Kinderen leren zeilen tijdens Haagse Stadsspelen

03 juni 2016Landelijk rondreizend watersportevenement Optimist on Tour is aankomende zondag 5 juni te vinden bij de finale van de Stadsspelen in Den Haag. Kinderen kunnen hier in de gracht bij het Kyocera stadion kosteloos kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen en kanovaren.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Deze editie van de Optimist on Tour bewijst maar weer eens dat er overal in Nederland mogelijkheden zijn om de watersport te beoefenen en je ook dicht bij de stad kan leren zeilen. Daarnaast kunnen de kinderen kennismaken met topsporters van de toekomst. Matthijs van ’t Hoff en Lars van Stekelenborg, beiden lid van de Delta Lloyd Talentploeg, zijn onderdeel van het instructeursteam.”

Naast het watersporten kunnen kinderen tijdens de Stadsspelen ook kennismaken met andere sporten. Ook is er een sportmarkt en wordt er gezorgd voor cultureel en muzikaal entertainment, waaronder een optreden van The Voice of Holland winnares, Maan.

Ambassadeur Optimist on Tour Pieter-Jan Postma

Optimist on Tour na Rotterdam nu in Den Haag

“En kun je niet aanwezig zijn bij de Stadsspelen en wil je wel leren zeilen? We zijn later weer in de buurt. Kom tussen 6 en 21 augustus langs bij de Olympic Experience in Scheveningen voor heel veel watersport plezier en allerlei olympische activiteiten”, roept Ilse op.

Doel van de Optimist on Tour is om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Vorig jaar hebben 15.000 kinderen aan de Optimist on Tour deelgenomen waarmee het totaal aantal deelnemers sinds de eerste editie in 2014 op 22.000 kinderen komt. Kinderen die na de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt.

Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op: www.optimistontour.nl

Kijk voor meer informatie over de Stadsspelen op: www.heeldenhaagsport.nl/stadsspelen/

afb - persbericht - lars 
Lars van Stekelenborg, Delta Lloyd Talentploeg

afb - persbericht - matthijs
Matthijs van 't Hoff, Delta Lloyd Talentploeg.

Over de Optimist on Tour

Nederland is een land van water. Water speelt een bepalende rol in onze geschiedenis, economie en sport. Toch zijn er steeds minder kinderen actief in de watersport. Daarom wil Delta Lloyd, samen met het Watersportverbond, kinderen hier op een makkelijke en leuke manier mee in aanraking brengen. Dit doen we sinds 2014 met de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kunnen leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot). Daarnaast zijn er, afhankelijk van de locatie, andere activiteiten zoals suppen, kanovaren, in een 'aquabubble' over het water lopen, het spelen van de zeilgame en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. Op een aantal locaties kunnen dit jaar ook weer kinderen met een handicap aangepast watersporten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Gehandicaptensport en Stichting SailWise.

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, Optimist Club Nederland, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, Fonds Gehandicaptensport en het Jeugdsportfonds.