Delta Lloyd maakt zorgpremie 2016 bekend

17 november 2015Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2016 vastgesteld op €107,50 per maand (2015: €102,90). Dit betekent een stijging van 4,5%. De genoemde premie is exclusief de kortingen voor collectiviteiten en geldt voor het laagste verplichte eigen risico (€385). De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Delta Lloyd richt zich ook in 2016 op kwaliteit en dienstverlening met ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen en extra diensten zoals de gratis Gezondheidslijn en een second opinion van een internationale topspecialist. Daarnaast kunnen klanten van Delta Lloyd altijd zelf hun zorgverlener kiezen.

Inzet van reserves

De stijging van de zorgpremie is het gevolg van een aantal oorzaken. Ten eerste stijgen de zorgkosten dit jaar opnieuw door onder andere de vergrijzing en de toevoeging van nieuwe behandelingen en medicijnen aan het basispakket. Daarnaast zorgt onder andere de overheveling van de wijkverpleging van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet voor een premiestijging.

Het ministerie van VWS kondigde eerder dit jaar aan dat zorgpremie voor de basisverzekering in 2016 stijgt met 7,7%. Om de premiestijging te beperken tot 4,5%, zet Delta Lloyd Zorgverzekering (onderdeel van CZ Groep) daarom reserves vanuit het eigen vermogen in.

De premies van de meeste aanvullende en tandverzekeringen dalen in 2016. De premies voor de aanvullende verzekeringen die stijgen, stijgen met maximaal 5%.

Vrije zorgkeuze

Arjan Nollen, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “Ook in 2016 kunnen onze verzekerden altijd zelf kiezen naar welke arts of welk ziekenhuis ze willen gaan. Om de juiste keuze te maken helpen wij onze klanten met de Zorgvergelijker. Hier vinden klanten eenvoudig een zorgverlener of ziekenhuis.”

Focus op kwaliteit en dienstverlening

Delta Lloyd biedt extra diensten aan bij de zorgverzekering. Zo kunnen verzekerden van Delta Lloyd een second opinion inwinnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Ook kunnen verzekerden 24 uur per dag en zeven dagen per week kosteloos terecht bij de Delta Lloyd Gezondheidslijn met vragen over hun gezondheid. Bovendien mogen verzekerden één keer per jaar tussentijds hun aanvullende verzekering wijzigen als er iets in hun levenssituatie verandert via de Meegroeiservice.

Bekijk de Delta Lloyd Zorgverzekering.