Kinderen leren zeilen tijdens North Sea Regatta

11 mei 2016Op 13, 14 en 15 mei kunnen kinderen tijdens de North Sea Regatta leren zeilen in de Scheveningse haven. Het is een onderdeel van de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kosteloos kennismaken met verschillende watersporten.

Omringd door honderden zeilboten en wedstrijdzeilers kunnen kinderen met minimaal zwemdiploma A tot 13 jaar leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot) in de haven van Scheveningen. Ook kunnen de kinderen op water lopen in een ‘aquabubble’. De zeillessen worden georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond en met de lokale zeilvereniging de Zoute Optimist. Kinderen die na de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt.

Doel van de Optimist on Tour is om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Vorig jaar hebben 15.000 kinderen aan de Optimist on Tour deelgenomen waarmee het totaal aantal deelnemers sinds de eerste editie in 2014 op 22.000 kinderen komt.

Frans Sluyters van de North Sea Regatta: “Dit jaar heeft de North Sea Regatta als thema ‘de zeilers van morgen’ en dus mag een initiatief als de Optimist on Tour niet ontbreken. Als er één manier is om kinderen enthousiast te maken voor het zeilen, is dat om kinderen zelf in een bootje te laten varen. Zeker als dat dan ook nog kan tegen het decor van prachtige wedstrijdjachten met gepassioneerde zeilers aan boord”.

De Optimist on Tour trekt door het hele land en is ook aanwezig bij het volgende grote watersportevenement, de Delta Lloyd Regatta van 24 tot en met 28 mei en het WK paralympisch zeilen van 24 tot en met 26 mei in Medemblik. Dit is ook meteen de laatste kans om Team Delta Lloyd in actie te zien voor hun vertrek naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Uiteraard is de Optimist on Tour ook aanwezig op de bijzondere Olympic Experience die op 5 augustus start in Scheveningen.

Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op: www.optimistontour.nl

Ambassadeur Optimist on Tour Pieter-Jan Postma

Over de Optimist on Tour

Nederland is een land van water. Water speelt een bepalende rol in onze geschiedenis, economie en sport. Toch zijn er steeds minder kinderen actief in de watersport. Daarom wil Delta Lloyd, samen met het Watersportverbond, kinderen hier op een makkelijke en leuke manier mee in aanraking brengen. Dit doen we sinds 2014 met de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kunnen leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot). Daarnaast zijn er, afhankelijk van de locatie, andere activiteiten zoals suppen, kanovaren, in een 'aquabubble' over het water lopen, het spelen van de zeilgame en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. Op een aantal locaties kunnen dit jaar ook weer kinderen met een handicap aangepast watersporten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Gehandicaptensport en Stichting SailWise.

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, Optimist Club Nederland, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, Fonds Gehandicaptensport en het Jeugdsportfonds.