Sjerlok, wordt ingezet voor de klanten van Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen bij het terugvinden van gestolen en vermiste objecten.

10-11-2016 persbericht

Delta Lloyd, Ansvar en Turien tekenen contract voor verkoop Xclusief

Delta Lloyd Schadeverzekering en Ansvar Verzekeringsmaatschappij en Turien & Co. Assuradeuren hebben op 10 oktober het contract voor de verkoop van de Xclusief-portefeuille getekend. De verkoop was eind augustus al aangekondigd en wordt 1 januari 2017 effectief.

10-10-2016

Delta Lloyd Ondernemerspakket biedt bedrijfscontinuïteit voor detail- en groothandel

Delta Lloyd introduceert vandaag het nieuwe Delta Lloyd Ondernemerspakket voor ondernemers in de detail- en groothandel. In het pakket kunnen ondernemers branche specifieke verzekeringen afsluiten. Onderdeel hiervan is onder meer een uitgebreide glasverzekering voor winkelruiten en het verzekeren van goederen die webwinkels versturen. Ook is het mogelijk om direct hulp te krijgen bij schade.

7-10-2016

Delta Lloyd wijst het bod van NN Group af

Delta Lloyd NV heeft vandaag aan NN Group laten weten het voorstel om beide bedrijven samen te voegen, af te wijzen. De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen hebben gezamenlijk deze beslissing genomen na zorgvuldige bestudering van het voorstel.

7-10-2016

Delta Lloyd bevestigt ontvangst persbericht NN Group

Delta Lloyd NV heeft kennis genomen van het persbericht vanmorgen van NN Group, en bevestigt dat Delta Lloyd 2 oktober 2016 een voorwaardelijk, ongevraagd voorstel van NN Group heeft ontvangen om Delta Lloyd en NN Group te combineren.

5-10-2016

Delta Lloyd biedt werkgevers oplossing om hogere pensioenpremie toe te zeggen

Delta Lloyd maakt het mogelijk om binnen het Persoonlijk Pensioen Plan de pensioenpremie te berekenen met een rekenrente van 2% en 2,5%. Hierdoor kunnen werkgevers een hogere pensioenpremie toezeggen dan met de standaard rekenrentes van 3% en 4%. Dit biedt een oplossing voor werkgevers die willen overstappen van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling en hun huidige pensioenlasten gelijk willen houden.

28-9-2016 persbericht

Delta Lloyd verkoopt garageportefeuille

Delta Lloyd Schade heeft een intentieverklaring getekend met Bovemij voor het overdragen van het risicodragerschap van de garageportefeuille aan Bovemij. De garageportefeuille bestaat uit specialistische verzekeringen voor garagebedrijven en agrarische mechanisatiebedrijven. Deze beslissing sluit aan bij de aangekondigde strategie van Delta Lloyd Schade om met iedere productlijn een acceptabel rendement te genereren en de dienstverlening aan onze klanten te blijven verbeteren. De distributie die via intermediairs verloopt, blijft gewaarborgd.

20-9-2016 persbericht

Delta Lloyd scherpt aanbod schadeverzekeringen aan

Delta Lloyd heeft een intentieverklaring getekend met Ansvar Verzekeringsmaatschappij voor de verkoop van de portefeuille Xclusief. Daarnaast stopt Delta Lloyd met de portefeuille Prominent en de Landbouwportefeuille binnen het volmachtkanaal. Deze beslissing sluit aan bij onze schadestrategie, die moet waarborgen dat iedere productlijn een acceptabel rendement genereert.

31-8-2016 persbericht

Samenwerking Delta Lloyd Voogd en Voogd een feit

Delta Lloyd en Voogd en Voogd hebben op 8 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van particuliere schadeverzekeringen die klanten via het intermediair afsluiten. Deze unieke samenwerking was eind maart al aangekondigd en gaat 1 januari 2017 in.

11-7-2016

Deltalloyd.nl is vernieuwd!

Het is u vast opgevallen: deltalloyd.nl is vernieuwd! Door een overzichtelijk nieuw ontwerp en door onze services beter aan te bieden hopen we u vanaf nu nog sneller te kunnen helpen.

6-7-2016

Schade aan glastuinbouwbedrijven door hagelbuien in Zuidoost-Brabant

Een groot aantal glastuinbouwbedrijven in het gebied rond Asten en Someren liep op 23 juni forse schade op door hagel. Tientallen van deze hectares zijn via Delta Lloyd verzekerd.

30-6-2016 persbericht

Truckschade sneller hersteld door samenwerking Delta Lloyd en FleetRepair

Delta Lloyd heeft als eerste verzekeraar een samenwerkingsverband gesloten met het landelijke netwerk van schadeherstellers voor vrachtwagens, FleetRepair. Klanten kunnen hierdoor profiteren van een efficiëntere afhandeling van hun schade. Daarnaast regelt Delta Lloyd de financiële afwikkeling direct met de hersteller.

21-6-2016 persbericht

Delta Lloyd verzekert 'bootdelen'

Aansluitend op de trend om steeds meer spullen te delen, heeft Delta Lloyd de dekking van de Bootverzekering aangepast. Het verhuren van een boot via het verhuurplatform Boatsters is nu eenvoudig mee te verzekeren.

15-6-2016 persbericht

Delta Lloyd opnieuw sponsor E-rally

Zaterdag 28 mei was het zover: de E-rally 2016. Deze toertocht voor volledig elektrische voertuigen werd ook dit jaar door Delta Lloyd gesponsord.

7-6-2016 persbericht

Kinderen leren zeilen tijdens Haagse Stadsspelen

Landelijk rondreizend watersportevenement Optimist on Tour is aankomende zondag 5 juni te vinden bij de finale van de Stadsspelen in Den Haag. Kinderen kunnen hier in de gracht bij het Kyocera stadion kosteloos kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen en kanovaren.

3-6-2016 persbericht

Delta Lloyd en Watersportverbond verlengen hoofdsponsorschap

Op 28 mei hebben Delta Lloyd en het Watersportverbond een nieuwe sponsorovereenkomst voor de komende vier jaar getekend. Het Watersportverbond en Delta Lloyd hebben afgesproken tot en met het jaar van de Olympische Spelen van Tokio 2020 de krachten te bundelen. De ondertekening vond plaats tijdens de Delta Lloyd Regatta en het paralympisch WK in Medemblik. Dit was ook meteen het uitzwaaimoment van Team Delta Lloyd van het Watersportverbond voor vertrek naar Rio de Janeiro.

30-5-2016 persbericht

Medemblik watersportwalhalla voor jong en oud

Van 24 tot en met 28 mei meert de Optimist on Tour aan in de haven van Medemblik. De Optimist on Tour is een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kosteloos kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen en kanovaren. Kinderen en jong volwassenen met een beperking zijn op zaterdag 28 mei van harte uitgenodigd voor het aangepast zeilen programma. Op deze manier maakt de Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

24-5-2016 persbericht

Kinderen leren zeilen tijdens North Sea Regatta

Op 13, 14 en 15 mei kunnen kinderen tijdens de North Sea Regatta leren zeilen in de Scheveningse haven. Het is een onderdeel van de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kosteloos kennismaken met verschillende watersporten.

11-5-2016 persbericht

Dag van de Watersport startmoment van de Optimist on Tour

Op 30 april, de Dag van de Watersport, gaat de derde editie van de Optimist on Tour van start in Heeg en Lelystad. Dit landelijk rondreizende watersportevenement laat kinderen kosteloos kennis maken met zeilen en andere watersporten.

30-4-2016 persbericht

Kosten zieke werknemer fors onderschat

Een langdurig zieke werknemer kost ruim anderhalf keer meer dan werkgevers verwachten. Werkgevers schatten de kosten van een zieke werknemer gemiddeld op €143,- per dag. In werkelijkheid kost een zieke werknemer gemiddeld €230,- per dag (bron: TNO). Daarmee schat 71% de verzuimkosten te laag in. Dat blijkt uit onderzoek van Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd. Ziekteverzuim heeft een grote financiële impact op bedrijven, maar slechts 36% van de bedrijven maakt zich zorgen over ziekteverzuim. En dat terwijl 29% van de ondervraagde bedrijven het afgelopen jaar te maken heeft gehad met langdurig ziekteverzuim (verzuim langer dan 4 weken).

22-4-2016 persbericht

Delta Lloyd in dialoog met adviseur op kennisdag

Gisteren heeft Delta Lloyd voor het eerst de kennisdag “Delta Lloyd voor Adviseurs Live” georganiseerd. Ruim 200 verzekeringsadviseurs zijn in één middag bijgepraat over de product- en marktontwikkelingen in de schade- en inkomenmarkt. Delta Lloyd heeft deze dag georganiseerd om de dialoog aan te gaan en kennis te delen met verzekeringsadviseurs..

13-4-2016 persbericht

Directe overboeking van spaargeld naar een andere bank

Delta Lloyd Bank introduceert als eerste bank in Nederland de nieuwe service Instant Payment. Met deze service kunnen klanten direct spaargeld overboeken naar hun betaalrekening bij een andere bank. Zij hebben hierdoor meteen beschikking over hun spaargeld. Vooralsnog is het maximale bedrag per overboeking € 1.000, - . Zowel Delta Lloyd als OHRA klanten kunnen er gebruik van maken. De service is dag en nacht, zeven dagen per week via de app beschikbaar.

12-4-2016 persbericht

Benoeming Delta Lloyd Leven

Norbert Hilhorst (51) is per 1 april benoemd tot Chief Risk Officer bij Delta Lloyd Leven. Norbert Hilhorst werkt sinds 2008 bij Delta Lloyd Leven als manager Actuariaat & Risicomanagement. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij Watson Wyatt en Prudential.

4-4-2016 persbericht

Delta Lloyd en Voogd & Voogd tekenen intentieverklaring voor intensievere samenwerking

Delta Lloyd Schade en serviceprovider Voogd & Voogd hebben het voornemen intensiever te gaan samenwerken op het gebied van particuliere schadeverzekeringen die klanten via het intermediair afsluiten. Beide partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Deze samenwerking sluit aan bij de strategische keuzes van Delta Lloyd om op deelgebieden allianties en partnerships te vormen en de efficiëntie van processen verder te vergroten. Dit heeft naar verwachting in de toekomst een positief effect op de combined ratio (COR) van schade particulier. Hierbij is het intermediair een belangrijke business partner.

31-3-2016 persbericht

Money View geeft 5 sterren aan AOV’s Delta Lloyd

De arbeidsongeschiktheidverzekeringen (AOV’s) voor zelfstandig ondernemers van Delta Lloyd hebben een 5-sterrenrating ontvangen van MoneyView voor zowel de voorwaarden als de prijs. Dit is het resultaat van de product- en procesverbeteringen die Delta Lloyd het afgelopen jaar heeft doorgevoerd bij de arbeidsongeschiktheidverzekeringen.

29-2-2016 persbericht

IG&H onderzoek wijst uit: Delta Lloyd voor de 4e keer op rij beste pensioenverzekeraar

Delta Lloyd staat voor de vierde keer op rij op de eerste plaats in de Performancemonitor Pensioen 2015. Deze Performancemonitor van adviesbureau IG&H Consulting & Interim brengt de tevredenheid van adviseurs over verzekeraars in kaart. Hieruit blijkt dat adviseurs Delta Lloyd waarderen met een totaal score van 7,6.

15-2-2016 persbericht

Delta Lloyd vraagt vergunning aan voor Algemeen Pensioenfonds

Delta Lloyd heeft de vergunningaanvraag ingediend bij De Nederlandsche Bank voor de oprichting van Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds (Delta Lloyd APF). Op 1 januari 2016 is de Wet algemeen pensioenfonds ingegaan en kunnen Algemeen Pensioenfondsen een vergunning aanvragen. Na de toekenning van de vergunning door De Nederlandsche Bank gaat Delta Lloyd APF direct van start en kunnen bedrijven en pensioenfondsen zich aansluiten.

27-1-2016 persbericht

Manifest: bedrijven pakken samen probleemschulden aan

Verzekeraars, energiebedrijven, incassobureaus, telecombedrijven, deurwaarders en woningcorporaties hebben de handen ineen geslagen om probleemschulden aan te pakken in de landelijke coalitie Van Schulden naar Kansen. De partijen nemen als schuldeisers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om klanten met betalingsproblemen zo goed mogelijk te helpen. De coalitie heeft een ethisch manifest ontwikkeld dat vandaag wordt gepresenteerd tijdens het Nieuwjaarsevenement van MVO Nederland.

21-1-2016 persbericht

Delta Lloyd komt met schadeherstelnetwerk voor ondernemers

Delta Lloyd introduceert Zorgeloos Herstel, een schadeherstelnetwerk voor zakelijke klanten. In geval van schade neemt Delta Lloyd alle werkzaamheden voor het herstellen van de schade uit handen van de klant. Verzekeringsadviseurs kunnen zonder tussenkomst van Delta Lloyd zelf de schade afwikkelen voor hun klanten en doorzetten naar het schadeherstelnetwerk. Ondernemers hebben één aanspreekpunt voor de schadeafwikkeling en hoeven zelf geen kosten voor te schieten. Zo kunnen verzekeringsadviseurs hun klanten extra service bieden, zodat zij bij schade direct door kunnen met ondernemen.

3-12-2015 persbericht

Delta Lloyd maakt zorgpremie 2016 bekend

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2016 vastgesteld op €107,50 per maand (2015: €102,90). Dit betekent een stijging van 4,5%. De genoemde premie is exclusief de kortingen voor collectiviteiten en geldt voor het laagste verplichte eigen risico (€385). De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Delta Lloyd richt zich ook in 2016 op kwaliteit en dienstverlening met ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en extra diensten zoals de gratis Gezondheidslijn en een second opinion van een internationale topspecialist. Daarnaast kunnen klanten van Delta Lloyd altijd zelf hun zorgverlener kiezen.

17-11-2015 persbericht

Vrijheid nummer 1 reden om te ondernemen

Bijna de helft (44%) van de ondernemers gaat ondernemen vanwege de behoefte aan vrijheid. Dat blijkt uit onderzoek van GfK naar de drijfveren van ondernemers in Nederland in opdracht van verzekeraar Delta Lloyd. Die vrijheid vinden ondernemers vooral in het zelf kunnen indelen van hun tijd en het zelf nemen van beslissingen. Het grootste nadeel vinden ondernemers de financiële onzekerheid die bij het ondernemerschap komt kijken.

5-11-2015 persbericht

Delta Lloyd eerste verzekeraar met garantie tegen onderverzekering voor bedrijfsschade

Delta Lloyd biedt als eerste verzekeraar een garantie tegen onderverzekering aan voor bedrijfsschade. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt de misgelopen brutowinst door schade aan het bedrijfsgebouw, de inventaris of andere bedrijfsmiddelen. Het is daarbij belangrijk dat de brutowinst en de termijn van schade-uitkering goed worden vastgesteld. Vooral de uitkeringstermijn blijkt in de praktijk vaak te kort te zijn waardoor een bedrijf nog niet volledig hersteld is. De garantie tegen onderverzekering zorgt er voor dat een ondernemer de tijd krijgt die nodig is om zijn bedrijf weer te laten draaien.

29-10-2015

Delta Lloyd pakt als eerste verzekeraar diefstal aan met innovatief systeem

Delta Lloyd zet als eerste Europese verzekeraar een innovatief systeem in om sneller, beter en actiever gestolen en vermiste objecten terug te vinden. Het systeem ‘Sjerlok’ maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en ouderwets speurwerk. Via internet en andere bronnen zoekt Sjerlok naar onder andere gestolen auto’s, sieraden en elektronica. Op deze manier wil Delta Lloyd de schadelast door diefstal verminderen wat leidt tot lagere verzekeringspremies voor de klant.

13-10-2015 persbericht

Nederlanders niet klaar voor hogere pensioenleeftijd

De kloof tussen langer willen en moeten doorwerken wordt groter. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ van Delta Lloyd. De gewenste pensioenleeftijd is gedaald naar 63,9 jaar. Jongeren willen zelfs op 62,8 jaar stoppen met werken. En dat terwijl de AOW-leeftijd vanaf 2021 al 67 jaar is en naar verwachting zal stijgen omdat we ouder worden. Daarnaast vindt slechts 15% van de werknemers doorwerken na 67 jaar bespreekbaar. Uit een internationale vergelijking met België, Denemarken en Zweden blijkt dat de de Belgen het vroegst willen stoppen (60,8 jaar). De Denen denken het langst door te kunnen werken (67,5 jaar).

1-10-2015 persbericht

Delta Lloyd eerste zakelijke schadeverzekeraar op Aplaza

Delta Lloyd heeft de online dienstverlening voor verzekeringsadviseurs verbeterd met de aansluiting van Schade Zakelijk op Aplaza. Delta Lloyd is hiermee de eerste verzekeraar die de Documenten en Berichtenservice (DBS) en het Transactieplatform van Aplaza aanbiedt voor zakelijke schadeverzekeringen.

30-9-2015 persbericht

15.000 kinderen watersporten bij Optimist on Tour

De Optimist on Tour heeft het afgelopen jaar 15.000 kinderen kennis laten maken met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizende watersportevenement konden kinderen onder meer zeilen in een optimist, kanovaren, in een ‘aquabubble’ over het water lopen en proefjes doen in het waterlaboratorium. Van deze kinderen heeft 20% zich aangemeld bij de Otterclub waar ze verder kunnen gaan met watersporten. Op deze manier heeft de Optimist on Tour in 2015 een nieuwe generatie enthousiast gemaakt voor de watersport.

24-9-2015 persbericht

SAIL in beeld; Winnende beeld van Phileas van Urk

Het winnende beeld van de fotowedstrijd ‘SAIL in beeld’ is afkomstig van Phileas van Urk. Delta Lloyd organiseerde tijdens SAIL Amsterdam 2015 deze fotowedstrijd. Delta Lloyd sponsort watersport en fotografie en was één van de hoofdsponsoren van SAIL Amsterdam 2015. Met deze fotowedstrijd bracht Delta Lloyd de verschillende sponsorships bij elkaar. Partners van deze wedstrijd zijn Foam Fotografiemuseum Amsterdam, World Press Photo en dagblad Metro.

28-8-2015 persbericht

#DeltaLloydChallenge op #SAIL2015

Delta Lloyd is trotse hoofdsponsor van SAIL. Het tallship Wylde Swan is inmiddels gearriveerd en met de Optimist on Tour gaan we dagelijks met 30 bootjes het water op. Naast veel activiteiten voor kinderen organiseert Delta Lloyd tijdens SAIL ook dagelijks verschillende challenges waar volwassenen elkaar kunnen uitdagen op het water; de #DeltaLloydChallenge.

19-8-2015 nieuwsbericht

Winacties Delta Lloyd tijdens SAIL

Delta Lloyd is al ruim tien jaar partner van de Nederlandse watersport. Met ons Amsterdamse hoofdkantoor en nautische geschiedenis is de link met SAIL al snel gelegd. Delta Lloyd wil de zeil- en watersport voor een breder publiek toegankelijk te maken en SAIL Amsterdam is als grootste gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland daar natuurlijk dé plek voor. Tijdens SAIL maakt Delta Lloyd met een extra grote editie van de 'Optimist on Tour' en de fotowedstrijd 'SAIL in beeld' een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport en fotografie.

18-8-2015 nieuwsbericht

Eerste hulp bij bootschade tijdens SAIL

Delta Lloyd zet tijdens SAIL Amsterdam watersportspecialisten in om bootbezitters eerste te hulp te bieden bij schade aan hun boot. Tijdens SAIL zijn er duizenden bootjes op het water en zijn er meer aanvaringen dan op een gemiddelde dag. De watersportspecialisten van Delta Lloyd geven tijdens SAIL praktische informatie over wat bootbezitters kunnen doen bij schade, tips om schade te voorkomen en informatie over bootverzekeringen.

17-8-2015 persbericht

Kinderen zeilen tussen de Tall Ships tijdens SAIL Amsterdam

Van 19 t/m 23 augustus kunnen kinderen leren zeilen tussen de Tall Ships tijdens SAIL Amsterdam. De Optimist on Tour meert dan aan in de IJhaven met een extra grote editie van dit landelijk rondreizende watersportevenement. Tijdens de Optimist on Tour kunnen duizenden kinderen in de Aquarena gratis kennis maken met verschillende watersporten, waaronder zeilen in een optimist en kanovaren. Ook kinderen met een handicap kunnen tijdens SAIL het water op in aangepaste zeilbootjes. Op deze manier maakt de Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

13-8-2015 persbericht

Zorgkosten mobiel declareren met de Delta Lloyd App

Delta Lloyd heeft zijn App uitgebreid met een handige declaratiefunctie. Klanten met een Delta Lloyd Zorgverzekering kunnen de nota’s van zorgverleners nu ook mobiel declareren.

13-8-2015 nieuwsbericht

Juli-storm zorgt voor honderden schademeldingen

De storm van afgelopen zaterdag heeft tot nu toe voor enkele honderden schademeldingen gezorgd bij Delta Lloyd. Dit zijn schademeldingen van zowel particulieren als bedrijven. Delta Lloyd verwacht echter dat de meeste schademeldingen nog binnen moeten komen omdat veel klanten en verzekeringsadviseurs op vakantie zijn.

27-7-2015 persbericht

5 sterren voor onze all risk Inboedelverzekering met compleet dekking

Op basis van een productvergelijking van 60 verzekeringen heeft zowel Delta Lloyd als OHRA voor de Inboedel allriskverzekering een 5 sterren rating op voorwaarden behaald! Samen met de SNS bank behoren wij tot de drie winnaars.  • Delta Lloyd Inboedelverzekering Compleet • OHRA Inboedelverzekering All Risk

1-7-2015 nieuwsbericht

Werknemer weet weinig over arbeidsongeschiktheid

Veel werknemers zijn niet goed op de hoogte van de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor hun inkomen. Dit blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd naar de kennis van werknemers over arbeidsongeschiktheid en WIA, uitgevoerd door GfK. Zo weet tweederde van de werknemers niet wat er wettelijk geregeld is na 2 jaar ziekte en of zijn werkgever afspraken in de CAO heeft opgenomen over het verzekeren van arbeidsongeschiktheid. Werkgevers informeren hun werknemers hier ook nauwelijks over. Wel hebben de meeste werknemers het gevoel dat zaken rondom arbeidsongeschiktheid goed geregeld zijn, terwijl dit lang niet altijd zo is.

26-5-2015 persbericht

Informatie over de aardbeving in Nepal

Nepal is 12 mei 2015 opnieuw getroffen door een zware aardbeving. De beving vond plaats vlabij de Chinese grens, tussen hoofdstad Kathmandu en de Mount Everest in. Op 25 april 2015 was er in Nepal al een zware aardbeving met vele (dodelijke) slachtoffers en zware schade aan gebouwen en wegen tot gevolg. Het epicentrum van die beving lag bij de plaats Gorkha, tussen Kathmandu en Pokhara.

12-5-2015 nieuwsbericht

Zelfstandigen zonder aov doen minder aan preventie

Zelfstandigen die geen arbeidsongeschiktheidverzekering (AOV) hebben afgesloten nemen minder maatregelen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen dan zelfstandigen met een verzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd naar de impact van arbeidsongeschiktheid op zelfstandigen met en zonder personeel . Zo sporten zelfstandigen zonder AOV minder dan zelfstandigen met een AOV en neemt een groter deel zelfs helemaal geen preventieve maatregelen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

11-5-2015 persbericht

Delta Lloyd vernieuwt arbeidsongeschiktheidverzekeringen

Delta Lloyd introduceert een vernieuwd aanbod van arbeidsongeschiktheidverzekeringen (AOV) voor zelfstandig ondernemers. In plaats van een Sommen-AOV met schade-elementen, zijn er nu twee afzonderlijke verzekeringen. Zo is er een Sommen-AOV waarbij de uitkering bij arbeidsongeschiktheid niet gerelateerd is aan het inkomen van een verzekerde. Daarnaast is er een Schade-AOV waarbij alleen de werkelijke inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid vergoed wordt. Door de opsplitsing in twee verzekeringen zijn de AOV’s eenvoudiger geworden en sluiten ze beter aan bij de behoefte van ondernemers.

2-4-2015 persbericht

Delta Lloyd vernieuwt bootverzekering

Delta Lloyd introduceert aan het begin van het watersportseizoen een vernieuwde bootverzekering. Deze verzekering biedt klanten meer keuzevrijheid en is daardoor volledig op maat te maken. Zo kunnen klanten naast de basisdekking (aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco) kiezen voor een aanvullende ongevallendekking en/of rechtsbijstanddekking.

13-3-2015 persbericht

Delta Lloyd geeft premiekorting op zuinige zakelijke auto’s

Delta Lloyd geeft in 2015 korting op een zakelijke autoverzekering voor nieuwe elektrische, hybride en schone diesel- en benzineauto’s. Dit zijn alle nieuwe auto’s met een bijtelling van 4%, 7% of 14%. Hiermee springt Delta Lloyd in op de groeiende markt voor zuinige zakelijke personenauto’s. Daarnaast wil Delta Lloyd zakelijke klanten belonen die bewust kiezen voor een zuinige auto.

25-1-2015 persbericht

Delta Lloyd introduceert online beheerportaal inkomensverzekeringen

Delta Lloyd introduceert het online beheerportaal Inkomen Services Online. In het portaal kunnen werkgevers en verzekeringsadviseurs inkomensverzekeringen online inzien en beheren. Daarnaast is het mogelijk om snel wijzigingen door te geven zoals in- en uitdiensttredingen en salariswijzigingen.

15-1-2015 persbericht

Vijf keer zoveel schade bij bedrijven op 1 januari

Elk jaar ontstaat er tijdens de jaarwisseling veel schade bij bedrijven door onder andere vuurwerk. Uit cijfers van Delta Lloyd blijkt dat de schadelast bij bedrijven op 1 januari vijf keer hoger is dan op een gemiddelde andere dag. Ook werden er bijna twee keer zoveel schademeldingen gedaan op 1 januari. Vuurwerkschade bij bedrijven is echter eenvoudig te voorkomen door bijvoorbeeld afvalcontainers binnen te zetten of op slot te doen.

19-12-2014 persbericht

1 op 3 werkgevers negatief over langer doorwerken werknemers

Uit het Delta Lloyd onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ blijkt dat werkgevers nog niet klaar zijn voor het langer doorwerken van hun eigen werknemers. Een derde van de werkgevers staat hier zelfs (zeer) negatief tegenover. 40% van de werkgevers neemt geen maatregelen om langer doorwerken van hun eigen werknemers mogelijk te maken en is dit voorlopig ook niet van plan. Uit eerder onderzoek blijkt dat ook werknemers zich nog onvoldoende voorbereiden om langer door te kunnen werken.

18-11-2014 persbericht

Delta Lloyd maakt zorgpremie 2015 bekend

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2015 vastgesteld op €102,90 per maand* (2014: €98,45). Dit betekent een stijging van 4,5%. Dit komt doordat veel zorg die nu nog via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) wordt betaald, vanaf 2015 gedekt wordt door de basisverzekering. De premies van de aanvullende en tandverzekeringen stijgen gemiddeld met 4,9%. Delta Lloyd richt zich ook in 2015 op kwaliteit en dienstverlening met ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en extra diensten zoals een gratis second opinion, de Gezondheidslijn en de Zorgvergelijker.

13-11-2014 persbericht

Delta Lloyd blijft investeren in offshore wind

Delta Lloyd blijft investeren in de offshore wind verzekeringsportefeuille en breidt op korte termijn het offshore windenergie team verder uit. Daarmee wordt de overgang van enkele offshore windenergiespecialisten naar een andere verzekeraar goed opgevangen. Delta Lloyd is betrokken bij het verzekeren van 26 offshore windparken in West-Europa. Daarmee behoort de Nederlandse verzekeraar tot de top 3 verzekeraars in de Europese offshore windenergiemarkt.

7-11-2014 persbericht

Delta Lloyd biedt werkgevers meer tijd voor pensioenafspraken boven € 100.000

Vanaf 1 januari 2015 is het voor werknemers met een jaarinkomen boven €100.000 niet meer mogelijk om fiscaal gunstig pensioen op te bouwen. Ook het partnerpensioen gaat omlaag. Om pensioenterugval voor deze groep werknemers te minimaliseren, introduceert Delta Lloyd vanaf maandag 3 november het Pensioen Continu Plan. Dit is een netto-oplossing waarmee werkgevers na 1 januari 2015 de gevolgen van de nieuwe wetgeving zoveel mogelijk kunnen beperken. Daarnaast biedt Delta Lloyd als eerste verzekeraar een tijdelijke dekking aan die van 1 januari tot 1 juli 2015 van kracht is. Hierdoor hebben werkgevers en werknemers meer tijd voor het maken van nieuwe pensioenafspraken.

30-10-2014 persbericht

Delta Lloyd en Spaces openen eerste ‘verzekerde werkplek’

Delta Lloyd en Spaces hebben vandaag de Delta Lloyd Safe Room geopend; de eerste werkplek in Nederland waar ondernemers verzekerd zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid. Uit onderzoek van GfK  in opdracht van Delta Lloyd blijkt dat 1 op de 5 ondernemers aansprakelijk is gesteld maar dat 55% van de ondernemers geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) heeft. Met een tijdelijke, gratis verzekering laten Delta Lloyd en Spaces ondernemers ervaren hoe prettig het is om te ondernemen als je verzekerd bent.

22-9-2014 persbericht

Werkgever weet weinig over arbeidsongeschiktheid

Werkgevers zijn niet goed op de hoogte van de risico’s van arbeidsongeschiktheid voor hun werknemers en hun organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd naar de kennis van werkgevers over arbeidsongeschiktheid en WIA, uitgevoerd door GfK. Zo weet slechts 23% van de werkgevers hoeveel een arbeidsongeschikte werknemer uitgekeerd krijgt en 26% wat de duur van de uitkering is. Driekwart van de werkgevers voelt zich echter wel verantwoordelijk voor het inkomensverlies van zijn werknemers door arbeidsongeschiktheid. Maar door gebrek aan kennis nemen zij weinig concrete maatregelen om hun werknemers hier tegen te beschermen.

11-9-2014

Jeugd leert zeilen op HISWA te water

Van 2 tot 7 september kunnen kinderen gratis watersporten op het Amsterdamse IJ. De Optimist on Tour van Delta Lloyd meert dan aan bij de HISWA te water. Kinderen met een zwemdiploma kunnen kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten zoals zeilles in een Optimist, Suppen en lopen op het water in een waterbal. Ook op het droge is van alles te beleven. Naast het spelen van de zeilgame ‘De Optimist’ kunnen kinderen proefjes doen in het waterlaboratorium en knopen leren leggen.

3-9-2014 persbericht

Kopie polis voor adviseurs nu digitaal

Delta Lloyd Schade Particulier is per 1 september 2014 definitief gestopt met het versturen van de papieren kopie polis naar adviseurs. Adviseurs ontvangen steeds meer particuliere schadeverzekeringcorrespondentie van Delta Lloyd alleen nog digitaal. Een van de grote voordelen vinden adviseurs de mogelijkheid van een eigen digitaal archief.

3-9-2014 persbericht

Delta Lloyd introduceert de digitale polis voor de overlijdensrisicoverzekering

Vorige week introduceerde Delta Lloyd de digitale polis voor de overlijdensrisicoverzekering: de E-polis. De klant ontvangt de E-polis binnen één werkdag na het indienen van de aanvraag, als er geen (medische-) bijzonderheden zijn en de polis niet verpand is aan een hypotheek. Als er aanvullende medische informatie nodig is, worden zowel de klant als de adviseur per e-mail op de hoogte gehouden over de voortgang. De introductie van de deze digitale polis draagt bij aan een eenvoudig, snel en foutloos aanvraagproces.

1-9-2014 persbericht

Delta Lloyd licht pensioenoverzicht toe tijdens webinar

Delta Lloyd organiseert dit jaar voor het eerst een webinar om het Uniform Pensioenoverzicht toe te lichten. Delta Lloyd doet elk jaar onderzoek naar hoe klanten geïnformeerd willen worden over hun Uniform Pensioenoverzicht en past hier de communicatie op aan. Hieruit blijkt dat klanten behoefte hebben aan persoonlijke communicatiemiddelen zoals een webinar. Pensioenverzekeraar Delta Lloyd start deze week met de jaarlijkse verzending van de Uniforme Pensioenoverzichten (UPO).

25-8-2014 persbericht

Optimist on Tour bij Breskens Sailing

Op 29 en 30 augustus is de Optimist on Tour aanwezig bij zeilevenement Damen Breskens Sailing Weekend. Kinderen met een zwemdiploma kunnen dit weekend kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten.

22-8-2014 persbericht

Delta Lloyd hoofdsponsor SAIL Amsterdam 2015

Delta Lloyd heeft zich als één van de hoofdsponsoren verbonden aan de 9e editie van SAIL Amsterdam 2015. SAIL Amsterdam wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en is het grootste gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland. Over een precies een jaar vormt de Amsterdamse IJhaven een week lang het decor voor een levendig programma vol nautische historie, indrukwekkende tallships, muziek, cultuur, ontmoeting en debat. Voor Delta Lloyd het ideale evenement om in 2015 extra invulling te geven aan de positionering als partner van de Nederlandse watersport.

22-8-2014 persbericht

Optimist on Tour meert aan bij Het Scheepvaartmuseum

Van 2 tot en met 8 augustus komen zeilgeschiedenis en zeiltoekomst samen. De Optimist on Tour is dan aangemeerd bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, de bakermat van het Nederlandse zeilen. Kinderen met een zwemdiploma kunnen kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in optimisten.

30-7-2014 persbericht

Optimist on Tour arriveert in Venlo

Van 8 tot en met 13 juli kunnen kinderen met een zwemdiploma weer kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. De Optimist on Tour is aangemeerd in de passantenhaven van de Maasboulevard.

10-7-2014 persbericht

Delta Lloyd breidt offshore wind verder uit

Delta Lloyd is een van de verzekeraars die de bouw en de eerste drie operationele jaren van het nieuw te bouwen offshore windpark Gemini in het Nederlandse deel van de Noordzee verzekert. Het Gemini windmolenpark wordt een van de grootste offshore windparken ooit gebouwd en kan met 600 megawatt vermogen ongeveer 785.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien. De planning is dat het park in 2017 operationeel is.

10-7-2014 persbericht

Delta Lloyd biedt exclusieve reisverzekering aan

Xclusief is het verzekeringspakket van Delta Lloyd voor de meer exclusieve bezittingen en bijzondere wensen op verzekeringsgebied. Het pakket omvatte al verzekeringen voor auto, woonhuis, kostbaarheden en inboedel. Hier is nu ook een exclusieve reisverzekering aan toegevoegd.

9-7-2014 persbericht

Tussenstand Optimist on Tour: Delta Lloyd laat 2.200 kinderen kennismaken met zeilen

Tot nu toe hebben 2.200 kinderen via de Optimist on Tour kennis gemaakt met de water- en zeilsport. Uit evaluatieonderzoek blijkt dat zo’n 50% van de ouders vervolgens ook van plan is hun kind een (proef)zeilles te laten doen bij een lokale watersportvereniging. Van 3 tot en met 6 juli kunnen kinderen met een zwemdiploma weer kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Deze keer meert de Optimist on Tour aan in de zuiderhaven van Harlingen tijdens de Tall Ship Races. De kinderen leren dus zeilen met uitzicht op één van de 65 Tall Ships uit 15 landen die er op dit moment in de haven van Harlingen liggen. Na Harlingen maakt de Optimist on Tour nog 4 stops.

3-7-2014 persbericht

Richard Oets voorzitter Stichting Salvage

Sinds 17 juni is Richard Oets, underwriting manager bij Delta Lloyd, voorzitter van de Stichting Salvage. Stichting Salvage is een onafhankelijke stichting die dag en nacht hulp biedt aan slachtoffers van brand. Oets neemt de voorzittershamer over van Kees Krijgsman.

26-6-2014 persbericht

Delta Lloyd leert kinderen zeilen in bassin op Texels strand

Van 25 tot en met 28 juni kunnen kinderen met een zwemdiploma op het Texelse strand kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Voor deze editie van de Optimist on Tour is wel een hele speciale locatie gekozen. In drie dagen tijd is een waterbassin van 30 bij 15 meter gegraven op het strand van Texel. Na het vullen van het bassin met meer dan 500.000 liter water, gaven kinderen van Texelse basisscholen op 24 juni het startsein voor vier dagen watersportplezier. Op 28 juni is het de beurt aan de professionals. Dan vindt de 37e editie van de Ronde van Texel plaats. De circa 500 catamarans die jaarlijks meedoen hebben maar één doel: zo snel mogelijk om het eiland varen.

25-6-2014 persbericht

Delta Lloyd zet ook jeugdserie in om kinderen aan het zeilen te krijgen

Vanaf 19 juli is elke zaterdag en zondag de nieuwe jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. De serie speelt zich af op een zeilschool en wordt uitgezonden door RTL Telekids. De jeugdserie maakt ook deel uit van het zomerprogramma van Delta Lloyd en het Watersportverbond om jeugd te enthousiasmeren voor de zeil- en watersport.

24-6-2014 persbericht

Fraude bij schadeherstelbedrijven

Op dit moment is er in de media veel aandacht voor een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars.  Daaruit blijkt dat er fraude plaatsvindt bij een groot aantal schadeherstelbedrijven. Bij tien procent van de 500 onderzochte blikschadereparaties was er sprake van fraude. Het gaat hier om schadeherstelbedrijven die niet zijn aangesloten bij Select Autoschade Service. Delta Lloyd heeft medewerking verleend aan dit onderzoek. 

20-6-2014 persbericht

Oproep Delta Lloyd aan politiek: Bied meer flexibiliteit voor beschikbare premieregelingen

De wereld is constant in beweging, maar de pensioenmogelijkheden veranderen nauwelijks. Veel werknemers hebben behoefte aan zekerheid; veel werkgevers hebben behoefte aan een voorspelbare pensioenpremie. Delta Lloyd biedt een pensioenregeling op basis van beschikbare premie met volledige keuzevrijheid voor de werknemer voor een beleggings- en/of voor een gegarandeerd pensioen. Gezien de huidige ontwikkelingen is het wenselijk dat de politiek het mogelijk maakt om voor beschikbare premieregelingen standaard meer premie in te kunnen leggen en ook na de pensioendatum te kunnen beleggen. Hierdoor past deze pensioenregeling beter in de huidige tijd.

18-6-2014 nieuwsbericht

Delta Lloyd biedt pensioenproduct met volledige keuzevrijheid werknemer

Delta Lloyd biedt een pensioenregeling op basis van beschikbare premie met volledige keuzevrijheid voor de werknemer voor een beleggings- en/of gegarandeerd pensioen. Door onder andere digitale ondersteuning met het portaal Pensioen Services Online en de pensioenplanner krijgen werknemers vooraf inzicht in de financiële gevolgen van hun keuzes. Ook zijn er uitlegvideo’s beschikbaar over gegarandeerd pensioen, beleggen en risico’s. Daarnaast sluit het vernieuwde Persoonlijk Pensioen Plan aan bij de wens van de werkgevers voor een voorspelbare pensioenpremie.

17-6-2014 persbericht

Delta Lloyd lanceert zeilgame

Vanaf 12 juni is de zeilgame ‘De Optimist’ voor smartphones en tablets beschikbaar. De speler moet zeilend stormen trotseren, walvissen ontwijken en draaikolken vermijden. De game is onderdeel van de Optimist on Tour, het zomerprogramma van Delta Lloyd om kinderen te enthousiasmeren voor de watersport en zeilen in het bijzonder. 

12-6-2014 persbericht

Zeilen op de Haagse Hofvijver

Op 27 mei was de Delta Lloyd ‘Optimist on Tour’ wel op een hele speciale plaats: de Hofvijfer in Den Haag. Zo’n 75 kinderen kregen de unieke kans om te zeilen op deze ongebruikelijke zeillocatie. Ze kregen les van Nederlandse topzeilers Karel Begemann en Josca Hummel. Daarnaast waren ook talenten van Optimist Club Nederland aanwezig, waaronder Europees Kampioen Optimist 2012 Stijn Paardekooper. Kinderen in het bezit van een zwemdiploma kunnen deze zomer kosteloos deelnemen aan allerlei zeil- en watersportactiviteiten. Zoals zeilles in een Optimist en kanovaren. Het zeilen op de Hofvijver is het startschot van de Optimist on Tour-editie in Scheveningen tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta.

27-5-2014 persbericht

Jeugd leert zeilen tijdens Delta Lloyd Regatta

Van 20 tot en met 24 mei meert de ‘Optimist on Tour’ aan in Medemblik. Kinderen tussen de 7 en 13 jaar kunnen in de Oosterhaven kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Medemblik staat deze dagen al volledig in het teken van zeilen vanwege de dertigste editie van de Delta Lloyd Regatta.

19-5-2014

Delta Lloyd lanceert watersportbelevenis om jeugd te leren zeilen

Op 16 mei vaart de ‘Optimist on Tour’ uit. In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op 10, soms oneigenlijke, zeilplaatsen in Nederland een unieke watersportbelevenis waar kinderen tussen 7 en 13 jaar kosteloos aan kunnen deelnemen. Nederlandse topzeiler Pieter Jan Postma is ambassadeur van de Optimist on Tour en geeft op 16 mei het feestelijke startsein met zeillessen. De watersportbelevenis omvat ook een zeilgame en een jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’. Delta Lloyd wil deze zomer met dit initiatief alle kinderen in Nederland enthousiast maken voor de zeilsport.

15-5-2014 persbericht

Vrije advocaat keuze bij rechtsbijstandverzekeringen

Als u voor vergoeding van uw advocaatkosten van voor november 2013 in aanmerking wil komen, kunt u uw claim rechtstreeks indienen bij DAS.

14-5-2014 nieuwsbericht

Delta Lloyd Groep kiest voor Wielsma Internationale Autoservice

Delta Lloyd Groep heeft een overeenkomst gesloten met Wielsma Internationale Autoservice voor de berging van vrachtauto’s, lading en getrokken materieel. De nieuwe samenwerking zorgt voor een kwalitatief betere en efficiëntere uitvoering van berging en repatriëring in binnenland en buitenland. Dit zorgt niet alleen voor een hogere klanttevredenheid, maar ook voor minder kosten en een lagere schadelast. De overeenkomst geldt voor de verzekeringslabels Delta Lloyd en ABN AMRO Verzekeringen.

3-4-2014 persbericht

Huizenbezitter laat geld liggen bij hypotheek

Bijna driekwart (74%) van de huizenbezitters weet niet dat ze een lagere rente kunnen krijgen wanneer hun huis meer waard is dan de hypotheek. En dat terwijl 63% van de Nederlandse huizenbezitters een huis met overwaarde heeft. Zij kunnen met een lager rentetarief fors besparen op de hypotheeklasten. Dat blijkt uit onderzoek van Delta Lloyd onder Nederlandse huizenbezitters, uitgevoerd door MarketResponse. Daarnaast blijkt dat 56% van de huizenbezitters nog nooit heeft gekeken of een lagere hypotheekrente mogelijk is. En meer dan de helft wil zelfs geen actie ondernemen om dit te regelen.

19-3-2014 persbericht

Portefeuille windenergie verzekeraar Delta Lloyd groeit naar 6000 MW

De verzekeringsactiviteiten van Delta Lloyd in Europa op het gebied van offshore windenergie zijn de afgelopen twee jaar gegroeid van 1000 megawatt (MW) naar 6000 MW. Dit vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van 6 miljoen huishoudens. Twee jaar geleden richtte de Nederlandse verzekeraar een speciaal Windenergie Team op dat zich volledig richt op het verzekeren van offshore windturbineparken. Delta Lloyd behoort tot de top 3 verzekeraars in de Europese offshore windenergiemarkt en verwacht hierin de komende jaren verder te groeien.

28-2-2014 persbericht

Foutieve vermelding Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) download

U bent bij Delta Lloyd verzekerd. Op de Vooraf Ingevulde Aangifte voor de aangifte Inkomstenbelasting staat ten onrechte 'OHRA Levensverzekering' als verzekeraar. OHRA maakt onderdeel uit van Delta Lloyd Groep. Onze excuses voor de ontstane verwarring. De gegevens voor de aangifte zijn wel juist. U hoeft verder geen actie te ondernemen.

28-2-2014 nieuwsbericht

Bijna twee derde Nederlanders bereidt zich niet voor op langer doorwerken

Uit het Delta Lloyd onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ blijkt dat bijna twee derde van de werknemers in Nederland geen maatregelen neemt om langer door te kunnen werken én dit voorlopig ook niet van plan is. Werknemers willen na hun 65ste  doorwerken op hetzelfde niveau. Voor een grote meerderheid zijn bijscholing, demotie of een lager salaris geen optie. Minder uren werken is voor 45% van de werknemers in Nederland wel bespreekbaar. Delta Lloyd onderzoekt jaarlijks hoe bewust werknemers zich voorbereiden op hun pensioen. Duurzame inzetbaarheid is het tweede thema van het onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ .

12-2-2014 persbericht

Premiekorting Volkswagen bij installatie antidiefstalsysteem

Delta Lloyd geeft 50% korting op de diefstalpremie van zakelijke personen- en bestelautoverzekeringen bij het installeren van antidiefstalsysteem BearLock. Dit geldt alleen voor personen- en bestelauto’s van Volkswagen. Uit de diefstalstatistieken blijkt dat er steeds vaker jonge personen- en bestelauto’s worden gestolen, vooral van Volkswagen. Alle zakelijke klanten kunnen daarom tegen een aantrekkelijk tarief BearLock in hun auto installeren. Door het installeren van een antidiefstalsysteem te stimuleren, wil Delta Lloyd autodiefstal bij ondernemers voorkomen.

24-1-2014 persbericht

Ruim 40% Nederlanders vreest niet door te kunnen werken tot 67 jaar

Uit het Delta Lloyd onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ blijkt dat ruim 40% van de werknemers in Nederland vreest niet door te kunnen werken tot 67 jaar. Slechts een kwart denkt wel door te kunnen werken tot 67 jaar of ouder. Werknemers denken gemiddeld te kunnen doorwerken tot 65,5 jaar. Delta Lloyd onderzoekt jaarlijks het pensioenbewustzijn van werknemers, waar de pensioenleeftijd-verwachting een onderdeel van is. Delta Lloyd vindt het belangrijk dat de werknemers in Nederland zich kritisch buigen over hun pensioen. Zo kunnen ze op tijd nog bijsturen en eventuele financiële teleurstellingen later voorkomen.

10-1-2014 persbericht