Delta Lloyd maakt zorgpremie 2018 bekend

08 november 2017 | Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2018 vastgesteld op € 119,58 per maand (exclusief kortingen voor collectiviteiten) (2017: € 115,83). Dit betekent een stijging van 3,24%. De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Delta Lloyd richt zich ook in 2018 op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.

Leon van Riet, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen: “Wij vinden het belangrijk dat verzekerden in regie zijn over hun eigen zorg. Daarom kunnen onze klanten altijd zelf kiezen naar welke arts of welk ziekenhuis ze willen gaan. Daarnaast bieden wij ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en diensten zoals de Gezondheidslijn en een second opinion van een internationale topspecialist.”

Inzet van reserves

De zorgkosten stijgen in 2018 als gevolg van reguliere loon- en prijsstijgingen en de toenemende vraag naar zorg. Om de premiestijging te beperken zet Delta Lloyd Zorgverzekering (Delta Lloyd Zorgverzekering NV is onderdeel van CZ Groep) reserves vanuit het eigen vermogen in. De premies van de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen stijgen in 2018 met maximaal 10% vanwege toegenomen zorgkosten.

Focus op kwaliteit en dienstverlening

Verzekerden van Delta Lloyd hebben zelf regie over de beste zorg. Zo hebben zij volledige vrijheid in het kiezen van hun zorgaanbieder en kunnen zij een second opinion inwinnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Ook kunnen verzekerden 24 uur per dag en zeven dagen per week kosteloos terecht bij de Delta Lloyd Gezondheidslijn met vragen over hun gezondheid. Daarnaast kunnen zij zorgkosten gemakkelijk declareren met de Delta Lloyd App.

Meer informatie is te vinden op www.deltalloyd.nl/zorgverzekering

Wilt u meer informatie over dit persbericht:
Bas Kuik, Woordvoerder NN Group
Tel: 070-5138125
mediarelations@nn-group.com

Over Delta Lloyd
Delta Lloyd is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer, evenals bancaire producten en diensten. Delta Lloyd is een merk van NN Group Bidco BV. Delta Lloyd Zorgverzekering NV is onderdeel van CZ Groep.