Delta Lloyd scherpt aanbod schadeverzekeringen aan

31 augustus 2016Delta Lloyd heeft een intentieverklaring getekend met Ansvar Verzekeringsmaatschappij voor de verkoop van de portefeuille Xclusief. Daarnaast stopt Delta Lloyd met de portefeuille Prominent en de Landbouwportefeuille binnen het volmachtkanaal. Deze beslissing sluit aan bij onze schadestrategie, die moet waarborgen dat iedere productlijn een acceptabel rendement genereert.

Xclusief is een verzekeringspakket voor particuliere klanten in het hogere segment. Delta Lloyd wil zich vanuit zijn strategie voor particuliere schadeverzekeringen vooral gaan richten op commodity producten.

Harry van der Zwan, algemeen directeur Delta Lloyd Schade: “We kijken continu naar welke producten en diensten we aanbieden. Door meer focus aan te brengen kunnen we onze klanten nog beter bedienen. We zijn blij dat de dienstverlening aan onze Xclusief klanten gewaarborgd is bij Ansvar Verzekeringsmaatschappij.”

Aanpassingen volmacht

Vanaf 1 januari 2017 worden via het volmachtkanaal geen nieuwe agrarische verzekeringen afgesloten. De volmachtportefeuille Landbouw heeft onvoldoende schaalgrootte om apart voort te zetten. Delta Lloyd blijft via intermediairs actief in agrarische verzekeringen. Als gevolg van de verkoop van Xclusief wordt Prominent, het Xclusief label binnen volmacht, per 1 januari 2017 stopgezet.

Harry van der Zwan: ‘We zijn met onze Landbouw en Prominent volmachten in gesprek over hoe onze klanten in de toekomst het beste bediend kunnen worden. Uiteraard blijft de dienstverlening gedurende de overgang op hetzelfde niveau plaatsvinden.’

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. De ingangsdatum van de beoogde verkoop is 1 januari 2017. Dit is onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad van Delta Lloyd en afstemming met de toezichthouders en de vakbonden.