Delta Lloyd en Watersportverbond verlengen hoofdsponsorschap

30 mei 2016Op 28 mei hebben Delta Lloyd en het Watersportverbond een nieuwe sponsorovereenkomst voor de komende vier jaar getekend. Het Watersportverbond en Delta Lloyd hebben afgesproken tot en met het jaar van de Olympische Spelen van Tokio 2020 de krachten te bundelen. De ondertekening vond plaats tijdens de Delta Lloyd Regatta en het paralympisch WK in Medemblik. Dit was ook meteen het uitzwaaimoment van Team Delta Lloyd van het Watersportverbond voor vertrek naar Rio de Janeiro.

Onderdeel van de sponsorovereenkomst is de steun aan Team Delta Lloyd van het Watersportverbond. In Team Delta Lloyd zitten de meest getalenteerde en kansrijke topzeilers en -surfers in Olympische klassen. Op 28 mei waren de sporters voor het laatst in Nederland, voordat zij zich volledig gaan richten op de Olympische en Paralympische Spelen in Brazilië.

Jan van Nederveen, Chief Marketing Officer Delta Lloyd: “Delta Lloyd bevestigt met deze verlenging haar consistente sponsorbeleid. We zijn als een van de grootste watersportverzekeraars van Nederland al sinds 1997 actief binnen de watersport en hebben sinds 2002 een overeenkomst met het Watersportverbond. Het past ook bij ons als verzekeraar om lange termijn verbindingen aan te gaan, dat is ook wat we voor en met onze klanten doen. We zien er naar uit om verder te werken aan onze ambitie om watersport toegankelijk te maken voor een breed publiek met onder andere initiatieven als de Optimist on Tour. En voor de korte termijn gaan we Team Delta Lloyd natuurlijk vooral heel erg aanmoedigen in hun jacht naar medailles op de Olympische Spelen in Rio.”

Ambassadeur Optimist on Tour Pieter-Jan Postma

Delta Lloyd en Watersportverbond ondertekenen verlenging contract hoofdsponsorschap. Vlnr: Jan Berent Heukensfeldt Jansen, Frank van den Wall Bake, Jan van Nederveen en Maurice Leeser. Foto door Jasper van Staveren.

Met elkaar werken aan het versterken van de watersport

“Als Watersportverbond vinden we het fantastisch dat we de samenwerking met Delta Lloyd hebben kunnen verlengen,” vertelt Maurice Leeser, directeur Watersportverbond. “We zijn trots dat we met Delta Lloyd onze reis mogen vervolgen en samen koers zetten richting de volgende Olympische Spelen in 2020. Delta Lloyd is een zeer betrouwbare en actieve sponsor, is erg betrokken bij de watersport en geeft op duurzame wijze haar partnership vorm. Met elkaar staan we voor een zekere toekomst en versterken we elkaars ambities, zowel richting onze topsporters als voor alle fans van de watersport in Nederland!”

Over het Watersportverbond

Het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond bestaat sinds 1890, en is het overkoepelend orgaan van watersportverenigingen in Nederland. Dit zijn motorboot-, zeil-, kano-, windsurf-, catamaran- en kitesurfverenigingen, maar meestal is het een combinatie met allerlei soorten watersporters. In totaal zijn zo’n 440 watersportorganisaties aangesloten, en heeft het Watersportverbond circa 90.000 leden. Daarnaast is het Watersportverbond er ook voor de bijna 2, miljoen watersporters die buiten het verenigingsleven om van de Nederlandse waterwegen genieten.

Het Watersportverbond heeft een centraal kantoor in Nieuwegein, waar een gemotiveerd en enthousiast team van professionals het uitvoerende werk verzorgd. In 16 regio’s zetten meer dan 100 vrijwilligers zich in voor het Watersportverbond. Het Watersportverbond is daarmee de grootste watersportorganisatie en de nationale autoriteit op het gebied van wedstrijdsport en waterrecreatie.