Medemblik watersportwalhalla voor jong en oud

24 mei 2016Van 24 tot en met 28 mei meert de Optimist on Tour aan in de haven van Medemblik. De Optimist on Tour is een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kosteloos kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen en kanovaren. Kinderen en jong volwassenen met een beperking zijn op zaterdag 28 mei van harte uitgenodigd voor het aangepast zeilen programma. Op deze manier maakt de Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

“Iedereen is de komende dagen welkom in Medemblik om kennis te maken met de watersport via de Optimist on Tour”, nodigt Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour uit. “Voor kinderen is dit dé gelegenheid om te leren zeilen, kanovaren of suppen. Fans van de watersport nodigen we speciaal uit bij het uitzwaaimoment op 28 mei om Team Delta Lloyd succes te wensen in Rio.”

In de week van 24 tot en met 28 mei vindt ook de Delta Lloyd Regatta plaats in Medemblik, dit is een van de grootste zeilevenementen van Nederland. Tegelijk met deze Regatta vindt ook het WK Paralympisch zeilen plaats in Medemblik én zwaaien familie, vrienden en fans van de watersport Team Delta Lloyd op 28 mei om 17.15 uur uit. Dit is de laatste keer dat de olympische watersporters in Nederland zijn voordat zij vertrekken naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen.

Ambassadeur Optimist on Tour Pieter-Jan Postma

Leren zeilen in een optimist in de haven van Medemblik

Fonds Gehandicaptensport en SailWise maken het aangepast zeilen bij de Optimist on Tour in Medemblik mogelijk. Menne Scherpenzeel, directeur SailWise: “Kinderen en jong volwassenen met een handicap die geïnspireerd zijn geraakt door alle watersportactiviteiten in Medemblik, kunnen onder professionele begeleiding ter plaatse kennismaken met de aangepaste zeilsport op zaterdag 28 mei. Want iedereen die wil zeilen, moet kunnen zeilen.”

Doel van de Optimist on Tour is om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Vorig jaar hebben 15.000 kinderen aan de Optimist on Tour deelgenomen waarmee het totaal aantal deelnemers sinds de eerste editie in 2014 op 22.000 kinderen komt. Kinderen die na de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt.

De Optimist on Tour trekt door het hele land en komende zomer is er een extra grote editie tijdens de Olympic Experience in Scheveningen. Vanaf 6 augustus kun je hier terecht voor heel veel watersport plezier en allerlei olympische activiteiten. Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op: www.optimistontour.nl Aanmelden voor het aangepast zeilen kan op: http://www.fondsgehandicaptensport.nl/aanmeldenoptimistontour

Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op: www.optimistontour.nl

Aanmelden voor het aangepast zeilen kan op: www.fondsgehandicaptensport.nl/optimistontour

Ambassadeur Optimist on Tour Pieter-Jan Postma

Aangepaste zeilen (Foto in opdracht, Bas Arps, ANP)

Over de Optimist on Tour

Nederland is een land van water. Water speelt een bepalende rol in onze geschiedenis, economie en sport. Toch zijn er steeds minder kinderen actief in de watersport. Daarom wil Delta Lloyd, samen met het Watersportverbond, kinderen hier op een makkelijke en leuke manier mee in aanraking brengen. Dit doen we sinds 2014 met de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kunnen leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot). Daarnaast zijn er, afhankelijk van de locatie, andere activiteiten zoals suppen, kanovaren, in een 'aquabubble' over het water lopen, het spelen van de zeilgame en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. Op een aantal locaties kunnen dit jaar ook weer kinderen met een handicap aangepast watersporten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Gehandicaptensport en Stichting SailWise.

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, Optimist Club Nederland, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, Fonds Gehandicaptensport en het Jeugdsportfonds.